واردات پارچه 6 برابر شد

واردات پارچه 6 برابر شد

واردات پارچه 6 برابر شد؛ از سال 1396 تا 1401 واردات پارچه 6 برابر شده در حالیکه طی این مدت برای تولید این پارچه‌ها در داخل کشور سرمایه‌گذاری زیادی صورت گرفته است.

به گزارش ، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران با بیان این مطلب به ارائه آمار مقایسه‌ای از وضعیت صنعت نساجی ایران و ترکیه پرداخت و با اشاره به ارزش افزوده بالای این صنعت، گفت: تعداد کل واحدهای تولیدی در صنعت نساجی ایران 47 هزار واحد بوده و این رقم در ترکیه به 241 هزار واحد می‌رسد.

امین مقدم افزود: همچنین کل صادرات ترکیه در سال 2022 میلادی برابر 343 میلیارد دلار بوده که سهم صنعت نساجی در آن، 34.9 میلیارد دلار است. حال آنکه ارزش صادرات ایران در همین مدت بالغ‌بر 77 میلیارد دلار برآورد شده که سهم صنعت نساجی در آن از حدود 700 میلیون دلار فراتر نمی‌رود.

عضو کمیسیون صنعت و معدن اتاق تهران همچنین به رشد واردات ماشین‌آلات طی 6 ماهه نخست 1402 اشاره کرد و گفت طی این مدت برابر 115 میلیون دلار ماشین آلات نساجی وارد کشور شده است.

مقدم در ادامه با انتقاد از آنچه واردات بی‌رویه پارچه به کشور می‌خواند، ادامه داد: از سال 1396 تا 1401 واردات پارچه 6 برابر شده و این در حالی است که طی این مدت برای تولید این پارچه‌ها نیز سرمایه‌گذاری زیادی صورت گرفته است.

این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران با بیان اینکه دولت ترکیه از صنایع نساجی این کشور برای حضور در نمایشگاه‌ها حمایت می‌کند، افزود: اگر در ایران نیز چنین حمایت‌هایی صورت نگیرد، صادرات 700 میلیون دلاری صنعت نساجی از دست خواهد رفت.

مقدم با مقایسه ارزش افزوده محصول نهایی نسبت به کالای خام در صنعت نساجی گفت: براساس قیمت روز، یک کیلو الیاف نخ پنبه در ایران برابر حداکثر 90 تا 100 هزار تومان است و قیمت یک تیشرت تولید شده از این نخ پنبه، گاه به بیش از یک میلیون تومان در کشور می‌رسد که قیمت این تیشرت با برند خارجی بیش از این خواهد بود.

او با بیان اینکه در کشور ترکیه، صنعت نساجی به‌عنوان صنعت پیشران شناخته می‌شود، ادامه داد: در ایران نیز پس از رایزنی‌ها و مذاکرات مختلف با دولت و مجلس، این صنعت در برنامه هفتم توسعه در شمار صنایع پیشران قرار گرفت که انتظار این است که اقداماتی برای حمایت از این صنعت از جنس تسهیل‌گری صورت گیرد.

مقدم اضافه کرد: صنعت نساجی چنانچه امکان حضور در نمایشگاه‌های مختلف را بیاید، محصولی قابل رقابت عرضه خواهد کرد. این رقابت‌پذیری به‌دلیل حضور نیروهای متخصص و منابع و امکاناتی نظیر انرژی حاصل می‌شود. به بیان دیگر اگر محصولات ایرانی روی میز نمایشگاه‌های مختلف در عرصه بین‌الملل قرار گیرد، صادراتی با ارزش افزوده بالا رقم خواهد خورد.

این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران با اشاره به اینکه هزینه ایجاد یک فرصت شغلی در صنعت نساجی حدود 100 تا 200 میلیون تومان است، گفت: این رقم در صنعتی نظیر پتروشیمی، میلیاردها دلار خواهد بود. بنابراین، دولت از طریق تسهیلگری برای این صنعت می‌تواند دو نشان را با یک تیر هدف قرار دهد و علاوه‌بر کمک به ایجاد اشتغال، ورود درآمد ارزی به کشور را نیز افزایش دهد.

او در ادامه سهم بخش خصوصی در این صنعت را معادل 95 درصد عنوان کرد و اظهار داشت: ارزش صادرات محصولات نساجی از سوی ایران معادل 700 میلیون دلار برآورد شده که حدود 300 میلیون دلار آن نیز به فرش ماشینی اختصاص دارد؛ اما ارزش صادرات این محصولات در کشور ترکیه به رقم 34.9 میلیارد دلار ‌می‌رسد که این ثروت‌آفرینی در سایه حمایت‌های دولت ترکیه از صاحبان صنایع این کشور و پشتیبانی از حضور آنها در نمایشگاه‌ها رقم خورده است. بنابراین انتظار این است که در کشور ما نیز حمایت از تولید محصولات و کالاهای با ارزش افزوده بالا در دستور کار قرار گیرد.
 

ثبت دیدگاه

شکیبا باشید ...