شکست رکورد تولید و کاهش مصرف انرژی در گندلهسازی چادرملو
شکست رکورد تولید و کاهش مصرف انرژی در گندلهسازی چادرملو؛ چادرملو موفق شد در کارخانه گندلهسازی اردکان با به کارگیری خلاقیت ایرانی در کنار طراحی ژاپنی، رکوردهای بینظیری در تولید، کاهش زمان تعمیرات و همچنین کاهش مصرف انرژی به ثبت برساند.
به گزارش صنعتصنف، مطالعات و طرحهای قراردادی و پژوهشی گندلهسازی اردکان در سال 1381 آغاز شد، در سال 1384 کلید خورد و در سال 1386 راهاندازی شد که به نوعی رکورددار فاصله شروع پروژه تا راهاندازی در کشور محسوب میشود.
گندلهسازی اردکان نخستین کارخانه گندلهسازی به شیوه «آلیس چالمرز» است که تحت لیسانس «کوبهاستیل» ژاپن تاسیس شده و کنسرسیومی متشکل از «کوبهاستیل (Kobe Steel)» ژاپن، «تِیم (Taim)» اسپانیا و «اِیبیبی (ABB)» سوئیس این کارخانه را راهاندازی کردند.
این کارخانه در زمان راهاندازی جزو ۱۰ شرکت برتر خاورمیانه و نخستین گندلهسازی در ایران به شیوه «آلیس چالمرز» بود.
بر اساس این گزارش، ظرفیت این کارخانه ۳.۴ میلیون تن در سال است که در طراحی اولیه میزان برق مصرفی آن 36 کیلووات ساعت بر تن گندله، گاز مصرفی آن 24 نرمال مترمکعب بر تن گندله و آب مصرفی آن 15 صدم مترمکعب بر هر تن گندله است.
کارخانه گندلهسازی اردکان با استفاده از تجربیات کسبشده، بهبودهای اعمالشده و تلاش مستمر پرسنل، کاهش قابل توجهی در میزان مصرف انرژی داشته که در سال اخیر میزان برق مصرفی آن به 33 کیلووات ساعت بر تن گندله، گاز مصرفی آن به 16 نرمال مترمکعب بر تن گندله و آب مصرفی آن به 7 صدم مترمکعب بر هر تن گندله رسیده است.
کیفیت گندله تولیدی به این شیوه بالاست و طی سالهای گذشته رکورد ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش تولید را به ثبت رسانده است.
در حالی که ظرفیت تولید در طراحی کارخانه ۳.۴ میلیون تن بود، گندلهسازی اردکان، به رکورد ۳.۹ میلیون تن در سال دست یافت.
همچنین تعداد روزهای کارکرد کارخانه گندله از ۳۰۰ روز کاری بر اساس طراحی ژاپنیها به ۳۱۵ روز افزایش یافت تا این کارخانه به رکورد تولید ۱۳ هزار و ۶۰۰ تن در روز دست یابد. ضمن اینکه در همین هفته رکورد جدید ۱۳ هزار و ۷۰۱ تن تولید در روز به ثبت رسید.
این در حالی است که با وجود اینکه راندمان دستگاه تولید گندله خام در طراحی اولیه به میزان 60 درصد است، گندلهسازی اردکان موفق شد، راندمان تولید را به بیش از ۷۲ درصد افزایش دهد.
علاوه بر این، کارخانه گندلهسازی اردکان، مجموعهای از خلاقیت ایرانی و طراحی ژاپنی به شیوه آلیس چالمرز است که مهندسان توانمند ایرانی توانستهاند روش تعمیرات تراولینگ گریت را به صورت ایرانی تغییر دهند تا جایی که مورد تقدیر ژاپنیها قرار گرفته و از آن به عنوان «راهحلی عالی» یاد کردند.
بنابر اعلام روابط عمومی چادرملو، این کارخانه همچنین با بهرهمندی از پرسنل توانمند و با تجربه ضمن به اشتراک گذاشتن دانش و تجربه به دیگر کارخانجات گندلهسازی کشور، رکوردهای مختلفی را به ثبت رسانده که مهمترین آن رکورد عمر نسوز کوره و تعمیر آجر نسوز کوره است؛ در حالی که رکورد ژاپنیها در نهایت ۲ سال است، عمر آن در گندلهسازی اردکان به بیش از ۶ سال افزایش یافت و حتی از کارخانه بحرین که رکورد ۵ سال را به ثبت رسانده بود، پیش افتاد.
بر اساس این گزارش، در کارخانه گندلهسازی اردکان در زمینه محیط زیست نیز کارهای شگرفی به انجام رسید، با وجود اینکه در طرح ژاپنیها پوشش کنسانتره مدنظر نبود اما مدیران این کارخانه به وسیله ملاس چغندر توانستند کنسانتره را به صورت تثبیت شده درآورده تا با وزش باد به اطراف پراکنده نشود. همچنین بسیاری از تجهیزات که در نقل و انتقال کنسانتره نقش داشتند، تحت پوشش سولهای قرار گرفتند تا محیط زیست آسیب نبیند.
ثبت دیدگاه