تصمیمگیری بانک مرکزی درباره 7 بانک ناتراز
تصمیمگیری بانک مرکزی درباره 7 بانک ناتراز؛ در حال حاضر از ۲۹ بانک و موسسه اعتباری، شش یا هفت بانک ناتراز هستند و در حال تصمیمگیری درباره آنها هستیم.
به گزارش صنعتصنف، معاونت تنظیمگری و نظارت بانک مرکزی ضمن تشریح برنامههای این بانک برای اصلاح شبکه بانکی در سال 14.4 از تمرکز اولویتهای نظارتی بر طراحی ابزارهای تشویقی به منظور واگذاری اموال و داراییهای مازاد شبکه بانکی با هدف تامین مالی تولید خبر داد.
فرشاد محمدپور گفت: اعمال محدودیت کمتر برای رشد ترازنامه بانکها در صورت مشارکت در طرحهای تولیدی و تلاش در جهت بهبود کیفیت سرمایه بانکها و اصلاح نظام بانکی با هدف هدایت منابع به سمت تولید از مهمترین رویکردهای بانک مرکزی با هدف تامین مالی تولید در سال جاری است.
محمدپور در ادامه از پایان مهلت قانونی شبکه بانکی برای ثبت اموال، داراییها و سهام خود در سامانههای اموال، املاک و مستغلات و سامانه سهامداری تا پایان فروردین 1404 خبر داد.
او تاکید کرد: بر اساس قانون برنامه هفتم توسعه، بانکها موظف به ثبت اطلاعات اموال، داراییها و سهام مازاد خود روی این سامانهها هستند و این امر باید در بازه زمانی شش ماهه از زمان ابلاغ دستورالعمل بانک مرکزی انجام شود که این مهلت 31 فروردین ۱۴۰۴ به پایان میرسد و در صورتی که اقدامات لازم در این باره انجام نشود، صندوق ضمانت سپرده با تشکیل شرکت مدیریت دارایی و بدهی (AMC) این اموال و سهام مازاد را به مالکیت خود درمیآورد.
معاون بانک مرکزی از هدفمند شدن محدودیتهای ترازنامهای بانکها با رویکرد تشویق برای مشارکت در طرحهای بزرگ اقتصادی درسال جاری خبر داد و گفت: تاکنون اهداف رشد ترازنامهای بانکها در بازههای زمانی مختلف براساس هدفگذاری نقدینگی و به موجب شاخصهای یادشده تعیین میشد ولی در صورتی که این اهداف به بخش تولید، خدمات و غیرخدمات تقسیمبندی شود و در عین حال، بانکها به سمت مشارکت در پروژه و حمایت از تولید رفته و در این مسیر، ابزارهای تشویقی را در نظر بگیریم و رشد ترازنامهای را هم در این موارد کمتر محدود کنیم، این امر به تحقق هدایت اعتباری منجر میشود.
محمدپور همچنین ارتقای استاندارد شاخص کفایت سرمایه بانکها را از دیگر الویتهای شبکه بانکی برای افزایش توان تسهیلاتدهی بانکها در سال جاری برشمرد و از روند کاهنده کفایت سرمایه منفی بانکها در سال گذشته خبر داد.
به گفته وی، هم اکنون سرمایه نظام بانکی حدود ۴۵۰ همت است که این میزان باید به ۲ هزار همت برسد؛ تامین سرمایه با کیفیت از نوع نقدی و سود مهمترین رویکرد بانک مرکزی برای حرکت شبکه بانکی به سوی استانداردهای روز کفایت سرمایه است.
معاونت تنظیمگری و نظارت بانک مرکزی، اصلاحات ساختاری درباره نظام بانکی را تعیین تکلیف بانکهای ناتراز عنوان و خاطرنشان کرد: در حال حاضر از ۲۹ بانک و موسسه اعتباری، شش یا هفت بانک ناتراز هستند و در حال تصمیمگیری درباره آنها هستیم. در این راستا، تقویت صندوق ضمانت سپردهها یکی از راهکارهای در دستور کار بانک مرکزی است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر منابع مالی صندوق ضمانت سپردهها در حدود ۵۰ همت است که باید به ۲۰۰ همت افزایش یابد تا به این واسطه تصمیمگیری درباره بانکهای ناتراز سهلتر شود و بتوان با خیال آسوده پاسخگوی انتظارات سپردهگذاران خرد بود.
وی افزود: براساس ماده ۸ قانون برنامه هفتم توسعه، بانکهایی که نسبت کفایت سرمایه آنها زیر هشت درصد است، باید در جهت نزدیک شدن به این میزان حرکت کنند.
محمدپور گفت: علاوه بر این به تمام بانکهای ناتراز که نسبت کفایت سرمایه آنها منفی است یا هنوز به نسبت کفایت سرمایه 8 درصدی دست نیافتهاند، برنامه اصلاحی (Recovery plan) ارائه شده و پیگیریهای لازم نیز برای اجرای هرچه بهتر این برنامهها انجام شده است.
ثبت دیدگاه