حبوبات تا 200 درصد گران شدند
حبوبات تا 200 درصد گران شدند؛ بررسی متوسط قیمت اقلام خوراکی منتخب در ماه اردیبهشت 1404 نشان میدهد که برخی از این کالاها افزایش قیمت تا 200 درصدی را در یک سال اخیر تجربه کردهاند.
به گزارش صنعتصنف، مرکز آمار ایران متوسط قیمت کالاهای خوراکی منتخب در مناطق شهری کشور در اردیبهشت 1404 را اعلام کرد که براساس آن از ۵۳ قلم کالای خوراکی منتخب در نقاط شهری کشور، در ۳۲ قلم، درصد تغییرات سالانه بالاتر از نرخ تورم نقطهای نقاط شهری کشور (۳۸.۴) بوده است.
بررسی متوسط قیمت اقلام خوراکی منتخب در ماه اردیبهشت 1404 و مقایسه آن با متوسط قیمت در اردیبهشت 1403 نشان میدهد که برخی از این کالاها افزایش قیمت تا 200 درصدی را در یک سال اخیر تجربه کردهاند.
بر این اساس در اردیبهشت امسال نسبت به اردیبهشت پارسال قیمت هر کیلوگرم برنج ایرانی درجه یک 69.5 درصد، شیرینی خشک 40.2 درصد، شیرخشک 52.5 درصد، کره پاستوریزه حیوانی 86.8 درصد، موز 89.5 درصد، سیب 94.3 درصد، لیموترش 166.4 درصد، پرتقال 82 درصد، خربزه 54.9 درصد، هندوانه 62.8 درصد، سیب زمینی 118.4 درصد، نخود 97.4 درصد، لوبیا چیتی 201.7 درصد، لوبیا قرمز 109.2درصد، لپه 126 درصد و چای خارجی 73.8 درصد افزایش داشته است.
در گروه نان و غلات، اقلام برنج ایرانی با ۹.۱ درصد، شیرینی خشک و رشته آش با ۲.۶ درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت ماه فروردین داشتهاند.
در گروه گوشت قرمز، سفید و فرآوردههای آنها، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به کنسرو ماهی با ۱.۳ درصد و بیشترین کاهش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به مرغ ماشینی با ۶.۱- درصد است.
در گروه لبنیات، تخم مرغ و انواع روغن، بیشترین افزایش قیمت نسبت به فروردینماه مربوط به شیرخشک با 8 درصد، دوغ پاستوریزه با ۴.۴ درصد و روغن نباتی جامد با ۴.۳ درصد بوده و بیشترین کاهش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به تخممرغ با ۱۱.۳- درصد است.
بنابر اعلام مرکز آمار ایران، در گروه میوه و خشکبار نیز بررسی دادههای منتشر نشان میدهد در این گروه، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به لیموترش با ۲۶.۱ درصد، انار با ۲۳.۴ درصد و سیب با ۱۰.۹ درصد و همچنین بیشترین کاهش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به هندوانه با ۲۵.۶- درصد بوده است.
اما در گروه سبزیجات و حبوبات، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه فروردین مربوط به لوبیا چیتی با ۲۱.۹ درصد، لوبیا قرمز با ۸.۷ درصد و لپه با ۶.۶ درصد بوده و بیشترین کاهش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به خیار با ۱۹- درصد، سیب زمینی با ۱۵.۴- درصد، پیاز با 15- درصد، کدو سبز با ۱۰.۸- درصد و بادمجان با 9- درصد است.
همچنین در گروه قند و شکر، آشامیدنیها و دیگر خوراکیها، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه فروردین مربوط به شکر با ۷.۴ درصد، قند با 7 درصد و چای خارجی بستهای با ۶.۵ درصد است.
ثبت دیدگاه