آغاز چهلمین جشنواره موسیقی فجر

آغاز چهلمین جشنواره موسیقی فجر

آغاز چهلمین جشنواره موسیقی فجر؛ چهلمین جشنواره موسیقی فجر با حضور پررنگ نوجوانان و پیشکسوتان عرصه موسیقی در هنرستان پسران کار خود را آغاز کرد.

به گزارش ، چهلمین جشنواره موسیقی فجر بعداز ظهر امروز سه‌شنبه 23 بهمن 1403 با برگزاری مراسم افتتاحیه در هنرستان موسیقی پسران، کار خود را آغاز کرد.

از نکات مهم در این مراسم، حضور دو نسلِ پیشکسوت و نوجوانِ موسیقی ایران در کنار همدیگر بود. نسل نوجوانِ موسیقی ایران همان شاگردان هنرستان بودند که در بخش‌های مختلف مراسم افتتاحیه روی صحنه بودند و نسل پیشکسوت هم در بخش‌های مختلف حضوری پررنگ داشت.

سپس ارکستری متشکل از هنرجویانِ هنرستان‌های دختران و پسران، سرود ملی جمهوری اسلامی ایران را نواختند؛ این ارکستر در ادامه قطعه abba gold را به رهبری امیرحسین محمدیان اجرا کرد.

تقی ضرابی، پیشکسوت موسیقی نخستین سخنران بود که در صحبت‌هایی کوتاه آرزو کرد که با همکاری همه همکاران، دست در دست یکدیگر، بتوانیم در رشد و بالندگی موسیقی ملی سهمی داشته باشیم.

رضا مهدوی، دبیر چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر: بسیار خرسندم که چهلمین جشنواره موسیقی فجر در جایگاه و مکانی افتتاح می‌شود که تمامیت آن موسیقی است. بزرگان بسیاری در 100 سال گذشته در این مکان مقدس فعالیت کردند؛ افرادی مانند کلنل علی‌نقی وزیری که تکرار شدنی نیستند. از این مدرسه افرادی به موسیقی معرفی شدند که امروز استاد هستند. امیدوارم جوان‌های امروز استادان، آهنگسازان و موسیقیدان‌های فردا باشند. یکی از این افراد فریدون شهبازیان بود که آثار ماندگاری را در موسیقی خلق کرد.

اجرای گروه هنرجویان هنرستان پسران بخش بعدی این مراسم بود. آنها قطعاتی در قالب موسیقی ایرانی نواختند.

بخش جذابِ این مراسم که به نوعی کپی‌برداریِ درستی از مراسم افتتاحیه جشنواره تئاتر فجر بود، به برگزاریِ جشن تولد برای دو تن از پیشکسوتان موسیقی ایران اختصاص داشت. در این بخش حمید شاهنگیان و حسن ریاحی روی صحنه دعوت شدند تا شمع تولدشان را فوت کنند.

حمید شاهنگیان آهنگساز پیشکسوت موسیقی متولد 20 بهمن 1328 و حسن ریاحی آهنگسازی که در کارنامه‌اش ساختِ سرود جمهوری اسلامی ایران دیده می‌شود، متولد 22 بهمن 1323 است.

حسن ریاحی در این مراسم گفت: امروز در بدو ورود به هنرستان موسیقی، یاد سال‌های گذشته که فارغ‌التحصیل شدم، افتادم. خوشحالم که هنرستان موسیقی فعال است و دانشجویان خوبی را تربیت می‌کند که بعدها جذب ارکسترهای خوب می‌شوند.

حمید شاهنگیان هم اظهار داشت: در جمع فرهیختگان و موسیقیدان‌ها حرف زیادی برای گفتن ندارم. هرچقدر به موسیقی بپردازیم کم است؛ چون دشمن موسیقی کم نداریم و اتفاقا موثر هم هستند. این افراد همانند همان‌هایی هستند که سال 58 می‌گفتند موسیقی باید حذف شود ولی با تلاش آقایان مجتبی میرزاده و فریدون شهبازیان توانستیم موسیقی را به نحوی مدیریت کنیم که بماند. خوشبختیم که امروز موسیقی هست و جشنواره آن برگزار می‌شود. اگر آن روزها مقاومت نمی‌کردیم، موسیقی را به شکل امروز نداشتیم. اگر توانسته‌ام ذره‌ای مفید باشم خوشبختم و سرم را با افتخار بلند می‌کنم.

در پایان آیین افتتاحیه، نوازندگان هنرستانی قطعاتی از مرحوم فرامرز پایور را اجرا کردند.


 

ثبت دیدگاه

شکیبا باشید ...