نظر بخش خصوصی درباره شعار سال چیست؟
نظر بخش خصوصی درباره شعار سال چیست؟؛ معاون اول رئیس جمهوری از بخش خصوصی خواست ظرف ۱۰ روز آینده، نظرات و ابتکارات خود را در زمینه تحقق شعار سال به دولت ارائه کند.
به گزارش صنعتصنف، محمدرضا عارف در نشستی با فعالان اقتصادی و سرمایهگذاران حوزه گردشگری در استان مازندران، تفویض اختیار به استانداران، اختیار کامل به استانهای مرزی برای ارتباط با کشورهای همسایه و اولویت دادن به استانهای با پتانسیل بالا برای توسعه را از مهمترین راهبردهای دولت چهاردهم برشمرد.
عارف با اشاره به نامگذاری سال 1404 با عنوان «سرمایهگذاری برای تولید» از سوی مقام معظم رهبری و تاکید بر اینکه دولت چهاردهم از همان ساعات اولیه نامگذاری سال، کار خود را برای تحقق شعار سال آغاز کرد، بیان داشت: سرمایهگذاری و تولید همواره دو چالش مهم در دهههای گذشته بوده است.
معاون اول رئیسجمهوری افزود: ما نتوانستیم حتی از سرمایهگذاریهای داخلی جزئی به خوبی بهرهبرداری کنیم و درباره ورود سرمایه ایرانیان خارج از کشور یا سرمایهگذاری خارجی نیز با چالشهای جدی روبهو بودهایم.
عارف درباره اهمیت بخش تولید خاطرنشان کرد: راهبرد نظام از ابتدای برنامههای توسعه خوداتکایی و خودکفایی با تمرکز بر بازارهای منطقه حوزه تمدنی ایران بود چراکه یک جایگاه ویژه در بین کشورهای منطقه داریم و نگاه دولت تنها به 90 میلیون نفر جمعیت کشور نبود بلکه 300 میلیون نفر جمعیت منطقه در اولویت برنامهریزیهای کشور بوده است.
معاون اول رئیس جمهور، تسهیل در فرآیندهای سرمایهگذاری، ایجاد مشوقهای لازم، بهبود کسبوکار و رفع موانع تولید و دریچههای واحد تصمیمگیری را از مهمترین راهکارهای بهبود صنعت و تولید دانست.
به گفته وی گاهی برای ارائه مجوز یک پرونده، دو ماه دست یک کارشناس میماند و ما نگران طول کشیدن زمان بررسی این پروندهها و همچنین انگیزه کار و بخش تولید و صنعت هستیم که با این چنین اقدامات برخورد میکنیم.
وی با اشاره به اهمیت تقویت امنیت سرمایهگذاری تصریح کرد: سرمایه فرار است و امنترین نقطه را پیدا میکند و باید در سرمایهگذاران این احساس ایجاد شود که امنترین نقطه برای سرمایهگذاری جمهوری اسلامی ایران است که یک راه آن تثبیت قوانین است و نباید قوانین سلیقهای عوض شود.
او اهمیت تقویت هماهنگی بین بخشی برای حمایت از تولیدکنندگان را خاطرنشان ساخت و گفت: نباید تنها دولت حمایت کند و همه بخشهای عمومی و قوه قضاییه باید حامی درجه یک سرمایهگذار باشد. همچنین باید نگاه تقویت سرمایه و سرمایهگذاران حاکم باشد که این نگاه راهبرد نظام است. زمانی که مقام معظم رهبری سرمایهگذاری مطرح میکنند، بدون هیچگونه پیش شرط سرمایهگذاری باید در چارچوب قوانین تقویت شود.
عارف با اشاره به اینکه باید از هر نوع سرمایهگذاری حمایت کنیم و برای رسیدن به اهداف برنامه توسعه به سرمایهگذاری تا 200 میلیارد دلاری نیازمندیم، گفت: باید بتوانیم با برنامهریزی و تدابیر لازم سرمایه داخلی ایرانیان خارج از کشور و سرمایهگذاران خارجی علاقهمند را برای سرمایهگذاری در ایران تشویق و حمایت کنیم که شرط اول و اصلی آن احترام قانونمند به سرمایه آنان است و سلیقهای عمل نشود و مادامی که سرمایه یک سرمایهگذار میخواهد در کشور بماند، پایدار بماند و حمایت شود.
معاون اول رئیس جمهور افزود: توسعه زیرساختها و لجستیک از ضرورتهای تقویت سرمایهگذاری است که در کارگروه تحقق شعار سال اقدامات خوبی صورت گرفت و گزارش خوبی در دولت مطرح شد. البته باز هم به وزارتخانههای امر فرصت دادیم تا نظرات خود را ارائه کنند و بخش خصوصی نیز ظرف 10 روز آینده، نظرات و ابتکارات خود را در این زمینه به دولت ارائه کنند تا قبل از پایان فروردین سال جاری راهبردهای عملیاتی تحقق نامگذاری سال را نهایی و اعلام کنیم.
ثبت دیدگاه