چرخش صنعت خودرو ایران از چین به روسیه
وزیر صنعت، معدن و تجارت امیدوار است باتوجه به شرایط اقتصادی پیش آمده برای روسیه، ایران بتواند با کمک این کشور بار دیگر خط تولید تندر 90 را در کشور فعال کند.
به گزارش پایگاه خبری صنعتصنف، سیدرضا فاطمیامین با بیان این مطلب در نشستی خبری همزمان با دهه تولید و تجارت، اظهار داشت: با جنگ اوکراین بسیاری از برندها از روسیه خارج شدند. بنابراین قرار شد درباره صنعت خودرو همکاریهایی داشته باشیم که فعلاً در سطح قطعات است. به عنوان نمونه خودروی ال نود دوباره در کشور تولید خواهد شد.
فاطمیامین افزود: طبق توافقات اولیه، ایران و روسیه قطعات تولیدی ال 90 در کشور خود را در اختیار یکدیگر قرار میدهند.
وی با اشاره به اینکه واردات خودروهای دست دوم ممنوع است گفت: خودروهای ۱۰ هزار دلار و کمتر حتی از کشورهای اروپایی وارد خواهد شد. البته اینکه خودروها چینی، هندی و روسی باشد کار ما نیست بلکه کار بخش خصوصی است. ما فقط اعلام کردهایم باید خدمات پس از فروش و انتقال تکنولوژی ملاک عمل قرار گیرد.
وی درباره واردات خودرو تصریح کرد: گام نخست برای واردات خودرو پر کردن شکاف عرضه و تقاضاست زیرا هماکنون یک انباشتگی در تقاضا داریم که باعث شده تفاوت قیمت بازار و کارخانه از 30 تا 100 درصد افزایش پیدا کند.
وی اضافه کرد: کارکرد دوم واردات خودرو، کامل کردن سبد محصولات و تکمیل خطوط تولید است. 3 پلتفرم به درد بخور شامل شاهین، تارا و تندر90 داریم که روی پلتفرم شاهین خودروی جدیدی، امسال رونمایی میشود.
وزیر صنعت گفت: امسال یک میلیون و 600 هزار خودرو تولید داخل خواهیم داشت.
فاطمی امین توضیح داد: بر اساس گفتوگوهایی که با خودروسازان انجامشده، امسال برنامه تولید یک میلیون و ۶۰۰ هزار دستگاه سواری، وانت و سنگین و تجاری را در دستور کار قرار دادهایم.
بورس کالا رانت دارد
وی درباره زمان واردات خودرو بیان کرد: آئیننامه 10 بندی واردات خودرو تهیه و تدوین و در دولت مطرحشده که امیدواریم دو ماه پس از زمان ابلاغ آن، واردات خودرو انجام شود.
وزیر صمت درباره ممنوعیت خودرو در بورس کالا گفت: بورس کالا درواقع برای عرضه کالاهای بینامونشان است، البته من باعرضه خودرو در بورس مخالف نیستم، اگرچه این کار حرفهای نیست.
فاطمی امین توضیح داد: درباره عرضه خودرو در بورس کالا رانت وجود داشت و کسانی که رانت آنها از بین رفت، فضای رسانهای را معکوس کردند.
فاطمی امین در بحث قرعهکشی خودرو نیز یادآور شد: در سیستم جدید قرعهکشی خودرو ما اقدام خاصی انجام ندادهایم، بلکه تنها دو سامانهای که از قبل موجود بود را ادغام کردیم و درمجموع یک سامانه برای ثبتنام خودرو قراردادیم.
وی افزود: متأسفانه در سامانههای قبلی که برای عرضه خودرو توسط خودروسازان وجود داشت، تخلفات زیادی صورت میگرفت و سوءاستفادههایی انجام میشد، بنابراین تلاش کردیم تا با ایجاد یک سامانه تمام ثبتنامها را در یک سامانه متمرکز کنیم و بر نحوه قرعهکشی نیز نظارت داشته باشیم.
وی عنوان کرد: واردات کالاهای دستدوم و کارکرده ممنوع است، بر همین اساس واردات خودرو سه شرط دارد، شرط نخست اینکه خودروهای وارداتی خدمات پس از فروش داشته باشند، دوم، واردکننده با خودروساز قرارداد داشته باشد و سوم انتقال فناوری انجام شود.
وزیر صمت درباره حوزه معدن نیز بابیان اینکه 317 بخشنامه، دستورالعمل و مقرره در حوزه معدن وجود دارد گفت: برخی از این بخشنامهها با یکدیگر متناقض است.
فاطمی امین ادامه داد: یکی از کارهای امسال که برای نخستین بار صورت میگیرد، تدوین ترازنامه ذخایر معدنی است و مشابه ترازنامه انرژی این اقدام در حوزه معدنی نیز دنبال میشود.
از پیشنهادات تشکلها استقبال میکنیم
وی با اشاره به نشست اخیر خود با تشکلها، گفت: در آن جلسه درخواست کردیم تشکلها پیشنهادهای خود را برای اصلاح و تغییر مقررات ارائه دهند، زیرا تغییر راهبرد یک جریان است و یک شبه انجام نمیشود، اما گامهای اولیه آن از مهرماه سال گذشته برداشتهشده و هر سه ماه، گزارش عملکردها را ارائه کرده و نظرات صاحبنظران را احصا و اعمال میکنیم.
وی گفت: سامانه ۱۲۴ سازمان حمایت یک سامانه مرجع بوده که اکنون قیمت ۱۰ هزار قلم کالا در آن ثبتشده است؛ بنابراین سقف قیمت برای هر کالایی قیمت درجشده در این سامانه است و هیچ تولیدکنندهای نباید در بازار قیمتی بیش ازآنچه که برای کالایی در این سامانه اعلام میشود را اعلام کند.
وزیر صمت افزود: تولید، توزیع، مدیریت بازار و واردات و همچنین صادرات تمام مسائل مربوط به کالاهای اساسی بر عهده وزارت جهاد کشاورزی است و ما در بازار روغن، برنج و غیره به هیچ عنوان ورود نمیکنیم.
وزیر صمت ادامه داد: برنامه دانشبنیان در حوزه صنعت، معدن و تجارت بهصورت کامل تدوینشده و آییننامهای درباره آن آمادهشده است و در دستور کار دولت قرار دارد. تمرکز ما در حوزه دانشبنیان این است که تحقیق و توسعه در بنگاههای بزرگ را گسترش دهیم. یک بخش این کار این است که وقتی شرکتی یک محصول دانشبنیان را تولید کرده، ما باید تلاش کنیم آن را به سمتی ببریم که افزایش تولید ایجاد شود، رویکرد دیگر این است که تقاضا برای محصولات دانشبنیان را متناسب با نیاز بنگاههای بزرگ گسترش دهیم.
وزیر صمت بابیان اینکه درباره بازرسی و نظارت اصلاحاتی انجام دادهایم، گفت: یکی از کارهایی که انجام شد اصلاح سامانه ۱۲۴ بود؛ برای رسیدگی به تخلفات در سامانه ۱۲۴ ردهبندی انجامشده است، بنابراین از زمان ثبت درخواست رسیدگی در سامانه تا پاسخگویی و رسیدگی به آن یک تا سه روز طول خواهد کشید.
او درباره عرضه ناکافی برخی از محصولات ازجمله روغنموتور تصریح کرد: چهار تولیدکننده روغنموتور در کشور وجود دارد که متأسفانه عرضه خوبی نداشتهاند.
وی بیان کرد: ضمن اینکه این تولیدکنندگان عمده محصولات خود را صادر میکنند، بنابراین جلسات زیادی با این شرکتها داشتهایم تا عرضه را بهاندازه کافی برسانند و باتوجه به اینکه اقدام مناسبی انجام ندادهاند یک پرونده تعزیراتی برای یکی از این شرکتها تشکیلشده است.
فاطمی امین همچنین درباره اتصال سامانه گمرک به سامانه جامع تجارت، یادآور شد: سامانه جامع تجارت بسیار خوب پیشرفت کرده است، اما گمرک مشکلی با پیمانکار دارد و به همین علت هنوز ارتباط بین سامانه گمرک با سامانه تجارت انجامنشده که در اینباره وزارت اقتصاد باید گفتوگوهایی را با پیمانکار انجام داده و مشکل را حل کند.
ثبت دیدگاه