ارز واردات دارو نیمایی شد
ارز واردات دارو نیمایی شد؛ واردات دارو کشور با تغییر سیاستهای ارزی داروهای وارداتی از ترجیحی به نیمایی، روانتر و تامین نیازهای بیماران راحتتر خواهد شد.
به گزارش صنعتصنف، رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو با بیان این مطلب اعلام کرد که با تغییر سیاستهای ارزی داروهای وارداتی از ترجیحی به نیمایی، پرداختی از جیب بیمار افزایش پیدا نمیکند اما فرآیند واردات دارو به کشور روانتر و تامین نیازهای بیماران تسهیل خواهد شد.
ناصر ریاحی درباره تغییر سیاست ارزی داروهای وارداتی گفت: از سال 1397 که ارز 4200 تومانی به واردات کالاهای اساسی اختصاص پیدا کرد ما مدام هشدار میدادیم که تثبیت قیمت ارز ترجیحی هم باعث قاچاق محصولات وارداتی میشود و هم واردات کالاهای اساسی ازجمله دارو را به واسطه دسترسی دشوار به ارز ترجیحی با مشکل روبهرو میکند.
ریاحی افزود: از سال 1400 که نرخ ارز ترجیحی نسبت به ارز نیمایی و ارز بازار آزاد فاصله بسیاری گرفت، علاوهبر افزایش قاچاق دارو، ارز ترجیحی نیز به موقع تخصیص پیدا نکرد.
عضو هیات رئیسه اتاق تهران با بیان اینکه تداوم این وضعیت ممکن نبود، ادامه داد: دولت در سال جاری، در گام نخست نرخ ارز مواد اولیه تولید داخلی را تغییر داد. سازمان غذا و دارو نیز همزمان از طرح دارویار که جوانب آن را مورد مطالعه قرار داده بود، رونمایی کرد و این طرح بدون هیچ عوارضی اجرایی شد. به موجب این طرح، سازمان برنامه و بودجه مبالغی را به بیمهها تخصیص داد تا پرداختی از جیب بیمار بدون تغییر باقی بماند.
ریاحی گفت: اخیرا اعلام شده است که از تاریخ 24 مردادماه واردکنندگان چنانچه ارز ترجیحی دریافت کرده و دارو وارد و ترخیص شده باید این داروها را به قیمتهای گذشته عرضه کنند. اما پس از این تاریخ چنانچه واردکننده، ارزی دریافت نکرده باید ارز نیمایی دریافت کند و در صورت واردات دارو، این دارو را وارد بازار نمیکند تا موجودیهای قبلی به پایان برسد.
رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو با بیان اینکه تغییر سیاست ارزی داروهای وارداتی، تغییری در پرداختی از جیب مردم ایجاد نمیکند، افزود: سازمان برنامه و بودجه مابهالتفاوت ارز ترجیحی و ارز نیمایی را به بیمهها میپردازد.
ریاحی تصریح کرد: اکنون واردکنندگان به دلیل در دسترس بودن ارز نیمایی میتوانند نیاز خود را به مرور وارد کشور کنند.
بهگفته او چنانچه دولت به موقع مطالبات شرکتهای بیمهای را بپردازد، بعید است با مشکلی در تامین نقدینگی روبهرو شویم.
بنابر اعلام روابط عمومی اتاق تهران براساس آنچه سرپرست اداره کل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو عنوان کرده، سیاست ارزی برای واردات بخشی از داروهای وارداتی تغییر کرده و ارز تخصیصی به این داروها از ترجیحی به نیمایی تبدیل شده است.
حسین شمالی در اینباره توضیح داده است که تغییر سیاست ارزی برای همه داروهای وارداتی نیست و برای حدود ۸۰ درصد بازار داروهای وارداتی این سیاست تغییر یافته است.
بهگفته او، بهطور کلی ۸۰۰ میلیون دلار دارو به شکل محصول نهایی وارد میشود که تغییر سیاست ارزی فعلا برای حدود ۶۰۰ میلیون دلار آن اعمال شده است و به بقیه داروها همچنان ارز ترجیحی تعلق میگیرد.
ثبت دیدگاه