کالاهای اساسی را تعیین تکلیف کنید

کالاهای اساسی را تعیین تکلیف کنید

کالاهای اساسی را تعیین تکلیف کنید؛ وزیر امور اقتصادی و دارایی در نامه‌ای از سازمان برنامه و وزارت جهاد کشاورزی و صمت خواست در تهیه فهرست کالاهای اساسی سال 1402 به وظیفه خود عمل کنند.

به گزارش ، براساس احکام قانون بودجه سال 1402 کالاهای اساسی، دارو و... مشمول کاهش حقوق گمرکی از 4 درصد به یک درصد و مالیات ارزش افزوده از 9 درصد به 1 درصد می‌شوند اما در حال حاضر فهرست این کالاها مشخص نشده و این مسأله ممکن است باعث بروز مشکل در رویه واردات شود.

سیداحسان خاندوزی، وزیر اقتصاد در نامه‌ای به رئیس جمهور خواهان همکاری فوری دستگاه‌ها و وزارتخانه‌های مختلف برای تعیین فهرست کالاهای اساسی، دارو، واکسن، تجهیزات پزشکی، شیرخشک، مواد اولیه ماشین‌آلات و تجهیزات تولیدی، صنعتی معدنی و کشاورزی شد.

در این نامه آمده است:

همان‌گونه مستحضرید با تدابیر و عنایات ویژه دولت سیزدهم در سال 1401 با کاهش حقوق گمرکی از (4) به (1) و تقلیل مالیات بر ارزش افزوده از 9 درصد به 1 درصد برای واردات کالاهای اساسی، دارو، واکسن، تجهیزات پزشکی، شیر خشک، مواد اولیه، ماشین‌آلات و تجهیزات تولیدی، صنعتی، معدنی، کشاورزی و... حمایت مؤثری از شرکت‌های تولیدی و مصرف‌کنندگان به عمل آمد.

این مهم دوباره در قانون بودجه سال 1402 کل کشور استمرار یافته است که اجرای سریع و دقیق آن منوط به اقداماتی عاجل از سوی برخی دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها درجهت تکمیل و ارسال فهرست اقلام مربوطه است.

از این رو خواهشمند است به منظور تحقق شعار سال 1402 دستور فرمایید دستگاه‌ها و وزارتخانه‌های مربوطه، به قید فوریت حسب تکالیف مقرر در قانون بودجه سال جاری به شرح مندرج در جدول ذیل اقدام کنند تا سیر ترخیص کالاها توسط گمرک جمهوری اسلامی ایران با شرایط پیش‌بینی شده در قانون موصوف میسر شود.

گفتنی است، باتوجه به اینکه در زمان حاضر هنوز فهرست کالاهای اساسی و مواردی که مشمول کاهش حقوق گمرکی و مالیات ارزش افزوده می‌شوند مشخص نشده است کالاهایی که تا سال گذشته مشمول این قاعده بودند به دو گروه تقسیم شده‌اند.

1. گروه اول کالاهای مربوط به کالاهای حوزه وزارت جهاد کشاورزی است که با صدور ضمانت‌نامه و بدون پرداخت حقوق گمرکی و مالیات ترخیص می‌شوند. باید توجه داشت که براساس تجربه سال گذشته، بخش قابل توجهی از مطالبه‌نامه‌های کسر دریافتی گمرک همچنان وصول نشده است، درنتیجه احتمال عدم وصول در این موارد بالا است و ممکن است در آینده این موارد مشکلاتی را برای گمرک ایران به وجود بیاورد.

2. گروه دوم مربوط به دیگر کالاها ازجمله کالاهای اساسی و دارو است؛ در حال حاضر حقوق گمرکی و مالیات ارزش افزوده کامل برای ترخیص این کالاهای دریافت می‌شود که به معنای افزایش قیمت تمام شده آنها برای مصرف‌کننده است. ضمن اینکه این موضوع ممکن است واردکننده را نیز با کسری سرمایه در گردش روبه‌رو کند.

پس از تعیین این فهرست مابه‌التفاوت مالیات ارزش افزوده و حقوق گمرکی اضافه پرداخت شده به واردکنندگان بازخواهد گشت اما در کوتاه‌مدت این موضوع سبب بروز مشکل خواهد شد.
 

ثبت دیدگاه

شکیبا باشید ...