اصناف ماهانه 290 هزار تومان مالیات می‌دهند

اصناف ماهانه 290 هزار تومان مالیات می‌دهند

اصناف ماهانه 290 هزار تومان مالیات می‌دهند؛ میانگین مالیات قطعی شده واحدهای صنفی مشمول تبصره ماده ۱۰۰ ماهانه بالغ‌بر 290 هزار تومان است. 

به گزارش ، رئیس سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه میانگین مالیات قطعی شده مشمولان تبصره ماده ۱۰۰ فقط ۳ میلیون و ۴۸۰ هزار تومان برای یک سال بوده است، گفت: این به معنای پرداخت مالیات ۲۹۰ هزار تومانی صاحبان مشاغل در ماه است.

سیدهادی سبحانیان در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: «تا این لحظه میانگین مالیات قطعی شده مشمولین تبصره ماده 100 صرفا 3 میلیون و 480 هزارتومان برای یک سال بوده است. یعنی 290 هزارتومان در ماه.

فارغ از میزان مالیات، مدیران ما در تمام ‌کشور، پاسخگوی سوالات و ابهامات صاحبان مشاغل و اصناف عزیز هستند».

این در حالی است که یک کارمند با حقوق دریافتی ماهانه 15 میلیون تومان باید سالانه 16.5 میلیون تومان مالیات بپردازد با این تفاوت که او حقوق ماهانه‌اش را نگرفته، مالیاتش را پرداخت می‌کند اما واحد صنفی مالیات سالانه خود را یک سال و گاهی یک سال و نیم پس از سال مالی خود به سازمان امور مالیاتی پرداخت می‌کند که نشان از تبعیض میان مشاغل گوناگون و اجحاف در حق شهروندانی است که دارای حقوق ثابت هستند.

با این وجود اصناف همیشه و در همه حال معترض بوده و حاضر به پرداخت مالیات حتی با نرخ مصوب قانونی نیز نیستند و تلاش می‌کنند تا کمترین رقم پرداخت مالیاتی را در سال داشته باشند.

مشاغل مشمول تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات‌های مستقیم

مشاغل مختلفی که بنا به شرایطی مشمول تبصره ماده ۱۰۰ نمی‌شوند، موظف به تسلیم اظهارنامه مالیاتی و پرداخت مالیات متعلق وفق مقررات قانونی هستند.

صاحبان مشاغلی که مجموع فروش کالا و ارائه خدمات آنها در سال ۱۴۰۱ حداکثر ۱۰۰ برابر معافیت موضوع ماده (۸۴) قانون مالیات‏های مستقیم (مبلغ ۶۷.۲۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال) بوده و فرم مالیات مقطوع برای آنها در درگاه خدمات الکترونیک سازمان بارگذاری می‌شود مشمول مقررات این دستورالعمل بوده و از نگهداری اسناد و مدارک موضوع قانون مالیات‌‏های مستقیم مصوب ۱۳۹۴ و ارائه اظهارنامه مالیاتی برای عملکرد مذکور معاف هستند.

اما در این میان چنانچه مشاغل یکی از شروط زیر را داشته باشند، مشمول دستورالعمل تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات‌های مستقیم نمی‌شوند، بنابراین مکلف به تسلیم اظهارنامه مالیاتی و پرداخت مالیات متعلق وفق مقررات قانونی هستند.

بر این اساس، مودیانی که میزان فروش کالا و ارائه خدمات آنها در سال ۱۴۰۱ بیش از مبلغ ۶۷ میلیارد و دویست میلیون ریال بوده است مشمول تبصره ماده ۱۰۰ نمی‌شوند. از سوی دیگر چنانچه در پرونده‌های مشارکت مدنی سهم درآمد یا فروش حداقل یکی از شرکاء بیش از این مبلغ باشد و یا مجموع درآمد مشارکت بیش از مبلغ ۱۵۰ میلیارد ریال باشد، مشمول تبصره مذکور نمی‌شوند.

همچنین صاحبان مشاغلی که در اجرای جزء (۲) بند (ز) تبصره (۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور مکلف به استفاده از پایانه‌های فروشگاهی بوده و باتوجه به اطلاعات دریافتی نسبت به نصب آن اقدام نکرده‌اند و  مواردی که براساس اطلاعات واصله از سامانه سوت‌زنی نسبت به استفاده از پایانه‌های فروشگاهی اقدام نکرده‌اند.

درنهایت نیز صاحبان مشاغلی که برای آنها فرم موضوع تبصره ماده (۱۰۰) قانون مالیات‏‌های مستقیم در درگاه خدمات الکترونیکی سازمان امور مالیاتی کشور قرار داده نشده است، تبصره ماده ۱۰۰ شامل آنها نمی‌شود.

در این‌باره بیشتر بخوانید:

کاهش سود اصناف به‌رغم افزایش سقف معاملات

ثبت دیدگاه

شکیبا باشید ...