اجرای قانون سامانه مودیان طبق قانون تسهیل

اجرای قانون سامانه مودیان طبق قانون تسهیل

اجرای قانون سامانه مودیان طبق قانون تسهیل؛ قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان طبق قانون تسهیل تکالیف مودیان از اول دی‌ماه 1402 اجرا می‌شود.

به گزارش ، سازمان امور مالیاتی به‌منظور تسهیل انجام تکالیف مالی برای مودیان مالیاتی، اقدام به راه‌اندازی سامانه مودیان کرده است. برخی اشخاص حقیقی و حقوقی مشمول قانون مالیات می‌توانند با ورود به سامانه مودیان، نسبت به ارسال صورتحساب الکترونیکی، اتصال پایانه‌های فروشگاهی و بررسی پرونده مالیاتی خود اقدام کنند.

سخنگوی شورای نگهبان از تائید لایحه «تسهیل تکالیف مؤدیان جهت اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان» در شورای نگهبان خبر داد.

هادی طحان نظیف در ایکس نوشت: لایحه تسهیل تکالیف مودیان جهت اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان که در مرحله قبل با اشکالات و ابهاماتی مواجه شده بود پس از اصلاح در مجلس و بررسی مجدد در شورای نگهبان خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.

از سوی دیگر رئیس کل سازمان امور مالیاتی در ایکس نوشت: با ابتکار عمل سازمان امور مالیاتی و کمیسیون اقتصادی مجلس تدابیر ویژه‌ای برای تسهیل تکالیف مودیان در اجرای قانون سامانه مودیان اندیشیده و نهایی شد.

محمدهادی سبحانیان افزود: انشاءالله با همراهی و مشارکت همه ارکان حاکمیت و فعالان اقتصادی، این قانون را برای گسترش عدالت مالیاتی به نفع اقتصاد مولد اجرایی خواهیم کرد.

طبق گفته رئیس کل سازمان امور مالیاتی قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان، طبق لایحه تسهیل از اول دی اجرا خواهد شد.

سازمان امور مالیاتی قرار است به زودی دستورالعملی را درباره تسهیل تکالیف مودیان در اجرای قانون سامانه مودیان اعلام کند.

بنابر این گزارش، وفق مقررات ماده (۷) قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان، ارسال صورتحساب‌های الکترونیکی به سامانه مؤدیان به منزله ثبت آن در سامانه فهرست معاملات موضوع ماده (۱۶۹) قانون مالیات‌های مستقیم بوده و فروشنده و خریدار تکلیف اضافی در این باره نخواهند داشت.

با عنایت به ماده (۱۶۹) قانون مالیات‌های مستقیم و بخشنامه شماره ۲۳۰/۵۶۹۴۰/د مورخ ۸ آذر ۱۴۰۱ معاون درآمدهای مالیاتی، مودیان مکلفند بابت همه معاملات خود که در سامانه مؤدیان درج نمی‌شود، مقررات موضوع ماده ۱۶۹ قانون مالیات‌های مستقیم اصلاحی مصوب ۳۱ تیرماه ۱۳۹۴ را در ارائه فهرست معاملات فصلی ظرف مهلت مقرر رعایت کنند.

همچنین مؤدیانی که تاکنون صورت‌حساب‌های خود را به سامانه مؤدیان ارسال کرده‌اند الزامی به ارسال اطلاعات دوباره آن صورتحساب‌ها به سامانه (۱۶۹) قانون مالیات‌های مستقیم نخواهد داشت. از این رو لازم است از ارسال توأمان صورتحساب‌ها در هر دو سامانه خودداری کنند.

مؤدیانی که نسبت به صدور صورت‌حساب الکترونیکی و ثبت در سامانه مودیان اقدام کرده‌اند و برای همان صورت‌حساب‌ها نسبت به ارسال فهرست معاملات موضوع ماده (۱۶۹) قانون مالیات‌های مستقیم نیز اقدام کرده‌اند تا ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲ فرصت داشتند با مراجعه به سامانه یاد شده نسبت به ویرایش یا حذف اطلاعات ارسالی در اجرای ماده (۱۶۹) قانون مالیات‌های مستقیم برای صورتحساب‌های یاد شده اقدام کنند.
 

ثبت دیدگاه

شکیبا باشید ...