اختصاص درآمد افزایش تعرفه برای توسعه شبکه

اختصاص درآمد افزایش تعرفه برای توسعه شبکه

اختصاص درآمد افزایش تعرفه برای توسعه شبکه؛ تعهد داده‌ایم تا کل درآمد از محل افزایش تعرفه را برای توسعه اختصاص دهیم؛ این تخصیص جدای از برنامه توسعه خود اپراتور است.

به گزارش ، قائم‌مقام مدیرعامل همراه اول در نشست رسانه‌ای سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی که صبح امروز سه‌شنبه ۳ بهمن ۱۴۰۲ برگزار شد با بیان اینکه بحث «توسعه شبکه» یک الزام برای اپراتورهای ارتباطی است، اظهار کرد: اگر توسعه مداوم و منظم در شبکه صورت نگیرد، با افت کیفیت روبه‌رو می‌شویم؛ نمونه این عدم توسعه را چندی قبل در صنعت برق شاهد بودیم که نتیجه آن به «قطعی برق» انجامید.

حمید بهروزی با اشاره به اینکه وضعیت اپراتورهای ارتباطی هم مشابه این صنعت بود، ادامه داد: باتوجه به اینکه طی چند سال گذشته تعرفه‌های ارتباطی افزایش نیافتند و از طرفی با افزایش نرخ دلار روبه‌رو بودیم، اپراتورهای تلفن همراه که هزینه کردهایشان ارزی و درآمدهایشان ریالی است، نتوانستند سرمایه‌گذاری‌های لازم برای نگهداشت توازن بین بار ترافیکی و توان عملیاتی شبکه ایجاد کنند.

وی این چالش را که آینده صنعت ارتباطات و اقتصاد این بخش را دچار ابهام کرده بود، عاملی برای ورود به مباحث تعرفه‌ای و حمایت‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دانست و در ادامه سخنانش تصریح کرد: تمامی توضیحات و ضروریات تعدیل تعرفه را در مجامع تصمیم‌گیر و سیاستگذار اعم از وزارت ارتباطات، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و مجلس شورای اسلامی ارائه کردیم و گفتیم که حتی اگر طی پنج سال گذشته، سالی ۲۰ درصد (کمتر از نرخ تورم) تعدیل تعرفه ارتباطی می‌داشتیم، در حال حاضر تعرفه ارتباطات باید دو و نیم برابر می‌شد.

بهروزی خاطرنشان کرد: اما این اتفاق نیفتاد و اخیرا دولت تنها با تعدیل ۳۴ درصدی موافقت کرده و لازم به تکرار می‌دانم که برای حفظ کیفیت و پاسخگویی شبکه، توسعه آن لاجرم است و تمامی صنایع که دارای خدمت روزانه به مردم هستند با این مقوله روبه‌رو هستند.

قائم‌مقام شرکت ارتباطات سیار ایران اضافه کرد: در برابر افزایش ۳۴ درصدی تعرفه به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تعهد داده‌ایم تا کل درآمد از محل افزایش تعرفه را برای توسعه اختصاص دهیم؛ این تخصیص جدای از برنامه توسعه خود اپراتور است.

واگذاری دو بلوک فرکانسی 3600 تا 3800 مگاهرتز

بنابر اعلام اداره کل ارتباطات شرکت ارتباطات سیار ایران در ادامه این نشست خبری، امیر محمدزاده لاجوردی، رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گفت که توسعه ارتباطات با هدف ارتقای کیفیت و مطابق با نیاز مردم در دستور کار وزارت ارتباطات قرار دارد.

وی با بیان اینکه در بخش سیار به‌دنبال توسعه فناوری نسل پنجم ارتباطی (5G) هستیم، اذعان کرد: در این راستا به‌زودی مزایده واگذاری دو بلوک فرکانسی 3600 تا 3800 مگاهرتز که از بلوک‌های پرطرفدار توسعه 5G برای اپراتورهای تلفن همراه است را برگزار می‌کنیم که مراتب آن به تصویب کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات رسیده است.

لاجوری با تأکید بر اینکه با تنظیم‌گری به دنبال ارتقای کیفیت در هر دو شبکه ثابت و سیار هستیم و باید به نحوی مدیریت کنیم تا بخشی از بار ترافیکی شبکه سیار به شبکه ثابت منتقل شود، درباره وضعیت سرمایه‌گذاری اپراتورها در زیرساخت ارتباطی‌شان اظهار داشت: آمار سرمایه‌گذاری اپراتورهای تلفن همراه در سال ۱۳۹۶ در مجموع یکهزار و ۳۰۰ میلیون دلار بوده که در سال ۱۴۰۱ به ۵۸۰ میلیون دلار کاهش یافته است.

وی ابراز کرد: آخرین تعرفه‌گذاری در بخش «اینترنت تلفن همراه» به سال ۱۳۹۵ بازمی‌گشت و از طرفی وزارت ارتباطات هم معتقد به افزایش کیفیت بود که به‌طور طبیعی بدون سرمایه‌گذاری امکان‌پذیر نبود؛ بنابراین با کمک اپراتورها و مردم تلاش کردیم برنامه‌ای را پیش‌بینی کنیم تا با تغییر تعرفه تا سقف ۳۴ درصد، بتوانیم شرایط سرمایه‌گذاری را برای اپراتورها فراهم کنیم.

رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی افزود: در این راستا جلسات متعددی نیز با اپراتورها داشتیم و افزایش تعرفه را منوط به افزایش سرمایه‌گذاری در شبکه کردیم و برای ضمانت اجرای آن، الحاقیه‌ای را به پروانه آنها الصاق کردیم که یکی از برجسته‌ترین نکات مندرج در آن «افزایش تعداد سایت‌های 5G تا پایان ۱۴۰۳ و به میزان ۱۰ درصد جمعیت شهری» بود.

لاجوردی همچنین گفت: در ضمن با آنها توافق کردیم پس از تعدیل تعرفه‌های ارتباطی، بسته‌های موجود آنها حذف نشوند و نرخ ترافیک داخلی تغییری نکند.

گفتنی است این نشست خبری که با حضور امیر محمدزاده لاجوردی رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، مدیران ارشد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، نمایندگان اپراتورهای تلفن همراه و ثابت و جمعی از خبرنگاران درباره موضوع تعدیل تعرفه‌های ارتباطی و تعهدات اپراتورها در ساختمان رگولاتوری برگزار شد، با صحبت‌های مدیران ارشد اپراتورهای ارتباطی ثابت و سیار دیگر نیز همراه بود و در پایان هم مسوولان این حوزه پاسخگوی سوالات خبرنگاران حاضر در نشست بودند.
 

ثبت دیدگاه

شکیبا باشید ...