نظام توزیع کالاهای اساسی مافیایی است

نظام توزیع کالاهای اساسی مافیایی است

نظام توزیع کالاهای اساسی مافیایی است؛ مشکلات عدیده‌ای که در حوزه توزیع کالاهای اساسی وجود دارد نشات گرفته از مافیایی است که اجازه نمی‌دهند اصناف به این حوزه ورود پیدا کنند.

به گزارش ، رئیس اتاق اصناف ایران و معاون تجارت و خدمات وزارت صمت در نشست هم‌اندیشی هیات رئیسه اتاق اصناف ایران و روسای اتاق‌های اصناف مراکز استان‌ها درباره مهمترین مسائل و چالش‌های صنفی پیش روی کسبه و بازاریان به گفت‌وگو و تبادل نظر پرداختند.

نشست هم‌اندیشی رئیس و هیات رئیسه اتاق اصناف ایران و روسای اتاق‌های اصناف مراکز استان‌ها روز دوشنبه ۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ با حضور علیرضا شاه‌میرزایی، معاون تجارت و خدمات وزارت صنعت، معدن و تجارت و غلامعلی مهدوی دبیر هیات عالی نظارت بر سازمان‌های صنفی کشور برگزار شد.

رئیس اتاق اصناف ایران در ابتدای این نشست ضمن محکوم کردن حمله به سفارت ایران گفت: این اقدام، اهانت صریح به ملت بزرگ ایران بود و در پی آن دلسوزان نظام، پاسخی تنبیهی به متجاوزان به خاک ایران داشتند؛ پاسخی که به‌عنوان تاکتیکی‌ترین و فنی‌ترین حمله هوایی در قرن جدید ثبت شد. بنابراین خداقوت می‌گوییم به جوانان عزیز این دیار که هوشمندانه توانستند ۱۰ کشور برتر در جنگ‌های الکترونیک را مقهور توانمندی‌های خود کنند.

مجتبی صفایی در ادامه درباره وحدت حاکم بر اتاق‌ها اصناف سراسر کشور اظهار داشت: تصویب اصلاح قانون نظام صنفی در مجلس شورای اسلامی را می‌توان نشان وحدت اصناف دانست. کاری که انجام شد نتیجه همکاری تمام قد هیات نمایندگان اتاق اصناف ایران در تاکید بر اهمیت و ضرورت اصلاح قانون، توجیه نمایندگان مجلس و نیز همکاری برخی از نمایندگان مجلس است که نسبت به حوزه اصناف دلسوز بوده‌‌اند.

وی درباره لزوم تجهیز واحدهای نظارت و بازرسی اتاق‌های اصناف افزود: باتوجه به تامین بخشی از مطالبات اصناف از دولت، زیرساخت‌های لجستیک واحدهای بازرسی و نظارت اتاق‌های اصناف سراسر کشور افزایش یافته است که امروز نیز در مرحله دوم این طرح، پس از تخصیص تعدادی خودرو، ۵۰۰ دستگاه موتورسیکلت به این واحدها اختصاص یافت تا مقدمه‌ای در بازرسی‌های هدفمند و سامانه‌ای بوده و روند رسیدگی به شکایات مردمی را افزایش دهد.

حضور نماینده اصناف در ستاد تنظیم

صفایی در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: باتوجه به تصمیم سال گذشته مبنی بر عدم حضور نمایندگان اتاق بازرگانی، اتاق تعاون و اتاق اصناف ایران در ستاد تنظیم بازار با پیگیری‌های انجام شده، خوشبختانه نماینده اتاق اصناف ایران در نشست بعدی ستاد تنظیم بازار کشور حضور خواهد داشت و در آن جلسه درخصوص وصول باقیمانده مطالبات اصناف از محل اجرای تبصره ۷ ماده ۷۲ قانون نظام صنفی پیگیر خواهیم بود.

وی همچنین با اشاره به تفاهمنامه اتاق اصناف ایران و سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران گفت: اتاق اصناف استان همدان با اقدامات و تفاهم‌نامه‌ای که با شهرداری این استان داشته‌اند، عملکردی موفق را در ایجاد شهرک‌های صنفی به منظور ساماندهی صنوف خدماتی در محدوده شهری رقم زدند. این نمونه موفق را مورد تقدیر قرار می‌دهیم و برنامه‌ای برای بازدید هیات نمایندگان اصناف از این شهرک‌های صنفی خواهیم داشت که جزئیات آن به زودی اطلاع‌رسانی می‌شود.

رئیس اتاق اصناف ایران تاکید کرد: در طرح ایجاد شهرک‌های صنفی بسیار مهم است که عبارت «اصناف مزاحم» به کار برده نشود و این عبارت به «صنوف فنی» اصلاح شود. چراکه کاسب حبیب‌الله است و پیامبر اکرم (ص)، کسی که برای تامین هزینه‌های زندگی از خانه خارج شود و عصر به منزل نیاید را هم سطح شهید دانسته‌اند؛ بنابراین منزلت کسب روز حلال تا این اندازه بالا است و مزاحم دانستن این مشاغل بسیار مذموم است و باید اصلاح شود.

وی همچنین با تاکید بر ظرفیت همکاری روسای اتاق‌های اصناف در بهبود وضعیت شهرک‌های صنفی، تصریح کرد: در جلسه‌ای که با وزیر صنعت، معدن و تجارت داشتیم بر این مهم تاکید و پیشنهاد شد که حداقل در ۱۰ شرکت شهرک صنفی یا صنعتی اولویت‌دار، روسای اتاق‌های اصناف آن مرکز استان به عنوان عضو غیرموظف در هیات مدیره همکاری کنند. از سوی دیگر، یکی از اعضای هیات رئیسه اتاق اصناف ایران یا خود بنده نیز عضو هیات مدیره کشوری خواهیم بود تا اگر در یکی از شهرستان‌ها چالشی پیش بیاید، از آن جایگاه بتوان مورد رسیدگی قرار داد. این روش به «جهش تولید با مشارکت مردم» که از سوی مقام معظم رهبری(مدظله) به عنوان شعار سال ۱۴۰۳ مطرح شده است، کمک شایانی خواهد کرد.

آزادسازی نرخ نان و واریز یارانه آن

وی اضافه کرد: مشکلات عدیده‌ای که امروز در حوزه توزیع کالاهای اساسی وجود دارد نشات گرفته از مافیایی است که در نظام توزیع پیش آورده‌اند و اجازه نمی‌دهند اصناف به این حوزه ورود پیدا کرده و توزیع را سامان دهند. خوشبختانه طی تفاهم‌نامه‌ای که اتاق اصناف ایران با وزارت جهاد کشاورزی امضا کرده است، قرار شد این تابو شکسته شود. اما اجرای آن با مباشرت اتحادیه، از یک سو هزینه‌‌آور بوده و از سوی دیگر مشکلات مالیاتی برای اتحادیه‌ها پیش می‌آورد. ما نمونه موفقی را در کرمانشاه اجرا کرده‌ایم که می‌تواند به عنوان الگو به دیگر اتاق‌ها معرفی شود. اما لازم است تا توزیع کالای اساسی توسط اصناف از سوی ستاد تنظیم بازار کشور تصویب و ابلاغ شود.

رئیس اتاق اصناف ایران همچنین به موضوع نان اشاره کرد و گفت: باتوجه به اینکه بیشترین میزان قاچاق معکوس (قاچاق از کشور به بیرون مرزها) پس از سوخت، متعلق به آرد است و نیز از آنجایی که کیفیت آرد و نان در جای جای کشور متفاوت است، بنابراین پیشنهاد ما آزادسازی نرخ نان و واریز یارانه به حساب سرپرستان خانوار است. اما باتوجه به موضوعات مهم حوزه نان، به تازگی کارگروه آرد و نان در اتاق اصناف ایران تشکیل شده است که اعضای آن متشکل از فعالان همین حوزه از شهرستان های مختلف هستند. همچنین به زودی نشستی با معاون اول رئیس جمهور خواهیم داشت تا به موضوعات تخصصی این صنف رسیدگی شود.

صفایی درخصوص تسهیلات بانکی نیز گفت: طبق سنوات گذشته اگرچه برخی از صنایع، زیان انباشته دارند، اما همواره تسهیلات بانکی به واحدهای صنعتی اختصاص یافته است. اما در حال حاضر، بانک‌ها پیشنهادات جدیدی برای ارائه تسهیلات به اصناف دارند. چراکه بازگشت تسهیلات و پرداخت اقساط توسط اصناف معمولا ۱۰۰ درصد است؛ مگر مورد خاصی پیش بیاید. بنگاه‌های صنفی تولیدی قابلیت رقابتی دارند لذا امسال حتما باید مورد توجه بانک ها قرار گیرند.

رئیس اتاق اصناف ایران درباره تعطیلی روزهای «پنجشنبه» نیز گفت: اصناف نیاز به مراودات لحظه به لحظه با دنیا داریم و تعطیلی «پنجشبه‌ها»، منجر می‌شود که چهار روز در هفته این بازار را از دست بدهیم و این طرح، به نوعی به خودتحریمی‌ها می‌افزاید بنابراین پیشنهاد اتاق اصناف ایران این است که به جای روز «پنجشنبه»، روز «شنبه» تعطیل شود. موضع اتاق اصناف ایران در این باره مشخص است و پس از دسته‌بندی کردن اطلاعات لازم، این موضوع را به کمیسیون اجتماعی مجلس و ریاست مجلس شورای اسلامی اعلام خواهیم کرد. امیدواریم که در سال پیش رو، مجموعه دولت و مجلس همکاری بیشتری با اصناف داشته باشند تا همه با هم در مسیر تحقق شعار سال تحت عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» حرکت کنیم.

پیگیر دغدغه‌های اصناف هستیم

بنابر اعلام پایگاه اطلاع‌رسانی اتاق اصناف ایران، معاون تجارت و خدمات وزارت صمت نیز در ادامه این نشست درباره نکات و موضوعات مطرح شده از سوی برخی از روسای اتاق اصناف مراکز استان‌ها گفت: موضوعات مطرح شده، مسئولیت‌پذیری، پیگیری و دغدغه‌مند بودن شما در حوزه فعالیت‌های صنفی را نشان می‌دهد. خوشبختانه بسیاری از نکات مطرح شده، در جلساتی که به صورت مستمر در یکشنبه‌ هر هفته با حضور نمایندگان دستگاه‌های مربوطه برگزار می‌کنیم، مطرح شده و در حال پیگیری است.

علیرضا شاه‌میرزایی افزود: موضوعات و تمهیداتی چون لزوم گرفتن مجوز کسب توسط دستفروشان، برگزاری نمایشگاه‌ها از سوی رسته‌های صنفی، تمام مطالبات مالی اصناف ازجمله یک در هزار مالیاتی و سهم اصناف از اخذ جرائم، بحث توزیع کالا توسط اتحادیه‌ها و ... همگی از موضوعات در دست پیگیری ما هستند و تاکنون از سوی رئیس اتاق اصناف ایران و روسای کمیسیون‌های مختلف مجلس تقسیم وظایفی برای برخی از این موارد انجام شده است.

وی با اشاره به بررسی موضوع سامانه‌های مرتبط با حوزه اصناف در اولین جلسه مشترک در این حوزه گفت: یکی از موضوعات مورد تاکید قائم‌مقام وزیر صمت در امور بازرگانی، موضوع یکپارچه‌سازی سامانه‌ها بوده که قطعا با تشکیل کمیته‌ای در این زمینه می‌توان دغدغه‌های شما عزیزان را برطرف کرد. درواقع بهترین مشاورانی که می‌توانند به طراحی بهتر و رفع ایرادات این سامانه‌ها به ما کمک کنند، شما اصناف هستید. بر این اساس تلاش داریم در جلسات مشترک با نظرخواهی و همفکری با شما، به سامانه‌ای یکپارچه دست پیدا کنیم که همه امور اصناف را پوشش دهد.

شاه‌میرزایی تاکید کرد: اعتقاد دارم برای رسیدگی به مسائل و مشکلات اصناف، باید به جایی برسیم که اتاق اصناف ایران متناسب با گستره وظایف خود، امکانات لازم را در اختیار داشته باشد و نقش‌آفرینی کند.

گفتنی است موضوعاتی چون راه‌اندازی شهرک‌های صنفی، مباحث حوزه بیمه و مالیات، اصلاح برخی رسته‌های شغلی، معایب نرخ‌گذاری دستوری، موضوع یک در هزار مالیاتی و نقش اصناف در تحقق شعار سال ازجمله مهمترین موضوعات مطرح شده از سوی روسای اتاق اصناف مراکز استان‌ها در این هم‌اندیشی بود.
 

ثبت دیدگاه

شکیبا باشید ...