تجارت کوپن کربن با راهاندازی تجدیدپذیرها
تجارت کوپن کربن با راهاندازی تجدیدپذیرها؛ یکی از محلهایی که با احداث و راهاندازی آن میتوان کوپنهای کربن ایجاد کرد، همین نیروگاههای تجدیدپذیر هستند که قیمت آنها ظرف دو، سه سال آینده به بالای ۱۰ دلار میرسد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری صنعتصنف، در ادامه برگزاری مراسم نشست خبری «راهکارهای صنایع تجدیدپذیر در رفع ناترازی برق کشور» که صبح امروز شنبه هفتم مهرماه 1402 در محل اتاق بازرگانی ایران برگزار شد، سخنرانان جلسه به پرسشهای اصحاب رسانه پاسخ دادند.
رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران در این باره اظهار کرد: ما هفت سال است که به دنبال بحث رگولاتور و تنظیمگر بخشی هستیم. یکی از دلایلی که صنعت برق ما به این روز افتاده این است که وزارت نیرو کارشکنی میکند و اجازه ایجاد تنظیمگر بخشی حوزه برق را نمیدهد. قطعاً در ساختاری که خرید و فروش انحصاری و قیمت گذاری و توزیع هم انحصاری است، واضح است که هیچ صنعتگری امورش را به دست دولت و به دست انحصارگر نمیدهد. لذا بحث ما این است که دولت باید رگولاتوری را هرچه سریعتر تاسیس کند و بخشی از این مشکلات را حل کند.
آرش نجفی بیان کرد: در کشور ما هرجایی که انحصار وجود دارد، فارغ از اینکه آیا فساد هم ایجاد میکند یا نه که حتماً میکند، ناکارآمدی را شاهد هستیم و صنعت برق هم از این مورد مستثنا نیست.
نجفی گفت: نباید فراموش کنیم که تجدید پذیرها درگیر تحریم نیستند که این یک مزیت است. لذا بخش خصوصی به خوبی میتواند در این حوزه توسعه پیدا کند. اگر این امکان به بخش خصوصی داده شود، میتواند تعاملات بینالمللی را پیگیری کند.
به گزارش صنعتصنف، رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران تجارت کوپن کربن یا تجارت گواهی کربن را مزیت دیگر تجدیدپذیرها دانست و افزود: از دو سال آینده اجازه صادرات به برخی از کالاهای ما که گواهی کربن ندارند، داده نمیشود. اگر در دنیا بخواهند این کالاها را بخرند از ما جریمه کربن را کسر میکنند و مابقی پولش را میدهند. از جمله این محصولات فرآوردههای پتروشیمی هستند. یکی از محلهایی که با احداث و راهاندازی آن میتوان کوپنهای کربن ایجاد کرد، همین نیروگاههای تجدیدپذیر هستند. از الان به شما میگویم که تا سال 2026 کوپنهای کربن را زیر ۷، ۸ دلار پیدا نمیکنید. اکنون قیمت آن دو، سه دلار است اما به راحتی میبینید که ظرف دو، سه سال آینده به بالای ۱۰ دلار میرسد.
وی با انتقاد از ماده ۲۵ قانون بهبود مستمر کسب و کار گفت: در این قانون آمده است که وزارت نیرو یا وزارت نفت یا شرکت گاز هرگاه گاز یا برق صنایع را قطع کردند، باید به صنعت خسارت بپردازند.۱۰ سال است که این قانون مصوب شده اما حتی یک ریال هم پرداخت نشده است. اکنون همه صنایع به دنبال این هستند این پول را بگیرند و از طریق حکم دادگاه اقدام میکنند اما باید دنبال پول خود بدوند.
گفتنی است همایش انرژیهای تجدیدپذیر در روزهای 10 و 11 مهرماه برگزار میشود و قرار است دراین همایش راهکارهایی برای غلبه بر چالش ناترازی برق ارائه شود.
ثبت دیدگاه