ورشکستگی صنعتی نزدیک است

ورشکستگی صنعتی نزدیک است

ورشکستگی صنعتی نزدیک است؛ شاخص شامخ به زیر ۵۰ رسیده و آمارها نشان می‌دهند در صورت تداوم این وضع، ما به ورشکستگی صنعتی خواهیم رسید.

به گزارش ، رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران در نشست نوزدهم هیات نمایندگان این اتاق ضمن ارائه گزارش «آسیب‌شناسی و تبیین عوامل ناترازی انرژی در کشور»، گفت: شدت مصرف انرژی در ایران سه برابر آمریکا است. در حالی‌که طی ۲۰ سال، شدت مصرف انرژی از ۰.۱۷۷ به ۰.۱۱۴ رسیده  اما این رقم در ایران از ۰.۳۶ به ۰.۲۵۱ رسیده است.

آرش نجفی افزود: ۲۵ درصد مصرف گاز کشور مربوط به منازل و مصرف خانگی است. ۹۰ درصد نیروگاه‌های کشور متصل به منابع سوخت فسیلی هستند که از نظر امنیت انرژی، یک ایراد مهم است.

نجفی تاکید کرد: نوع حکمرانی ما در نیروگاه‌داری به نحوی است که باید هر چه سریع‌تر نیروگاه‌ها را به سیکل ترکیبی تبدیل کرده و نیروگاه‌های راندمان پایین را از تولید خارج کنیم. تحت تأثیر ثابت نگه‌داشتن قیمت برق در مجلس هفتم، میزان سرمایه‌گذاری در حوزه نیروگاه‌داری از برنامه چهارم تا برنامه ششم روند نزولی گرفت که امروز تاوان آن را پس می‌دهیم. امروز ما ورشکستگی نیروگاه‌داران بخش خصوصی را شاهد هستیم.

رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران، ضمن اشاره به رابطه مستقیم قیمت بیت کوین و مصرف برق، خاطرنشان کرد: متأسفانه شاهد هستیم که حتی در کشور توان مدیریت رمزرازها وجود ندارد. این در حالی است که بخش صنعت در اثر خاموشی‌های سال ۱۴۰۳ تاکنون بالغ‌ بر ۲۵۰ همت زیان دیده است. شاخص شامخ به زیر ۵۰ رسیده و آمارها نشان می‌دهند در صورت تداوم این وضع، ما به ورشکستگی صنعتی خواهیم رسید.

وی بر تصمیم غلط احداث نیروگاه‌ها توسط واحدهای تولیدی تاکید کرد و گفت: برای حل این مشکل پیشنهاد ما این است که وارد شود و همه علاقه‌مندان نیروگاه‌داری که تخصص آن را ندارند، با هیات امنایی اتاق ایران، نیروگاه‌های ۲۵۰۰ مگاواتی راه‌اندازی کنند و بعد از راه‌اندازی اداره آن‌ها را به سهامداران و هیات مدیره آن‌ها بسپارند.

نجفی با بیان اینکه مطالعات ما نشان می‌دهد، ارزش صادراتی کالاهای کشور به‌طور متوسط ۲۲ دلار در هر تن است، ادامه داد: برای حمل هر تن کالای ۲۲ دلاری بالغ بر ۹۰ دلار هزینه گازوئیل پرداخت می‌کنیم. به‌عنوان نمونه برای سیمانی که به افغانستان صادر می‌شود ۹۰ دلار سوخت مایع می‌دهیم تا ۴۰ دلار سیمان ما به افغانستان برسد. این ضعف در حکمرانی، کشور را به نابودی کشانده است. شرایط اقتصاد انرژی کشور دارای مشکلاتی است که باید تولید را اولویت‌بندی کنیم. هر نوع تولیدی به نفع ما نیست و باید مهندسی کلان شود که کدام کالاها را با چه شرایطی تولید کنیم.
 

ثبت دیدگاه

شکیبا باشید ...