فرش قرمز صمت برای واردات خودرو پهن شد
وزیر صنعت، معدن و تجارت از نهایی شدن مصوبه واردات خودرو در هفته آینده نهایی خبر داد و ابراز امیدواری کرد که محدودیتی در واردات آن نخواهیم داشت اما خودروهای اقتصادی وارد میکنیم.
به گزارش صنعتصنف، سیدرضا فاطمی امین در گفتوگویی تلویزیونی تاکید کرد که «محدودیتی در واردات نخواهیم داشت و همزمان با واردات و همچنین افزایش عرضه خودروسازان داخلی، بخش عمدهای از تقاضای بازار پاسخ داده خواهد شد. هماهنگیهای لازم انجام شده تا این واردات در اسرع وقت انجام شود، اما دولت، واردکننده نخواهد بود بلکه شرایط را تسهیل خواهیم کرد».
فاطمیامین در تشریح تصویب کلیات طرح واردات خودرو در هیأت دولت، ضمن اشاره به اینکه از سال 1397 به سبب بههمریختگی تراز ارزی کشور، واردات خودرو ممنوع شد، اظهار داشت: این مصوبه تا اردیبهشت 1401 مهلت داشت و بهنوعی تمدید شده بود. همزمان با پایان یافتن این مصوبه در دولت، موضوع ازسرگیری واردات خودرو مطرح شد که کلیات آن تصویب شده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: خوشبختانه در حال حاضر دیگر منعی برای واردات وجود ندارد و از سوی دیگر تراز ارزی کشور در وضعیت خوبی قرار گرفته است و فشاری بر منابع ارزی کشور بهگونهای که برای نرخ ارز مشکلساز شود، وارد نیست.
فاطمیامین خاطرنشان کرد: در مصوبه واردات، تمرکز بر واردات خودروهای اقتصادی است چه خودروهای تولیدی کشور که در محدوده خودروهای اقتصادی هستند، از کیفیت مطلوبی برخوردار نبوده و باید تولید آنها متوقف شود؛ پلتفرمها قدیمی هستند و کیفیتی مناسبی ندارند، مردم نیز از این وضعیت ناراضی هستند.
روش پنجگانه واردات خودرو
وی در پاسخ به اینکه چه تعداد خودرو وارد خواهد شد؟ تشریح کرد: پنج روش برای واردات طراحی شده که بهزودی اطلاعرسانی خواهد شد. محدودیتی برای واردات وجود ندارد و متناسب با نیاز و تقاضا بازار، واردات انجام خواهد شد.
وی اضافه کرد: سال گذشته کمتر 900 هزار دستگاه خودرو در کشور تولید شد که این میزان نسبت به تقاضا عدد بسیار پایین بود و سبب شد شاهد شکلگیری بازار سیاه خودرو باشیم.
در همین حال سیدنظامالدین موسوی، هیأت رئیسه مجلس از نهایی شدن مصوبه واردات خودرو در مجمع تشخیص مصلحت نظام خبر داد و گفت: پس از چندین مرتبه رفت و برگشت مصوبه مجلس برای واردات خودرو در مجمع تشخیص مصلحت نظام، سرانجام این مصوبه نهایی شد و به زودی فرایند ابلاغ آن انجام میشود.
وی تصریح کرد: این مصوبه به نحوی است که ضمن قانونی کردن واردات خودرو، تمهیدات لازم برای ارتقای تولید داخلی نیز در آن اندیشیده شده است.
موسوی اضافه کرد: امیدواریم با افزایش عرضه خودرو شاهد تعادلبخشی بازار و تاثیر آن بر ارتقای کیفیت خودروهای داخلی باشیم.
منع عرضه خودرو در بورس
از سوی دیگر حسن الهیاری، مدیرکل نظارت بر کالاهای فلزی و معدنی سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان به حامد سلطانینژاد، مدیرعامل بورس کالای ایران نوشت از عرضه خودرو در بورس کالا ممانعت شود
در این نام آمده است: «نظر به بند (1) تصمیمات متخذه در چهاردهمین جلسه ستاد تنظیم بازار کشور در خصوص کالاهای مشمول قیمتگذاری پیشینی و با عنایت به اینکه افزایش قیمت انواع خودرو منوط به هماهنگی با ستاد تنظیم بازار است بنابراین خواهشمند است در راستای هماهنگی با وزارت متبوع و اقدامات نظارتی، دستور فرمایید از عرضه خودرو در بورس کالا ممانعت نموده و هرگونه اقدامی در این خصوص صرفا با هماهنگی و استعلام از دفتر صنایع خودروی معاونت صنایع حمل و نقل وزارت صنعت، معدن و تجارت صورت پذیرد».
ثبت دیدگاه