تولید ‌ماهواره خیام 2، 3 و 4 در ایران

تولید ‌ماهواره خیام 2، 3 و 4 در ایران

تولید ‌ماهواره خیام 2، 3 و 4 در ایران؛ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از تولید ماهواره خیام دو، سه و چهار در داخل کشور خبر داد.

به گزارش ، عیسی زارع‌پور با بیان این مطلب در نشست شورای اداری شهرستان راور اظهار داشت: در دو، سه هفته آینده ماهواره‌بر جدیدی را آزمایش می‌کنیم که می‌تواند ۱۰۰ کیلوگرم را در مدار قرار دهد و تا پایان دولت به ۵۰۰ و ۶۰۰ کیلوگرم نیز خواهیم رسید.

زارع‌پور افزود: در این دولت در حوزه فضایی اتفاقات خوبی در کشور افتاده است؛ در ابتدای راه هستیم و هنوز تا 500 کیلومتری می‌توانیم ماهواره زیر 50 کیلوگرم را در مدار قرار دهیم.

وی با اشاره به همکاری‌های بین‌المللی و پرتاب ماهواره خیام گفت: اینکه توانستیم در کنار متخصصان اول دنیا قرار بگیریم مایه مباهات است و توافق کردیم خیام دو، سه و چهار را داخل کشور تولید کنیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه چرخه فضایی ایران قابل تحسین است، خاطرنشان کرد: در سفر اخیر که به روسیه داشتم، محصولات سخت‌افزاری تولید جمهوری اسلامی ایران مورد اقبال شرکت‌های روسی قرار گرفت و این مایه افتخار است.

زارع‌پور با اشاره به اینکه کارهای بزرگی در دولت انجام شده که ازجمله آن می‌توان به تراز تجاری مثبت، افزایش سرمایه‌گذاری خارجی، سفرهای عزتمندانه ریاست جمهوری و آورده‌های آن برای کشور، تجارت خارجی و ... اشاره کرد، گفت: بیش از 2 هزار روستا در کشور را به شبکه ملی اطلاعات متصل کردیم. 

وی با بیان اینکه در حال حاضر 4 هزار و 500 روستا در کشور هیچ نوع ارتباطی ندارند، افزود: میانگین روستاهای متصل در استان کرمان کمتر از میانگین کشوری و در حدود 60 درصد است.

به گزارش تسنیم وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه این عدد در شهرستان راور 30 درصد است، بیان کرد: قول می‌دهم تا پایان سال میانگین روستاهای متصل در شهرستان راور را حداقل به 90 درصد برسانیم.

وی با اشاره به اینکه با اجرای پروژه بزرگ فیبر نوری منازل سرعت اینترنت و شبکه در طول سه سال آینده را چند ده برابر خواهد شد گفت: پنجره ملی خدمات در ماه آینده توسط رئیس جمهور افتتاح خواهد شد که با افتتاح این پنجره خدمات دولتی از طریق یک آدرس اینترنتی با یکبار احراز هویت در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.

خیام پرتاب شد

گفتنی است ماهواره ایرانی «خیام» در یک همکاری مشترک با کشور روسیه روز 18 مردادماه 1401 از ایستگاه فضایی بایکونور قزاقستان توسط ماهواره‌بر سایوز به فضا پرتاب شد.

ماهواره خیام که مالکیت آن در اختیار سازمان فضایی ایران است، با سنجنده‌های دقیق در طیف‌های مختلف، زیرساختی مناسب برای هوشمندسازی بخش‌های گوناگون کشور خواهد بود.

ارتقا بهره‌وری در حوزه کشاورزی، پایش دقیق منابع آبی کشور، مدیریت مخاطرات طبیعی، پایش تغییرات کاربری، ساخت‌وسازهای غیرمجاز و مقابله با جنگل‌خواری، پایش مخاطرات زیست‌محیطی، پایش معادن و اکتشافات معدنی، پایش مرزهای کشور و بسیاری از کاربردهای دیگر ازجمله کاربردهای داده‌های دریافت شده از ماهواره خیام خواهد بود.

این ماهواره از نوع سنجشی و دارای دقت بالای تصویربرداری است و با تصاویر با وضوح یک متر است. همچنین این ماهواره قابلیت تصویربرداری از سطح زمین در طیف‌های مختلف تصویری را دارد.

ماهواره خیام، تحت حاکمیت و بهره‌برداری جمهوری اسلامی ایران قرار دارد، از ایستگاه‌های زمینی در خاک جمهوری اسلامی ایران هدایت و کنترل خواهد شد و اطلاعات و تصاویر ارسالی آن نیز در همین ایستگاه‌ها دریافت خواهد شد.
 

ثبت دیدگاه

شکیبا باشید ...