مقاومت سازمانی مانع دیجیتالی شدن است

مقاومت سازمانی مانع دیجیتالی شدن است

مقاومت سازمانی مانع دیجیتالی شدن است؛ برای بهره‌وری بیشتر و عادلانه‌تر مردم از آثار فواید انقلاب دیجیتال باید از فرایند هوشمندسازی و دیجیتالی شدن استفاده کنیم اما مقاومت‌هایی در بدنه بروکراتیک سازمان‌ها وجود دارد که مانع این مهم شده است.

به گزارش، وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان این مطلب گفت: این امکان را داریم بهره‌ورتر، عادلانه‌تر و شفاف‌تر عمل کنیم اما مقاومت‌هایی در بدنه بروکراتیک کشور وجود دارد که با رفع این موانع از نتایج هوشمندسازی و دیجیتالی شدن برخوردار خواهیم شد.

سیداحسان خاندوزی افزود: چشم‌انداز تحول دیجیتال مانند موجی در دنیا به‌راه افتاده است و در این بین در کشور ما نیز تحولاتی در این‌باره در حال انجام است. این تحول در حوزه‌هایی مانند مالیات و حتی بانک قابل مشاهده است و به احتمال زیاد در آینده نزدیک، تأثیر بیشتری از آن در زندگی مردم مشاهده خواهد شد.

خاندوزی که امروز 28 آذرماه در مراسم افتتاحیه کنفرانس ملی تحول دیجیتال، بانک و بیمه در سالن همایش‌های کتابخانه ملی سخن می‌گفت، با بیان اینکه امروز در جهانی زندگی می‌کنیم که عرصه‌های عمومی آن و زیست اجتماعی مردم از انقلاب دیجیتال متأثر شده است، اظهار داشت: به‌نظر می‌رسد فراگیری کووید 19، نفوذ اقتصاد دیجیتال را تسریع کرد. امروز پارادایم سنتی اقتصاد که با معیارهای دیگری شناخته می‌شد، متحول شده است، به‌طوری که همه مؤلفه‌های اقتصادی تغییر کرده است و این ما هستیم که باید رویارویی خود را با این تحول تنظیم کنیم پیش از آنکه این حوزه بخواهد خود را به ما تحمیل کند.

وی افزود: در پیشگامی حوزه اقتصاد دیجیتال، بهره‌وری و عدالت را متحول‌شده می‌بینیم. برخی نگران بهره‌وری و برخی عدالت هستند که برای هر دو مورد باید به استقبال تحول دیجیتال برویم. امروز می‌توانیم خدماتی را به‌صورت برخط برای مردم در مناطق جغرافیایی و طبقات اجتماعی مختلف فراهم کنیم، این دسترسی‌های فراگیر پیش از این امکان‌پذیر نبود.

وزیر اقتصاد تأکید کرد: مسأله دسترسی همه مردم به خدمات به‌شکل کامل غیرحضوری در حال تحقق است.

وی اضافه کرد: براساس مصوبه شورای‌عالی مبارزه با پولشویی این امکان فراهم شد تا افتتاح حساب‌ها نیز به‌شکل غیرحضوری انجام شود. دسترسی به اطلاعات بانک‌ها و شرکت‌های زیرمجموعه آنها به‌صورت برخط وجود دارد، درنتیجه هم در لایه کسب‌وکار و هم در لایه نظارت، ما متأثر از فضای اقتصاد دیجیتال با فرصت‌های کم‌نظیری روبه‌رو هستیم. حال سؤال این است؛ چرا سرعت تحولات در اقتصاد دیجیتال آن‌ اندازه که به فناوری به ما اجازه می‌دهد، نیست؟ این مهمترین مسأله است که باید در عرصه سیاستگذاری نگران آن بود.

به تأکید وزیر اقتصاد، جامعه براساس نقطه عزیمت 10 سال پیش ما را قضاوت نمی‌کند بلکه جایی است که امروز می‌توانیم باشیم و نخبگان انتظار دارند براساس شرایط ایده‌آل عمل کنیم. دستگاه‌های اجرایی در این زمینه کند عمل می‌کنند، حتی مسئولان نظام مالی نسبت به این موضوع مقاومت می‌کنند.

باید برای نبرد دیجیتالی آماده باشیم

بنابر اعلام ستاد خبری کنفرانس ملی تحول دیجیتال، بانک و بیمه، خاندوزی در ادامه اظهار کرد: این امکان را داریم بهره‌ورتر، عادلانه‌تر و شفاف‌تر عمل کنیم اما مقاومت‌هایی در بدنه بروکراتیک وجود دارد که با رفع این مانع از نتایج هوشمندسازی و دیجیتالی شدن برخوردار خواهیم شد. باید به این فکر کنیم که چگونه می‌توان این مقاومت را از بین برد. حوزه صدور مجوزها ازجمله مثال‌های این مقاومت است.

وی یادآور شد: براساس ابلاغیه دولت از 6 فروردین 1401 باید صدور مجوز در همه دستگاه‌ها الکترونیکی شود و مجموعه مجلس و دولت نیز به‌دنبال هوشمندسازی این حوزه هستند، اما با وجود گذشت 9 ماه، امروز که در اواخر آذرماه هستیم دو، سه وزارتخانه و برخی دستگاه‌های خارج از دولت در برابر قانون مجلس مقاومت می‌کنند. در برخی موارد البته موفقیت‌هایی وجود داشته است، به‌عنوان نمونه ساماندهی در حوزه آرد و نان با استفاده از امکان تحول دیجیتال انجام شد و حتی بدون تغییر قیمت و ایجاد محدودیت، دورریزها و فرار از مجاری رسمی را کنترل کردیم، با وجود این، مجموعه نارضایتی از سرعت نفوذ اقتصاد دیجیتال در سازمان‌ها همچنان وجود دارد.

وزیر اقتصاد با اشاره به تهدیدهای اقتصاد دیجیتال گفت: واقعیت این است که ما با یک نبرد دیجیتال روبه‌رو هستیم و این‌گونه نیست که جلوی کشتی‌های ما را بگیرند بلکه در یک نبرد دیجیتال از طریق شناسایی تراکنش‌ها فقط سوار بر موج تبادل داده‌ها هستند، حتی در عرصه داخلی نیز با چالش روبه‌رو هستیم، در مسائل ارزی کشور شبکه‌های جدید سفته‌بازان هجوم می‌آورند و برای مقابله با این تهدیدهای دیجیتال و آفندی که در حوزه دیجیتال وجود دارد باید یک پدافند داشته باشیم.

به‌گفته وی مسأله ما امروز در سبزه‌میدان و بازار بزرگ نیست، این جنس از تهدید شبانه‌روزی است و در رویارویی با تهدید عملکرد مناسبی نداریم، نتیجه این اتفاق نیز نوسانات نرخ ارز است که امروز شاهد آن هستیم. در حوزه نظارتی امکانات بسیار بیشتری با تحول دیجیتال داریم اما در عین حال با تهدیدهای این حوزه روبه‌رو هستیم که پاسخ به آن نیازمند یک سازوکار هوشمند است.


 

ثبت دیدگاه

شکیبا باشید ...