روابط رسمی ایران و عربستان آغاز شد
روابط رسمی ایران و عربستان آغاز شد؛ در پی دیدار و امضای بیانیه مشترک میان وزیران خارجه ایران و عربستان در پکن، از امروز روابط رسمی میان دو کشور فعال شد.
به گزارش صنعتصنف، سخنگوی وزارت امور خارجه که به همراه وزیر امور خارجه به پکن سفر کرده است درباره گفتوگوهای وزرای خارجه ایران و عربستان در جمع خبرنگاران گفت: خوشحالم که باید اطلاع دهم بهدنبال توافق دو کشور برای از سرگیری روابط رسمی فی مابین و در پی سه دور گفتوگوی تلفنی میان وزرای امور خارجه ایران و عربستان ما امروز براساس توافق انجام شده نخستین دیدار رسمی وزرای خارجه ایران و عربستان را در شهر پکن داشتیم.
ناصر کنعانی افزود: گفتوگوهای خوبی میان طرفین در فضایی کاملا مثبت و سازنده انجام شد و درنتیجه این گفتوگوها بهطور مشترک اعلام کردند که روابط رسمی میان ایران و عربستان سعودی از امروز فعال شده است و ما وارد مرحله برقراری رسمی روابط دو کشور شدیم.
کنعانی اضافه کرد: توافق کردند دو وزیر که زمینههای بازگشایی سفارتخانهها و کنسولگریهای دو کشور را در اسرع وقت فراهم کنند. بر همین مبنا ما در روزهای آینده هیأتهای فنی دو کشور را تبادل خواهیم کرد و هیأتهای مقدماتی در روزهای آینده انشاالله راهی پایتختهای دو کشور خواهند شد.
وی درباره گسترش روابط با عربستان توضیح داد: در چارچوب مذاکراتی که امروز میان دو وزیر در دو دور گفتوگوهای خصوصی و عمومی انجام شد، طرفین بر اهمیت ثبات و امنیت در منطقه و همچنین درونزا بودن امنیت در منطقه تاکید کردند و در چارچوب اراده سیاسی دو کشور برای گسترش روابط دوجانبه در همه زمینهها اتفاقنظر داشتند.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: بر آمادگی مشترک برای اجرایی کردن موافقتنامههای پایهای و مبنایی موجود میان دو کشور ازجمله موافقتنامه جامع همکاری و موافقتنامه امنیتی بر اجرایی کردن این توافقات تاکید کردند و قرار شد گامهای لازم برداشته شود.
وی ادامه داد: ازجمله موضوعات مورد تاکید دیگر در مذاکرات امروز ضرورت تلاش برای توافق و گسترش همکاری در همه زمینههای اقتصادی در دو بخش دولتی و خصوص بود و تاکید شد که موافقتنامههایی که میان دو کشور وجود دارد در عمل زمینه قانونی و حقوقی موجود را برای آغاز و تقویت اینگونه فعالیتها فراهم کرده و قرار شد هیأتهای دولتی و خصوصی دو کشور در این زمینه با یکدیگر دیدار کنند و زمینههای گسترش همکاریهای اقتصادی و تجاری و همچنین همکاری در زمینه سرمایهگذاری مشترک را فراهم کنند.
کنعانی درباره رفت و آمد هیأتها و اتباع دو کشور خاطرنشان کرد: در همین چارچوب بهمنظور تسهیل آمد و رفت میان دو کشور توافق کردند که با دیدار هیأتهای فنی دو کشور خطوط هوایی مشترک میان دو کشور برقرار شود. ازجمله در همین چارچوب توافق مشترکی وجود داشت و تاکید شد مبنی بر تسهیل صدور روادید و خدمات روادیدی برای اتباع دو کشور و همچنین برای شهروندان دو کشور در حوزههای مختلف اقتصادی و تجاری و همچنین در زمینه تسهیل صدور روادید عمره که انشاالله شهروندان ایرانی بتوانند در این زمینه از تسهیلات روادیدی برخوردار شوند.
وی تصریح کرد: در مجموع ما امروز شاهد گفتوگوهای خوب و مثبتی میان دو کشور بودیم و میتوان گفت از امروز روابط رسمی میان دو کشور فعال شده و در همین زمینه ما بهتدریج شاهد تبادل هیأتهای مختلف در سطوح مختلف دولتی و خصوصی میان دو کشور خواهیم بود.
امضای بیانیه مشترک میان عبداللهیان و امیرفیصل
در بیانیه مشترک ایران و عربستان در شهر پکن آمده است: در سایه مفاد بیانیه سه جانبه مشترک جمهوری اسلامی ایران، عربستان سعودی، و جمهوری خلق چین مورخ ۱۹ اسفند ۱۴۰۱ در رابطه با از سرگیری روابط میان عربستان سعودی و جمهوری اسلامی ایران و همچنین در چارچوب هماهنگی میان دو کشور در رابطه با اقدامات لازم جهت از سرگیری فعالیت دیپلماتیک و کنسولی بین دو کشور، گفتوگوهایی در تاریخ ۱۷ فروردین ۱۴۰۲ در شهر پکن میان حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و امیر فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان سعودی صورت گرفت.
این بیانیه افزود: دو طرف طی این گفتوگوها بر اهمیت پیگیری اجرای توافق پکن و فعالسازی آن به نحوی که اعتماد متقابل و زمینههای همکاری را گسترش دهد و به ایجاد امنیت، ثبات و شکوفایی منطقه کمک کند، تأکید کردند.
بیانیه مشترک ایران و عربستان خاطرنشان کرد: دو طرف بر اهمیت گفتوگو پیرامون راههای گسترش روابط دوجانبه و فعالسازی موافقتنامه همکاریهای امنیتی بین دو کشور و موافقتنامه عمومی همکاری در زمینه اقتصاد، تجارت، سرمایهگذاری، فناوری، علوم، فرهنگ، ورزش و جوانان تاکید کردند.
این بیانیه اعلام کرد: دو طرف توافق کردند نمایندگیهای دو کشور طی زمان مورد توافق، بازگشایی شود و اقدامات لازم را برای گشایش سفارتخانههای دو کشور در ریاض و تهران و سرکنسولگریهای این دو کشور در جده و مشهد صورت دهند. دو طرف توافق کردند هماهنگیهای لازم را میان هیاتهای فنی برای بررسی راههای گسترش همکاری میان دو کشور ازجمله از سرگیری پروازها و سفرهای متقابل هیاتهای رسمی و بخش خصوصی، تسهیل اعطای روادید برای شهروندان دو کشور ازجمله روادید عمره، ادامه دهند.
بیانیه مشترک ایران و عربستان افزود: دو طرف با عنایت به برخورداری از منابع طبیعی و توانمندیهای اقتصادی و فرصتهای فراوان که برای تحقق منافع مشترک دو ملت برادر وجود دارند، دیدارهای مشورتی و گفتوگو را پیرامون راههای همکاری برای تحقق هرچه بیشتر چشماندازهای مثبت در روابط افزایش میدهند.
در ادامه این بیانیه آمده است: دو طرف بر آمادگی خود درراستای از بین بردن همه موانعی که پیش روی گسترش همکاری بین دو کشور است، تاکید کردند.
این بیانیه تصریح کرد: دو طرف توافق کردند همکاری خود را در هر زمینهای که میتواند امنیت و ثبات منطقه را تامین کند و منافع ملتها و کشورهای آن را محقق کند، گسترش دهند.
بیانیه مشترک ایران و عربستان خاطرنشان کرد: در پایان نشست دو طرف کمال تشکر و قدردانی را از طرف چینی به خاطر میزبانی این نشست ابراز داشتند. همچنین دو طرف از کشور سوئیس به خاطر تلاشهای به عمل آمده برای حفاظت منافع عربستان و ایران تشکر کردند.
امیر فیصل بن فرحان آل سعود، وزیر امور خارجه عربستان سعودی دعوت از حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران برای سفر به عربستان سعودی و برگزاری نشست دو جانبه در ریاض را تجدید کرد. حسین امیر عبداللهیان از این دعوت استقبال و از امیر فیصل بن فرحان آل سعود برای سفر به جمهوری اسلامی ایران و برگزاری نشست دوجانبه در تهران دعوت به عمل آورد و وزیر امور خارجه عربستان سعودی از این دعوت استقبال کرد.
ثبت دیدگاه