ضرورت کاهش بوروکراسی در اجراییات اتاق تهران

ضرورت کاهش بوروکراسی در اجراییات اتاق تهران

ضرورت کاهش بوروکراسی در اجراییات اتاق تهران؛ رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران در نخستین نشست رسمی با کارکنان این اتاق بر کاهش بوروکراسی در پارلمان بخش خصوصی تأکید کرد.

به گزارش صنعت‌صنف، اعضای هیات رئیسه اتاق بازرگانی تهران در نخستین نشست رسمی خود، پذیرای کارکنان اتاق بودند تا در گفت‌وگویی صمیمانه با تاکید بر تداوم روند گذشته و برشمردن خط‌مشی تازه اتاق، نقاط ضعف و قوت را در ارائه خدمات به بخش خصوصی کشور بررسی کرده و راهکارهای پیشنهادی بهبود و ارتقای خدمات را به بحث بگذارند.

اعضای هیات رئیسه جدید اتاق بازرگانی تهران در نشستی با معاونان، مدیران و کارشناسان این نهاد بخش خصوصی، ضمن ترسیم خط‌مشی فعالیت‌ها طی چهار سال آینده و بیان انتظارات خود و فعالان بخش خصوصی از بدنه اجرایی، نظرات و پیشنهادات ارائه شده برای بهبود کارآیی اتاق را نیز شنیدند.

در ابتدای این نشست، بهمن عشقی، دبیرکل اتاق تهران، ضمن قدردانی از زحمات هیات رئیسه پیشین، دستاورد عملکرد اعضای هیات رئیسه قبلی را ارتقا جایگاه اتاق تهران و بخش خصوصی دانست.

عشقی تصریح کرد که اتاق تهران در حال حاضر دارای بدنه ‌اجرایی قوی و متخصص است که می‌تواند با سیاستگذاری هیات رئیسه جدید، نقاط ضعف موجود را برطرف کرده و با تقویت نقاط قوت و افزایش بهره‌وری و خدمات‌دهی به اعضا و فعالان اقتصادی، اتاق تهران به سازمانی یکپارچه‌تر، مستحکم‌تر و پیشروتر در ارائه خدمات نوین به بخش خصوصی کشور تبدیل کند.

در ادامه این جلسه، رئیس اتاق تهران، با ارائه توضیحاتی درباره روند انتخابات، ورود احدی از نمایندگان دولت به ترکیب هیات رئیسه اتاق تهران را امری مسبوق به سابقه و نقطه امیدی برای تعامل بیشتر با حاکمیت دانست و گفت: اتاق تهران قصد دارد همانند گذشته، در این دوره نیز مسیر تعامل با قوای سه‌گانه را ادامه دهد و بهتر از گذشته نقش مشورتی خود را برای قانونگذاران، سیاستگذاران و مجریان ایفا کند.

محمود نجفی‌عرب با تجلیل از زحمات هیات رئیسه دوره قبل به ویژه مسعود خوانساری، رئیس سابق اتاق تهران، برون‌داد این فعالیت‌ها را تقویت بیش از پیش برند اتاق عنوان کرد.

وی اضافه کرد که اکنون در شرایطی قرار داریم که به مراتب سخت‌تر از گذشته بوده و وضعیت متغیرها و شاخص‌های اقتصادی از قبیل رکود، تورم، نرخ تشکیل سرمایه این ادعا را تایید می‌کند. در عین حال، در جامعه نیز مشکلاتی جدی وجود دارد که امید به آینده را در شرایط نامساعدی قرار داده و افزایش مهاجرت را سبب شده است. در این شرایط اگر بتوانیم یک گره از مشکلات حوزه کسب‌وکار بگشاییم، گام بزرگی برداشته‌ایم. در نتیجه انتظار این است که بدنه اتاق برای تحقق این امر و تسهیل هر چه بیشتر فعالیت‌های اقتصادی، تا آنجا که ممکن است امور محوله را در اسرع وقت، باکیفیت بالا و در شفافیت کامل به انجام برساند.

نجفی عرب در انتهای سخنان خود از ضرورت کاهش بوروکراسی در فرآیندهای اجرایی اتاق تهران سخن گفت.

در ادامه نایب‌رئیس اول اتاق تهران، طی سخنانی با اشاره به اینکه اتاق تهران باید متعامل، کنشگر و تاثیرگذار در اقتصاد ملی و جهانی باشد، آینده‌نگری و شفافیت را نیز از دیگر ویژگی‌های بایسته اتاق برشمرد و گفت: دولت نیز باید از چنین نهادی پشتیبانی کرده و در جهت توانمندسازی آن گام بردارد.

مهدی صادقی نیارکی با بیان اینکه ظرف یک دهه گذشته، نرخ تشکیل سرمایه افول کرده و استهلاک از تشکیل سرمایه پیشی گرفته است، گفت: نباید فرصت‌ها را از دست داد. به طور حتم از طریق تعامل با دولت و همراهی بخش ‌خصوصی می‌توان موانع ایجاد شده در برابر رشد و توسعه را از میان برداشت.

صادقی نیارکی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه بدنه کارشناسی اتاق دارای تجربیات و سوابق ارزنده‌ای است، بر ضرورت توجه به نظرات کارشناسی کارکنان اتاق و بهره‌گیری از پیشنهادات و انتقادات آنها و همچنین توجه به مسئولیت‌های اجتماعی اتاق در چارچوبی نظم‌یافته تاکید کرد.

تحول اتاق در 4 سال پیش رو

شهاب جوانمردی، دیگر نایب‌رئیس اتاق تهران، نیز سخنان خود را با ارزیابی رویکرد و دستاوردهای اتاق طی هشت سال گذشته آغاز کرد و گفت: به اعتقاد من، چهار سال نخست از این دوره به تثبیت برند اتاق اختصاص پیدا کرد و در چهار سال دوم، ما شاهد توسعه در این نهاد بودیم. انتظار این است که چهار سال پیش رو، دوره تحول اتاق باشد. وقوع تحول از این جهت حائز اهمیت است که فضای اقتصادی دنیا یک فضای پرتلاطم و متغیر است و نیاز به موجودیت برخی کسب‌وکارها در آینده‌ای نزدیک دچار چالش خواهد بود. این تلاطم را چنانچه به شرایط داخلی کشور اضافه کنیم، درمی‌یابیم که راه‌حل‌های قدیمی برای تداوم حیات کسب‌وکارها پاسخگو نیست.

او با تاکید بر ضرورت طراحی یک برنامه تحول‌آفرین برای ارکان مختلف کشور گفت: اتاق نیز از این قاعده مستثنی نبوده و برای پاسخگویی به نیاز جامعه اعضای فعلی و اعضای بالقوه باید این برنامه را تدوین کند تا بتواند به شکل تحول یافته کسب‌وکارها خدمات مناسب ارائه کند.

جوانمردی با اشاره به اینکه وزن اقتصاد مردمی رو به افزایش است، گفت: این اتفاقات معنایش این است که اتاق باید برای ایفای نقش‌های جدیدی آمادگی پیدا کند. به هر حال باید بپذیریم که بخش خصوصی این نقش را بهتر از دولت ایفا می‌کند و حصول توفیق در ایفای این مسئولیت‌ها زمانی اتفاق می‌افتد که اتاق برای رویارویی با تحولات پیش‌رو آمادگی کسب کند.

نایب‌رئیس اتاق تهران خطاب به کارکنان گفت: آنچه که این تحول را رقم می‌زند، هیات رئیسه نیست، بلکه کارکنان و بدنه اجرایی و کارشناسی اتاق است و هیات رئیسه نقش تسهیل‌گر و سیاستگذار را ایفا خواهد کرد.

فرزین فردیس، عضو دیگر هیات رئیسه اتاق تهران، نیز در با اشاره به اینکه در گذشته به عنوان یک فعال اقتصادی از اتاق خدمات دریافت کرده و از این خدمات نیز رضایتمندی بالایی دارد، عنوان کرد که هدفش از ورود به ترکیب هیات نمایندگان و هیات رئیسه اتاق ارائه خدمات بیشتر و کیفی‌تر به صاحبان کسب‌‌‌وکارها و فعالان بخش خصوصی است. او خواستار تعامل دو سویه میان کارکنان و اعضای هیات رئیسه برای نیل به این هدف شد.

عباس آرگون، خزانه‌دار اتاق تهران، نیز در سخنان کوتاهی ابراز امیدواری کرد که با تعامل و همفکری میان بدنه اجرایی و مدیران، سطح بهره‌وری در اتاق ارتقا پیدا کند. او گفت، افزایش بهره‌وری جز با حضور و مشارکت سرمایه‌های اتاق که همان نیروی انسانی آن هستند، محقق نمی‌شود.

در ادامه این جلسه، تعدادی از معاونان و مدیران اتاق بازرگانی تهران نظرات و پیشنهاداتی برای بهبود عملکرد و تاثیرگذاری اتاق ارائه کردند که این پیشنهادات با اقبال اعضای هیات رئیسه روبه‌رو شد.
 

ثبت دیدگاه

شکیبا باشید ...