رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی با کمک دانش‌بنیان‌ها

رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی با کمک دانش‌بنیان‌ها

رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی با کمک دانش‌بنیان‌ها؛ رییس صندوق نوآوری و شکوفایی از آمادگی این صندوق برای رفع نیازهای فناروانه شرکت‌ها و کارخانجات بخش معدن و صنایع معدنی به وسیله شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه خبر داد.

به گزارش ، مراسم اختتامیه نخستین رویداد چادرو (Chadro 2023)، رویداد جذب ایده‌ها و طرح‌های فناورانه و نوآورانه مرکز نوآوری چادرملو (نوچاد) عصر روز چهارشنبه 12 اردیبهشت ماه در مجتمع معدنی چادرملو در یزد برگزار شد.

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی که به صورت آنلاین در این مراسم سخنرانی کرد،  با تأکید بر اینکه صندوق نوآوری، حامی جدی هر اقدامی است که منجر به توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در کشور شود، گفت: شاید یک دهه قبل بیشتر به‌دنبال رشد و ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان در کشور بودیم اما امروز درباره زیست‌بوم بالغی صحبت می‌کنیم که نزدیک به 10 هزار شرکت دانش‌بنیان در حوزه‌های مختلف در آن مشغول فعالیت هستند. میزان فروش این شرکت‌ها در سال گذشته به 530 همت (530 هزار میلیارد تومان) رسیده است و بالغ‌بر 300 هزار نفر نیز در شرکت‌های دانش‌بنیان اشتغال دارند.

محمدصادق خیاطیان تصریح کرد: این شرکت‌های دانش‌بنیان در عرصه‌های مختلفی نقش‌آفرینی می‌کنند. یکی از نمونه‌‎های بارز نقش‌آفرینی دانش‌بنیان‌ها را در زمان همه‌گیری کرونا در کشور شاهد بودیم. این شرکت‌ها توانستند بسیاری از نیازهای اساسی کشور در حوزه‌هایی مانند تولید ماسک و دستگاه‌های ونتیلاتور را تأمین کنند. امروز با این موجودیت بزرگ روبه‌رو هستیم که نقش مهمی در اقتصاد کشور ایفا می‌کنند.

سهم 2.7 درصدی اقتصاد دانش‌بنیان از GDP 

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی خاطرنشان کرد: این زیست‌بوم به‌خوبی بالغ شده است. درحال حاضر سهم اقتصاد دانش‌بنیان از GDP حدود 2.7 درصد است و طبق برنامه‌ریزی باید این سهم تا پایان برنامه هفتم به 7 درصد برسد. برای دستیابی این هدف باید گام‌های مهمی برداشته شود. به اعتقاد ما، مهمترین رویکرد در این مسیر، توجه به نقش شرکت‌های بزرگ مانند شرکت‌های پتروشیمی، شرکت‌های فولادی مانند فولاد مبارکه یا شرکت‌های صنعتی و معدنی مانند چادرملو در اقتصاد دانش‌بنیان است.

خیاطیان افزود: شاید پیش از این، شرکت‌های پتروشیمی، فولاد، صنایع معدنی و سیمانی توجه کمتری به حوزه نوآوری داشتند، اما برگزاری چنین رویدادهایی نشان می‌دهد که شرکت‌های بزرگ نیز به شکل ویژه به حوزه نوآوری و فناوری دارند و این رویکرد کمک می‌کند تا سهم 7 درصدی اقتصاد دانش‌بنیان از GDP محقق شود. اما چطور می‌توان شرکت‌های بزرگ را برای ورود به حوزه دانش‌‌بنیان ترغیب کرد؟ در این راستا مشوق‌هایی از سوی دولت و مجلس در نظر گرفته شده‌اند.

وی تأکید کرد: یکی از راهکار این است که شرکت‌های بزرگ به جای استفاده از محصولات خارجی، نیازهای فناورانه خود را از طریق دانش‌بنیان‌ها تامین کنند. شرکت‌های دانش‌بنیان، محصولاتی با استاندارد بالا و در تراز بین‌المللی تولید می‌‌کنند. راهکار دیگر، قرار گرفتن شرکت‌های دانش‌بنیان در زنجیره ارزش شرکت‌های بزرگ است.

خیاطیان، رویکرد سوم را بحث سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در شرکت‌های دانش‌بنیان عنوان کرد و گفت: صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکتی (CVCs) و دیگر نهادهای تخصصی، یکی از راهکارهای سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در این حوزه است. قانون‌گذار نیز با تصویب قانون جهش تولید دانش‌بنیان و اعطای اعتبار مالیاتی، از سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در شرکت‌های دانش‌بنیان حمایت کرده است.

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: به اعتقاد ما، حوزه معدن یکی از بخش‌های است که نفوذ فناوری و نوآوری در آن چندان اتفاق نیفتاده است. برگزاری برنامه‌ها و رویدادهایی مانند رویداد چادرو، حاکی از حرکت این صنایع به سمت استفاده بیشتر از فناوری و نوآوری است. بالغ‌بر 3 هزار دانش‌بنیان در زنجیره صنایع معدنی و ماشین‌آلات و ... فعال هستند. آمادگی داریم در صندوق نوآوری و شکوفایی با همکاری متقابل، نیازهای فناورانه شما را احصا و به شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه ارائه کنیم.

بنابر اعلام روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، در نخستین دوره رویداد چادرو که در 3 محور زنجیره ارزش فولاد (از اکتشاف معدن تا محصول نهایی )، انرژی، آب و محیط زیست، هوشمندسازی و تحول دیجیتال برگزار شد، ۷۰ ایده و طرح فناورانه و نوآورانه دریافت شد و درنهایت 10 ایده به مرحله نهایی راه یافته و 3 تیم برتر در پایان مراسم امروز انتخاب و معرفی می‌شوند. 
 

ثبت دیدگاه

شکیبا باشید ...