ایجاد سازمان پنبه و دانههای روغنی
ایجاد سازمان پنبه و دانههای روغنی؛ در برنامه هفتم توسعه، وزارت جهاد کشاورزی مکلف شده در قالب یکی از معاونتها، سازمان پنبه و دانههای روغنی ایجاد کند.
به گزارش صنعتصنف، رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان این مطلب گفت: برداشتن تعرفه صادرات محصولات کشاورزی در برنامه هفته توسعه آمده است و هیچ دستگاهی حق گذاشتن تعرفه برای محصولات صادراتی کشاورزی ندارد.
محمدجواد عسگری با بیان اینکه امنیت غذایی کشور و امنیت ملی گره خورده است، اظهار داشت: محدودیت خاک حاصلخیز و بحران آب در کشور وجود دارد که حتما باید برای آن برنامهریزی داشته باشیم اما در کنار آن ظرفیتهای زیادی نیز داریم به طوری که میتوان اشاره کرد تنوع اقلیم ایران در جهان منحصر به فرد است.
وی افزود: حدود 250 هزار نفر فارغالتحصیل بخش کشاورزی در کشور وجود دارد که از این ظرفیت باید استفاده بیشتری شود.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس تصریح کرد: بخش کشاورزی سه برابر صنعت برای اقتصاد کشور بهرهوری دارد و با داشتن 4.5 میلیون نفر بهرهبردار قوانین مندرسی در آن وجود داشت که با همت مجلس اصلاح شد.
عسگری تصریح کرد: در این راستا شورای قیمتگذاری محصولات کشاورزی ایجاد شد که تا قیمتهای خرید تضمینی محصولات کشاورزی با نرخ واقعیتر تعیین شود به طوری که درنهایت نرخ گندم برای سال زراعی جاری به ازای هر کیلوگرم 17.5 هزار تومان تعیین شد و رضایت نسبی کشاورزان را در بر داشت.
وی ادامه داد: در سال جاری انتظار داریم که به خودکفایی مطلق در تولید گندم برسیم و پیشبینی میشود که حدود 12 تا 13 میلیون تن گندم در کشور تولید شود.
عسگری با اشاره به اقدامات انجام شده در برنامه پنجساله هفتم توسعه گفت: پرداخت و حمایتهای بیمه در تسهیلاتی به زنجیرههای تولید اختصاص داده میشود، سامانههای کشاورزی هوشمند و آبیاری زیرسطحی راهاندازی خواهد شد.
وی اضافه کرد: افزایش سرمایه بانک کشاورزی برای افزایش ارائه تسهیلات به بخش کشاورزی در این برنامه دیده شده و همچنین همه بانکها مکلفند که 15 درصد از تسهیلات خود را در اختیار بخش کشاورزی قرار دهند.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس همچنین گفت: افزایش 30 هزار هکتاری کاشت زیتون نیز در این برنامه در دستور کار قرار دارد.
عسگری با بیان اینکه 90 درصد نیاز کشور به روغن از محل واردات تامین میشود گفت: در این برنامه وزارت جهاد کشاورزی مکلف شده که در قالب یکی از معاونتها، سازمان پنبه و دانههای روغنی ایجاد کند.
وی افزود: میزان هزینه واردات روغن معادل 25 درصد از کل واردات کالاهای اساسی است که معادل 10 تا 16 میلیارد دلار است به روغن اختصاص دارد و معادل کل هزینه آموزش عالی در کشور است که با برنامهریزیهای انجام شده امیدواریم که از میزان واردات کاسته و به تولید محصول افزوده شود.
عسگری تاکید کرد: در این برنامه مهار آبهای مشترک مرزی استفاده از آبهای ژرف و انتقال آب دریای عمان به فلات مرکزی در قانون آمده است.
بنابر اعلام تسنیم، رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه در دولت بعدی نیازمند دیپلماسی فعال برای دریافت حق آبه از کشور ترکیه هستیم، گفت: ترکیه حقابه سوریه عراق و بخشی از ایران را از بین برده است و آب آن را با ایجاد سد مهار کرده است که امیدواریم با دیپلماسی مناسب این موارد رفع شود.
عسگری افزود: در این برنامه همچنین برای آلودگی منابع آبی جرمانگاری شده است که صیانت بهتری از منابع آبی کشور صورت گیرد.
وی با بیان اینکه براساس بررسیهای انجام شده در واردات ذرت فساد وجود دارد، گفت: امیدواریم که با کمک مجلس دست رانتخواران و مفسدان را کوتاه کنیم.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس افزود: معادل خرید 30 کشتی اقیانوسپیما بابت توقف کشتی و عدم تخلیه بار کشتیها در بنادر در 7 سال گذشته ارز از دست دادهایم چراکه به ازای هر 24 ساعت توقف کشتی 50 هزار تنی در بنادر 100 هزار دلار باید دموراژ پرداخت شود و دلیل اصلی آن عدم تخصیص و پرداخت به موقع ارز از سوی بانک مرکزی است که در برنامه هفتم توسعه آمده است که از توقف این چنینی کشتیها در بنادر و دموراژ آنها جلوگیری شود.
وی اضافه کرد: در این برنامه تکمیل و اتمام طرحهای ملی کشاورزی 550 هزار هکتاری ایلام و خوزستان و 46 هزار هکتاری سیستان که مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز است دیده شده است.
ثبت دیدگاه