تحریم علیه کشتیرانی فاقد مبنای قانونی است

تحریم علیه کشتیرانی فاقد مبنای قانونی است

تحریم علیه کشتیرانی فاقد مبنای قانونی است؛ آزادی کشتیرانی و تجارت دریایی از اصول بنیادین حقوق بین‌الملل دریاها است و بر این اساس مسئولیت بین‌المللی طرف‌های اروپایی در قبال نقض حقوق بین‌الملل محرز است.

به گزارش ، اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت امور خارجه امروز سه‌شنبه ۲۹ آبان‌ماه 1403 تحریم‌های جدید از سوی اتحادیه اروپا و انگلیس علیه تعدادی از اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی از جمله شرکت کشتیرانی را اقدامی ناموجه و مغایر با موازین حقوق بین‌الملل و نیز ناقض تعهدات اتحادیه اروپا و انگلیس وفق برجام خواند و به‌شدت محکوم کرد.

دولت انگلیس دیروز دوشنبه از تحریم شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران و همچنین شرکت کشتیر‌انی ایران خبر داد. یک کشتی روسیه‌ای به نام «پورت اولیا» نیز در فهرست تحریم قرار گرفت.

از سوی دیگر اتحادیه اروپا نیز با ادعای ارسال موشک بالستیک از ایران به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین دیروز اقدام به تحریم محمدرضا مدرس خیابانی، مدیرعامل شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی و همچنین این شرکت کرد.

اتحادیه اروپا همچنین سه شرکت کشتیرانی روسیه به نام‌های ام‌جی فلات، وی‌تی‌اس بروکر و آراپاکس را در رابطه با جنگ اوکراین به فهرست تحریم افزود.

سخنگوی وزارت امورخارجه وضع تحریم‌های جدید از سوی اتحادیه اروپا و انگلیس علیه تعدادی از اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی از جمله شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران به ادعای واهی ارسال موشک بالستیک به روسیه را اقدامی ناموجه و مغایر با موازین حقوق بین‌الملل و نیز ناقض تعهدات اتحادیه اروپا و انگلیس وفق برجام دانست و آن را به شدت محکوم کرد.

اسماعیل بقایی با رد مجدد ادعا‌های مطرح شده توسط اتحادیه اروپایی و انگلیس مبنی بر انتقال موشک بالستیک از سوی ایران به روسیه گفت: در حالی‌که ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین اذعان کرده است که هیچ موشک بالستیک ایرانی به روسیه صادر نشده است، اقدام اتحادیه اروپایی و انگلیس در اعمال تحریم علیه ایران به این بهانه به هیچ عنوان قابل توجیه نبوده و فاقد هر نوع مشروعیت یا مبنای قانونی یا منطقی است.

بقایی با بیان اینکه تحریم‌های اتحادیه اروپایی و انگلیس علیه ایران، به ویژه تحریم‌های وضع شده علیه هواپیمایی کشوری و تحریم‌های اخیر علیه شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران که منافع و حقوق بنیادین ایرانیان را تحت تاثیر قرار می‌دهد، این تحریم‌ها را مصداق بارز نقض نظام‌مند حقوق بشر خواند که مسئولیت بین‌المللی بانیان و واضعان این تحریم‌ها را به همراه دارد.

این دیپلمات ارشد ایرانی تصریح کرد: آزادی کشتیرانی و تجارت دریایی از اصول بنیادین حقوق بین‌الملل دریاها است و بر این اساس مسئولیت بین‌المللی طرف‌های اروپایی در قبال نقض حقوق بین‌الملل محرز است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین با تقبیح سیاست‌های مداخله‌جویانه اتحادیه اروپایی و انگلستان در روابط مشروع و قانونی دولت‌ها در حوزه‌های دفاعی - نظامی، تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران برای تأمین منافع و امنیت ملی خود از همه ظرفیت‌های همکاری با شرکای خود استفاده خواهد کرد.

بقایی همچنین در واکنش به تصمیم اتحادیه اروپا در خصوص تحریم خطوط کشتیرانی ایران بیان کرد: حتماً هر کنش نامناسبی علیه منافع ایران با واکنش متقابل ایران مواجه خواهد شد. اقدامات ایذایی طرف‌های مقابل از طریق تحریم‌ بخش‌های مختلف اقتصادی ایران، بی‌پاسخ نمی‌ماند.

اتحادیه اروپا چندی پیش هم به بهانه ادعایی ارسال موشک بالستیک از ایران به روسیه که بارها به صراحت از سوی مقامات ایرانی از جمله سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه تکذیب شده اقدام به تحریم هفت شخص و نهاد ایرانی از جمله شرکت‌های هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران، ماهان و ساها کرد.
 

ثبت دیدگاه

شکیبا باشید ...