خسارت ۱۲ میلیاردی و مرگ 7 هزار تهرانی

خسارت ۱۲ میلیاردی و مرگ 7 هزار تهرانی

خسارت ۱۲ میلیاردی و مرگ 7 هزار تهرانی؛ معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به خسارت ۱۲ میلیارد دلاری آلودگی هوا به کشور، از مرگ سالانه ۷۰۰۰ نفر در تهران به دلیل آلودگی هوا خبر داد.

به گزارش ، علیرضا رئیسی امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه در وزارت بهداشت درباره آلودگی هوا اظهار داشت: از سال 1395 تا سال 1402 به طور میانگین 15 درصد از روزهای سال هوا در محدوده خوب و پاک قرار داشته است. در کشور ما 30 تا 35 هزار مرگ در سال به دلیل آلودگی هوا رخ می‌دهد. در شهر تهران سالانه 7 هزار مرگ منتسب به آلودگی هوا داریم.

وی افزود: در کشور ما 14 درصد مرگ‌های ناشی از سکته‌ قلبی، 14 درصد علت سرطان ریه و 11 درصد به دلیل بیماری‌های مزمن انسدادی ریه به دلیل آلودگی هواست.

رئیسی ادامه داد: در سال گذشته حدود 12 میلیارد دلار هزینه ناشی از خسارات آلودگی هوا در کشور است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: 23 دستگاه در آلودگی هوا نقش دارند که 11 دستگاه، نقش کلیدی دارند و 174 تکلیف برعهده این سازمان‌ها و دستگاه‌هاست.

به گفته وی، 60 درصد آلودگی هوا ناشی از سیستم حمل و نقل موتوری است.

وی با بیان این‌که میزان آلاینده‌های موجود در هوای کشور از استاندارد جهانی بالاتر است، افزود: تنفس در هوای آلوده سبب بیماری، از کار افتادگی و مرگ می‌شود.

رئیسی خاطرنشان کرد: وضعیت هوای ناپاک و آلوده بسیاری از مسائل را تحت تأثیر قرار داده و موضوع مهمی به شمار می‌رود. ما به عنوان متولی سلامت مردم پیگیر این هستیم که وظایفی که برعهده دستگاه‌ها قرار داده شده را مطالبه و اهمیت موضوع را تبیین کنیم اما متأسفانه قانون هوای پاک که به منظور بهبود کیفیت هوا وضع شده در کشور به خوبی اجرا نمی‌شود.

وی با بیان اینکه شهرهای اراک و اصفهان در روزهای اخیر جز آلوده ترین شهرهای کشور بودند، تصریح کرد: غلظت آلودگی سالانه در استان اصفهان ۳۵ بوده و ۲ هزار و ۲۹ مورد مرگ ناشی از آلودگی داشته است، همچنین حدود ۲ میلیون ۵۶۴ هزار نفر در معرض آلودگی قرار داشتند و حدود ۷۹۶ میلیون دلار به عنوان هزینه های ناشی از آلودگی در این استان صرف شده است.

رئیسی ادامه داد: ما در کشور ۴ هزار و ۲۰۰ جایگاه بنزین داریم که براساس ارزیابی صورت گرفته در سال ۱۴۰۲ حدود ۲۴۸ جایگاه مغایر با حدود مجاز شغلی بوده است و براین اساس ۲ هزار و ۶۲ اخطار برای جایگاه های بنزین صادر و ۲۷۴ پرونده از جایگاه های بنزین به قوه قضاییه معرفی و حدود ۳۰ جایگاه پلمب شده است.

وی توضیح داد: یکی از محور‌های اصلی در قانون هوای پاک، اسقاط وسیله نقلیه فرسوده است که در این محور حدود ۲۷ میلیون وسیله نقلیه فرسوده وجود دارد و از سال ۹۶ تاکنون، از این تعداد خودرو‌های فرسوده، حدود ۴۴۰ هزار دستگاه از رده خارج شده است. یکی از دیگر از محور‌ها، ارتقای کیفیت سوخت است که روزانه از ۱۱۲ میلیون لیتر سوختی که توزیع می‌شود، تنها ۴۴ میلیون لیتر سوخت یورو چهار است و حدود ۶۰ درصد این قانون اجرا نشده است، این دو محور دارای اهمیت بسیار زیادی هستند.
 

ثبت دیدگاه

شکیبا باشید ...