سرمایه‌گذاری 64 همتی در صنعت ریلی

سرمایه‌گذاری 64 همتی در صنعت ریلی

سرمایه‌گذاری 64 همتی در صنعت ریلی؛ طی مراسمی با حضور وزیر راه و شهرسازی، مدیرعامل راه آهن و مدیران چند شرکت‌ بخش خصوصی، تفاهمنامه سرمایه‌گذاری ۶۴ هزار میلیارد تومانی در صنعت ریلی امضا شد.

به گزارش ، بر اساس یکی از تفاهمنامه‌ها به ارزش 3 هزار میلیارد تومان، 650 دستگاه انواع واگن باری فله‌بر مخصوص حمل غلات با استفاده از ظرفیت داخلی و انتقال فناوری تولید می‌شود.

بر اساس تفاهمنامه دوم نیز برای تامین 300 دستگاه واگن خودکششی مسافری، 500 دستگاه لکوموتیو باری و 600 دستگاه واگن باری مخزن‌دار، 63 هزار میلیارد تومان سرمایه صورت خواهد گرفت.

نورالله بیرانوند، معاون تامین سرمایه و اقتصاد حمل‌ونقل راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران در این مراسم اظهار کرد: در قانون برنامه هفتم هدف افزایش سهم حمل‌ونقل ریلی به 30 درصد و ترانزیت به 40 میلیون تن تعیین شده است. برای دستیابی به این اهداف یک برنامه جامع نیاز داریم.

وی ادامه داد: در این راستا، یک برنامه منسجم برای جذب سرمایه‌گذاری بخش خصوصی تدوین شده است. بر این اساس در بخش ریلی نیازمند جذب 6392 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری هستیم. از این میزان 77 درصد در بخش ناوگان و مابقی در بخش زیرساخت است.

وی با بیان اینکه در بخش زیرساخت حدود 1.5 میلیارد دلار جذب سرمایه هدف‌گذاری شده است، گفت: اسفند ماه سال 330 میلیارد تومان از محل یارانه صرفه‌جویی سوخت  پرداخت شده است.

وی با بیان اینکه در این بخش 7.5 میلیارد دلار ظرفیت داریم، افزود: تسهیل واگذاری اراضی برای توسعه حمل‌ونقل ریلی، واگذاری لکوموتیوهای متوقف برای بازسازی، نظام قیمت‌گذاری خدمات ریلی، تسهیل فضای کسب‌وکار و معافیت مالیاتی طرح‌های سرمایه‌گذاری از جمله برنامه راه آهن برای افزایش بازدهی سرمایه‌گذاری است.

بیرانوند از فراهم کردن بستر تامین مالی با استفاده از بازار سرمایه، صندوق توسعه ملی و فاینانسرهای خارجی خبر داد و تصریح کرد: بسته مشوق‌های سرمایه‌گذاری صنعت ریلی شامل بازدهی و جذابیت اقتصادی، تامین مالی پروژه‌ها و کاهش ریسک سرمایه‌گذاری است.

در همین حال مدیرعامل راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه از فاینانس خارجی برای توسعه شبکه ریلی استفاده می‌کنیم در مراسم امضای تفاهمنامه سرمایه‌گذاری 64 هزار میلیارد تومان بخش خصوصی در صنعت ریلی با بیان اینکه با همین شبکه موجود می‌توانیم ترانزیت و حمل‌ونقل ریلی را به 15 میلیون تن افزایش دهیم، افزود: یکی از رویکردهای راه آهن در دولت چهاردهم تعامل سازنده با ذی‌نفعان صنعت حمل‌ونقل ریلی است، به طوری‌که شاهد حضور فعالانه اینها در ارکان تصمیم‌گیری راه آهن هستیم.

جبارعلی ذاکری در ادامه با اشاره به اینکه رویکرد دیگر ما اجرای کامل قطارهاست، تصریح کرد: در این راستا هم اکنون هر هفته 500 قطار برنامه‌ای فعال داریم.

مدیرعامل راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران بیان کرد: با رفع مشکلات موجود از جمله ناوگان، به جایی می‌رسیم تا بار پیش‌بینی شده در برنامه هفتم توسعه را محقق کنیم. در این برنامه باید 950 لکوموتیو، 300 واگن مسافری و 3000 واگن باری باید به شبکه ریلی اضافه شود.

ذاکری درباره تامین مالی خارجی گفت: از فاینانس برخی کشورها که اسم آنها را نمی‌بریم استفاده کرده و بخش خصوصی را درگیر این موضوع کرده‌ایم.
 

ثبت دیدگاه

شکیبا باشید ...