آمادگی تجار هندی برای سرمایه‌گذاری در معدن و خودرو ایران

آمادگی تجار هندی برای سرمایه‌گذاری در معدن و خودرو ایران

اعضای هیات تجاری هندی به سرپرستی نایب‌رئیس اتاق بازرگانی PHD این کشور در نشست مشترک تجاری با فعالان اقتصادی عضو اتاق بازرگانی تهران، پیشنهاد کردند که در حوزه خودروسازی و معدنکاری سرمایه‌گذاری مشترک داشته باشند.

به گزارش پایگاه خبری صنعت‌صنف، همایش مشترک فعالان اقتصادی ایران و هند به‌منظور بررسی راهکارهای ارتقای سطح مناسبات تجاری با حضور نمایندگان بیش از 150 شرکت ایرانی و هندی در اتاق بازرگانی تهران برگزار شد.

اعضای هیات تجاری هندی به سرپرستی نایب‌رئیس اتاق بازرگانی PHD این کشور که در زمینه‌های سلامت، کشاورزی و صنایع غذایی، مواد شیمیایی، خدمات مالی، بسته‌بندی و ... فعالیت دارند به‌منظور دیدار و مذاکره با تجار و بازرگانان ایرانی در اتاق تهران حاضر شدند.

در این همایش که با همکاری اتاق مشترک بازرگانی ایران و هند و سفارت هند برگزار شد، دو طرف با اشاره به فرصت‌های همکاری دو و چندجانبه بر ضرورت توسعه مراودات اقتصادی و تجاری تاکید کردند.

آغاز فصل جدید مناسبات اقتصادی ایران و هند

در ابتدای این نشست دبیرکل اتاق تهران با بیان اینکه برگزاری این گردهمایی می‌تواند فصل جدیدی در مناسبات اقتصادی ایران و هند باز کند، گفت: در حال حاضر نگرانی‌هایی هم از سوی ایران و سوی از طرف هند در برابر توسعه همکاری‌های دو کشور وجود دارد که امیدواریم با مذاکره به وضعیت مطلوب‌تری از مناسبات دوجانبه دست پیدا کنیم.

بهمن عشقی همچنین از امکان همکاری در کشورهای ثالث اعم از عراق، افغانستان، لبنان و سوریه سخن گفت و افزود: باید توجه داشت که استفاده از ظرفیت‌های بندر چابهار می‌تواند به سند کارآمدی یا ناکارآمدی همکاری‌های اقتصادی دو کشور تبدیل شود.

عشقی در بخش دیگری از سخنانش، تحولات بین‌المللی نظیر جنگ روسیه و اوکراین و دیگر فرصت‌ها و تهدیدهای پیرامونی را مورد اشاره قرار داد و گفت: اتفاقاتی که در 4 الی 5 ماه اخیر در عرصه ‌بین‌المللی رخ داده، اهمیت ارتباط با ایران و متعاقب آن ارتباط زمینی با روسیه را برای هند دو چندان کرده‌است. از طرفی وجود رقبا و رفقای منطقه‌ای مشترک برای ایران و هند و همچنین نقش ایران در ارتباط میان هند و روسیه، عمق وظایف بخش خصوصی دو کشور برای تعمیق مبادلات تجاری و اقتصادی بین دو طرف را نشان می‌دهد. نقش‌‌‌آفرینی فعالان اقتصادی دو کشور در این عرصه از آن رو حائز اهمیت است که به هر حال دولت‌ها درگیر امور جاریه هستند و این بخش خصوصی است که باید راه را باز کند.

او در ادامه با اشاره به ضرورت واقع‌بینی در قبال تغییرات و تحولات عرصه ‌بین‌الملل گفت: هند با توجه به جمعیتش به‌عنوان بزرگترین دموکراسی شناخته می‌شود و انتظار این است که این کشور، همان نگرش معطوف به روسیه به عنوان کشوری که در معرض تحریم قرار گرفته را در مورد ایران نیز لحاظ کند.

عشقی با تاکید بر افزایش تعاملات اقتصادی ایران و هند گفت: ایران و هند در طول 30 سال گذشته، واجد دشمنانی مشترک بوده‌اند و اکنون اگرچه شکل این تهدیدها تغییر کرده اما ماهیت آن بدون تغییر باقی مانده است؛ ضمن آنکه، تاریخ مهاجرت آریایی‌ها نشان‌ می‌دهد که ما یک ملت هستیم و آنچه از یک ملت بودن انتظار می‌رود، فراتر از روابط و تعاملاتی است که امروز مشاهده می‌کنیم.

دبیرکل اتاق بازرگانی تهران سپس از آمادگی کامل این اتاق برای گفت‌وگو با دولت و فعالان بخش خصوصی هند در اتاق‌های بازرگانی این کشور در جهت تعمیق روابط اقتصادی و تجاری دو کشور سخن گفت.

h

هند به نفت و انرژی ایران نیاز دارد

در این رویداد، رایزن اقتصادی و بازرگانی سفارت هند در تهران، به اقتصاد مکمل دو کشور ایران و هند اشاره کرد و گفت: شرکت‌های ایرانی از ظرفیت و توانمندی صنایع و شرکت‌های فناوری هند برای پیوستن به بازارهای جهانی استفاده کنند.

گواتام واهی، با بیان اینکه شرکت‌های بزرگ جهانی، در هند فعال و مستقر هستند و یادآوری اینکه هند در نزاع رخ داده میان روسیه و اوکراین، تحت تاثیر هیچ یک از قدرت‌های جهانی نیست، تاکید کرد: هند به نفت و منابع انرژی ایران نیاز دارد.

وی توسعه روابط اقتصادی میان ایران و هند را مستلزم توسعه مناسبات سیاسی و نزدیکی بیشتر دولت‌های دو کشور عنوان کرد و افزود: همکاری دو کشور در توسعه برخی زیرساخت‌ها در ایران از جمله توسعه بندر چابهار و احداث خط ریلی میان ایران و هند، به ارتقای مناسبات اقتصادی دو طرف خواهد انجامید.

سرمایه‌گذاری در صنعت خودرو ایران

نایب‌رئیس روابط بین‌الملل منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا در اتاق بازرگانی و صنعت PHD هند نیز با تاکید بر اینکه متاسفانه مردم هند اطلاع اندکی از ظرفیت و توانمندی صنعتی و اقتصادی موجود در ایران دارند، رفت‌و‌آمد هیات‌های تجاری میان دو کشور را در شناخت زمینه‌های همکاری میان دو طرف را کلیدی دانست

ویجای مِهتا، با بیان اینکه هند طی چند سال آتی به یک اقتصاد 5 هزار میلیارد دلاری در جهان تبدیل خواهد شد، افزود: سیاست‌های اقتصادی دولت در هند، منجر به آن شده که رشد سریع اقتصادی این کشور از چین پیشی بگیرد.

وی افزود: توسعه اقتصادی و اتخاذ سیاست توزیع فرصت‌های برابر میان همه شهروندان هند، منجر به آن شده که امروز بسیاری از شرکت‌های بزرگ بین‌المللی، دفاتر و کارخانه‌های خود را از چین، اندونزی و بنگلادش به هند انتقال دهند چرا که هند از نظام حقوقی و سیستم بانکی پیشرفته‌ای برخوردار شده است.

ویجای مهتا ابراز کرد: شرکت‌ها و صنایع هند این آمادگی را دارند که در توسعه صنایع نرم‌افزار، درمان و سلامت و همچنین مهندسی و ساخت، خدمات خود را به شرکت‌های ایرانی ارائه دهند.

وی با بیان اینکه کارخانه بسیاری از شرکت‌های خودروسازی اروپایی در هند فعال است و تولیدات این کارخانه‌ها از هند به دیگر نقاط جهان صادرات می‌شود، افزود: یکی از زمینه‌های همکاری میان ایران و هند، سرمایه‌گذاری مشترک در صنعت خودروسازی است.

h

روابط مطلوب سیاسی و توسعه ارتباطات اقتصادی

در ادامه این جلسه، احمد صادقی که به نمایندگی از وزارت امور خارجه ایران در این نشست حضور یافته بود، با اشاره به اینکه هند برنامه‌های اقتصادی بلندپروازانه‌ای داشته و ایران نیز یکی از کشورهای قدرتمند تامین‌کننده غرب آسیاست، عنوان کرد که قراردادهای بلندمدتی برای همکاری‌های دوجانبه در چابهار امضا شده که به حوزه‌های انرژی، ترانزیت و حمل و نقل مربوط است و این همکاری‌ها در‌ آینده رونق بیشتری پیدا خواهد کرد.

رئیس اداره هند وزارت امور خارجه در ادامه روابط سیاسی دو کشور را نیز مطلوب ارزیابی کرد و همچنین با اشاره به رفت‌و آمدهای سیاسی دولتمردان ایران و هند طی سال‌های اخیر گفت: این بستر مناسب روابط سیاسی، می‌تواند به توسعه ارتباطات اقتصادی کمک کند.

صادقی در ادامه گفت: ارزش مراودات تجاری دو کشور در سال‌های 2014 تا 2018 در حدود 14 میلیارد دلار برآورد می‌شد که این رقم اکنون به حدود 2.2 میلیارد دلار رسیده است. اما به محض رفع موانع موجود در تعاملات تجاری دو کشور، پیش‌بینی می‌شود که ارزش این مراودات اعم از تجاری یا سرمایه‌گذاری به سقف 30 میلیارد دلار در 5 سال‌ آینده برسد.

سرمایه‌گذاری مشترک در حوزه معدن

در ادامه، نایب‌رئیس اتاق مشترک ایران و هند با اشاره به اینکه پس از شیوع ویروس کرونا، این نخستین هیاتی است که از هند عازم ایران شده‌است، گفت: ما فراموش نمی‌کنیم که هندی‌ها در شرایط تحریم، ارتباطات تجاری خود را با ایران قطع نکردند و ایران این سبقه را در زمان گشایش‌ها در نظر خواهد داشت.

مهدی رنگ‌رونا سپس گفت که ایران می‌تواند تامین‌کننده انرژی، نفت، میعانات گازی مورد نیاز هند باشد و انتظار این است که ایران بتواند از طرف هندی، تکنولوژی، نرم افزار، محصولات شیمیایی و نساجی دریافت کند. او همچنین با اشاره به توانمندی‌های ایران در صادرات محصولات معدنی، پیشنهاد سرمایه‌گذاری مشترک در حوزه معدن را مطرح کرد.

در ادامه این جلسه، شرکت‌های ایرانی و هندی در نشستی رو در رو به گفت‌وگو در رابطه با زمینه‌های همکاری و توسعه مراودات بخش خصوصی دو کشور پرداختند.
پیش از آغاز این همایش نیز، دبیرکل اتاق تهران و نایب‌رئیس روابط بین‌الملل منطقه خاورمیانه و شمال آفریقای اتاق بازرگانی و صنعت PHD هند در نشستی خصوصی در رابطه با فرصت‌های همکاری دو کشور به گفت‌وگو و تبادل نظر پرداختند.

گزارش: دانش پورشفیعی

h

ثبت دیدگاه

شکیبا باشید ...