آب انتقالی به مرکز ایران توجیه کشاورزی ندارد

آب انتقالی به مرکز ایران توجیه کشاورزی ندارد

آب انتقالی به مرکز ایران توجیه کشاورزی ندارد؛ آبی که به مرکز ایران انتقال یافته و قیمت آن به سه دلار در هر مترمکعب می‌رسد برای مصارف کشاورزی توجیه ندارد. 

به گزارش پایگاه خبری صنعت‌صنف، دبیر رسته آب جامعه مهندسان مشاور ایران این مطلب را در نشست «بررسی چالش‌های ناشی از کمبود آب» و در حضور فعالان کسب‌وکارهای و نیز فعالان صنعت آب که به منظور دستیابی به راه‌حل‌هایی مبتنی بر دانش برای مقابله با مساله عدم تعادل منابع آب و تبعات آن برپا شد، اظهار کرد.

عطاالله آیت‌اللهی با اشاره به اینکه گرمایش زمین، کاهش و تغییر شکل بارندگی و نیز افزایش برداشت از منابع آب، تعادل ورودی و خروجی منابع را بر هم زده است، ادامه داد: وقتی این تعادل بر هم می‌خورد و پایداری منابع در مخاطره قرار می‌گیرد، باید راهکارهایی به اجرا گذاشته ‌شود و این وظیفه مدیران حوزه آب است

آیت‌اللهی در بخش دیگری از سخنانش به افزایش تعداد دشت‌های بحرانی در کشور اشاره کرد و افزود: تعداد این دشت‌ها از 38 دشت در سال 1345 به 609 دشت ممنوعه رسیده و البته 135 دشت ممنوعه بحرانی در کشور وجود دارد.

او با اشاره به کسری پنج میلیارد مترمکعبی آب زیرزمینی در کشور گفت که با میانگین ۵۵ سانتی‌متری نشست سفره‌‌‌های آب زیرزمینی نیز روبه‌رو هستیم. 

وی در ادامه با بیان اینکه حدود ۹۰ تا ۹۲‌ درصد منابع آب کشور در بخش کشاورزی مصرف می‌شود و تنها ۸‌ درصد مصرف کشور سهم و مصارف خانگی است، ادامه داد: البته بخش‌‌های شرب و نیز بیش از اندازه مصرف می‌کنند.

دبیر رسته آب جامعه مهندسان مشاور ایران با انتقاد از آنچه به نام خودکفایی در تولید محصولات در کشور اجرایی شده و به منابع آب فشار وارد کرده، یادآور شد: تحلیل منابع آب در طبیعت طی دهه‌های گذشته به وقوع پیوسته و جبران آن نیز سال‌ها به طول می‌انجامد. امروز دانش کافی، ظرفیت و امکانات برای حل این مساله در کشور وجود دارد و باید برنامه‌ریزی همه‌جانبه‌ای برای آن انجام شود. باید توجه داشت که این مساله با حرف و شعار حل نمی‌شود و نیازمند تزریق بودجه‌های بالاست.

آیت‌اللهی با بیان اینکه برای کاهش مصارف آب در بخش کشاورزی، کشاورزان باید مورد حمایت قرار گیرند، سیاست‌های انتقال آب را فاقد توجیه دانست و گفت: آبی که به مرکز ایران انتقال یافته و به صنایعی نظیر چادرملو و مس سرچشمه ارائه ‌می‌شود قیمت آن به سه دلار در هر مترمکعب می‌رسد و این رقم برای مصارف کشاورزی توجیه ندارد. 
 

ثبت دیدگاه

شکیبا باشید ...