خدمات نامناسب‌ترین کسب‌وکار ارزیابی شد

خدمات نامناسب‌ترین کسب‌وکار ارزیابی شد

خدمات نامناسب‌ترین کسب‌وکار ارزیابی شد؛ اتاق بازرگانی ایران در جدیدترین گزارش خود وضعیت محیط کسب‌وکار در بخش خدمات با شاخص ۶.۱۲ را نامناسب‌ترین بخش در بهار 1401 ارزیابی کرد.

به گزارش پایگاه خبری صنعت‌صنف، براساس نتایجی که مرکز آمار و اطلاعات اقتصادی اتاق ایران از پایش ملی محیط کسب‌وکار ایران در بهار ۱۴۰۱ منتشر کرده، رقم شاخص ملی در این فصل ۶.۰۷ (نمره بدترین ارزیابی ۱۰ است) محاسبه شده که به‌مراتب از وضعیت این شاخص در ارزیابی فصل زمستان ۱۴۰۰ با میانگین ۵.۸۳ نامساعدتر است.

طبق گزارش مرکز پژوهش‌های اتاق ایران، در بهار ۱۴۰۱، فعالان اقتصادی مشارکت‌کننده در این پایش، به ترتیب سه مؤلفه «غیرقابل پیش‌بینی بودن و تغییرات قیمت مواد اولیه و محصولات»، «بی‌ثباتی سیاست‌ها، قوانین و مقررات و رویه‌های اجرایی ناظر بر کسب‌وکار» و «دشواری تأمین مالی از بانک‌ها» را نامناسب‌ترین مؤلفه‌های محیط کسب‌وکار کشور نسبت به دیگر مؤلفه‌ها ارزیابی کرده‌اند.

همچنین براساس یافته‌های طرح، میانگین ظرفیت تولیدی (واقعی) بنگاه‌های اقتصادی شرکت‌کننده در فصل بهار ۱۴۰۱ برابر ۳۹.۵۱ درصد بوده است.

فعالان اقتصادی به‌طور متوسط، میزان تأثیر کرونا بر کسب‌وکار را ۵.۱۱ ارزیابی کرده‌اند. 

براساس یافته‌های طرح پایش ملی محیط کسب‌وکار در این فصل، استان‌های قم، کرمان و بوشهر به ترتیب دارای بدترین وضعیت محیط کسب‌وکار و استان‌های آذربایجان غربی، مرکزی و آذربایجان شرقی به ترتیب دارای بهترین وضعیت محیط کسب‌وکار نسبت به دیگر استان‌ها ارزیابی شده‌اند.

از سوی دیگر وضعیت محیط کسب‌وکار در بخش خدمات با شاخص ۶.۱۲ در مقایسه با بخش‌های کشاورزی  با شاخص ۵.۹۴ و صنعت با شاخص ۵.۹۱ نامناسب‌تر ارزیابی شده است.

k

به گزارش ، در میان رشته فعالیت‌های اقتصادی برحسب طبقه‌بندی استاندارد ISIC.rev4، رشته فعالیت‌های «سایر فعالیت‌های خدماتی»، «املاک و مستغلات» و «آب‌رسانی، مدیریت پسماند، فاضلاب و فعالیت‌های تصفیه» دارای بدترین وضعیت محیط کسب‌وکار و رشته فعالیت‌های «مالی و بیمه»، «اطلاعات و ارتباطات» و «سلامت انسان و مددکاری اجتماعی» بهترین وضعیت محیط کسب‌وکار را در مقایسه با دیگر رشته فعالیت‌های اقتصادی در کشور داشته‌اند.

وضعیت محیط کسب‌وکار کشور برحسب تعداد کارکنان شاغل در بنگاه‌های براساس نتایج به دست آمده به‌صورت بنگاه‌های کمتر از ۵ کارکن (۶.۱۸) دارای بدترین وضعیت و بنگاه‌های بیشتر از ۲۰۰ کارکن (۵.۸۶) دارای بهترین وضعیت محیط کسب‌وکار نسبت به دیگر بنگاه‌ها ارزیابی شده‌اند.

همچنین وضعیت محیط کسب‌وکار کشور برحسب سال تأسیس بنگاه اقتصادی نشان می‌دهد کارگاه‌های ۱۱ تا ۱۵ سال با شاخص ۶.۱۳ بدترین وضعیت و کارگاه‌های کمتر از ۲ سال، با شاخص ۵.۳۷ دارای بهترین وضعیت بوده‌اند.

بررسی‌های مرکز پژوهش‌های اتاق ایران نشان می‌دهد در بین رشته فعالیت‌های اقتصادی برحسب طبقه‌بندی استاندارد ISIC.rev4 در بهار ۱۴۰۱، فعالیت‌های «املاک و مستغلات با شاخص ۸,۲۴»، «سایر فعالیت‌های خدماتی با شاخص ۸.۰۲» و «اداری و خدمات پشتیبانی با شاخص ۷.۲۲» بیشترین آسیب را از شیوع ویروس کرونا متحمل شده و در مقابل رشته فعالیت‌های «مالی و بیمه با شاخص ۳.۵۱»، «استخراج معدن با شاخص ۳.۶۲» و «آب‌رسانی، مدیریت پسماند، فاضلاب و فعالیت‌های تصفیه با شاخص ۴.۳۲» کمترین آسیب را از شیوع ویروس کرونا نسبت به دیگر فعالیت‌ها متحمل شده‌اند.

o

متن کامل گزارش پایش کسب‌وکار در بهار ۱۴۰۱ 

ثبت دیدگاه

شکیبا باشید ...