نجات ایرانخودرو دیزل از خطر ورشکستگی
نجات ایرانخودرو دیزل از خطر ورشکستگی؛ میزان سرمایه شرکت ایرانخودرو دیزل به هشت هزار و ۶۳۶ میلیارد تومان افزایش یافت و به این ترتیب از مشمولیت ماده ۱۴۱ و خطر ورشکستگی خارج شد.
به گزارش صنعتصنف، مقایسه متوسط تولید روزانه محصولات ایران خودرو دیزل در هشت ماهه نخست ۱۴۰۱ نسبت به مدت مشابه سال ۱۳۹۹ بیانگر بهبود۶۴۰ درصدی تیراژ تولید روزانه محصولات این شرکت و بهبود ۶۰۰ درصدی تحویل روزانه خودرو به مشتریان است.
مدیرعامل ایران خودرو دیزل، با تشریح وضعیت تولید و عرضه و وضعیت مالی این گروه خودروسازی، گفت: در سال ۱۴۰۱ با تولید ۲۰۱۴ دستگاه خودرو در شهریور ماه امسال، رکورد تولید ماهانه در سابقه بیش از ۶۰ ساله شرکت ایران خودرو دیزل شکسته شد و همچنین در هشت ماهه نخست ۱۴۰۱ تیراژ تولید محصولات این شرکت با رشد ۱۹۹ درصدی نسبت به دوره مشابه سال ۱۴۰۰ به ۱۰ هزار و ۷۲۷ دستگاه رسید و هدفگذاری این شرکت تا پایان سال تولید ۲۵ هزار دستگاه خودرو است.
جواد توسلیمهر تصریح کرد: بررسی روند تولید، تحویل و تجاریسازی روزانه محصولات ایران خودرو دیزل در این مدت نسبت به مدت مشابه سال ۱۳۹۹ بیانگر افزایش متوسط تولید روزانه این شرکت به ۹۶ دستگاه، تحویل روزانه به ۸۴ دستگاه و تجاری سازی روزانه ۱۰۰ دستگاه خودرو است.
وی با اشاره به بهبود روند تحویل خودرو به مشتریان و کاهش تعهدات معوق ایران خودرو دیزل، افزود: رشد ۶۴۰ درصدی تیراژ روزانه محصولات ایران خودرو و توقف تولید خودروهای ناقص موجب بهبود ۶۰۰ درصدی تحویل روزانه خودرو به مشتریان است و درنتیجه آن، میزان تعهدات معوق شرکت ایران خودرو دیزل از ۲۰ درصد طی هشت ماهه سال گذشته به چهار درصد در هشتماهه سال ۱۴۰۱ کاهش یافته است.
توسلیمهر بهبود کیفیت محصولات ایران خودرو دیزل را از دیگر دستاوردهای تولید بر خط و توقف تولید خودروهای ناقص دانست و افزود: براساس آمارهای رسمی شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران میانگین نمره منفی همه محصولات ایران خودرو دیزل با بهبود ۱۸ درصدی از عدد ۱۸۳ در سه ماهه سوم سال ۱۳۹۹ به عدد ۱۵۰ در پایان آبان ۱۴۰۱ رسیده است. علاوهبر آن برای تنوع سبد محصولات نیز با اتکا به زنجیره ارزش داخلی شرکت به طور متوسط هر دو ماه یک محصول جدید یا توسعه یافته به بازار عرضه شده است، به نحوی که در سال جاری پنج مدل خودرو باری جدید و دو مدل خودرو مسافری جدید به سبد محصولات این شرکت افزوده شده و تعداد خودروهای باری شرکت به ۱۴ مدل و مسافری به ۱۰ مدل و در مجموع ۲۴ مدل افزایش یافته است.
به گفته وی آمارهای کاهش میانگین نمره منفی محصولات ایران خودرو دیزل از آذرماه ۱۳۹۹ تا پایان آبان ۱۴۰۱ نشان میدهد که درصد کاهش میانگین نمره منفی در اتوبوس شهری ۲۵.۷ درصد، مینیبوس آرین ۲۱ درصد، وانت پیکاپ ۱۶.۵ درصد، ون وانا ۱۴ درصد، کامیون واگن هود ۱۱.۸ درصد و کشنده فوتون ۶.۱ درصد بوده است.
توسلیمهر با بیان اینکه ایران خودرو دیزل بزرگترین شرکت خودروسازی تجاری در خاورمیانه است، گفت: در پایان آبان ۱۴۰۱ سهم تعدادی شرکت ایران خودرودیزل بدون بخش پیکاپ ۴۲.۵ درصد است و سهم بازار ایران خودرو دیزل از بازار کامیون ۸۶ درصد، اتوبوس شهری ۶۸ درصد، ون ۵۸ درصد و کشنده ۴۱ درصد است.
بازده 217 درصدی سهامداران
بنابر اعلام ایکوپرس، مدیرعامل ایران خودرو دیزل درباره شرایط مالی و وضعیت سود و زیان و سهام این شرکت، گفت: رضایت سهامداران ایران خودرو دیزل با بازده ۲۱۷ درصدی این شرکت در مقایسه با بازده ۳.۱ درصدی بورس طی هشت ماهه امسال افزایش یافته و ارزش حقوق صاحبان سهام این شرکت به ۸.۹۹۱ میلیارد تومان رسیده است.
توسلیمهر درباره شرایط کنونی مالی این شرکت با بیان اینکه شش هزار و ۴۴۰ میلیارد تومان از بدهیهای شرکت ایران خودرو دیزل تسویه شده و سود انباشته این شرکت به ۳۳۹ میلیارد تومان رسیده است، گفت: در پایان سه ماهه دوم سال ۱۴۰۱ میزان سود خالص شرکت ایران خودرو دیزل به دوهزار و ۳۰۵ میلیارد تومان و سود عملیاتی این شرکت به دوهزار و ۵۲۰ میلیارد تومان افزایش یافته است.
به گفته وی میزان سرمایه شرکت ایرانخودرو دیزل به هشت هزار و ۶۳۶ میلیارد تومان افزایش یافته و با این افزایش سرمایه این شرکت از مشمولیت ماده ۱۴۱ و خطر ورشکستگی خارج شده است.
ثبت دیدگاه