ساخت سلاح هسته‌ای به فتوای رهبری ممنوع است

ساخت سلاح هسته‌ای به فتوای رهبری ممنوع است

ساخت سلاح هسته‌ای به فتوای رهبری ممنوع است؛ اگر ایران با خطر موجودیتی روبه‌رو شود، دکترین نظامی خود در خصوص تولید سلاح اتمی را تغییر خواهد داد و اکنون توان ساخت سلاح اتمی را دارد.

به گزارش ، رییس شورای راهبردی روابط خارجی با بیان این مطلب در گفت‌وگو با شبکه خبری «المیادین» لبنان، تأکید کرد: جمهوری اسلامی پاسخ شرارت اخیر رژیم صهیونیستی را خواهد داد.

کمال خرازی با انتقاد از اروپایی‌ها و اشاره به اقدام تهران در لحاظ کردن حساسیت‌های آنان در خصوص بُرد موشکی ایران طی سال‌های گذشته، گفت: در زمانی که آنها (اروپایی‌ها) حساسیت ایران را در نظر نمی‌گیرند، بنابراین دیگر لزومی ندارد که ایران نیز حساسیت آنان را درک کند، لذا احتمال اینکه ایران بُرد موشکی خود را توسعه دهد و بیشتر کند، هست.

خرازی در پاسخ به اولین سوال درباره تجاوز رژیم صهیونیستی به [حریم] ایران... و مقایسه آن با عملیات وعده صادق 2 افزود: آنچه رژیم صهیونیستی در برابر حملات موشکی ما، انجام داد خیلی ناچیز بود. البته پدافند هوایی یکی از عوامل بود که جلوی آنها را گرفت و همین باعث شد که در رژیم صهیونیستی مخالفت‌های زیادی به وجود بیاید. چون انتظارات خیلی بالاتری داشتند. بنابراین کاملاً محسوس است که آن چه انجام دادند نامتناسب بود.

بنابر اعلام تسنیم، شبکه المیادین با اشاره به سخنان رهبر انقلاب درخصوص اینکه رژیم صهیونیستی دچار خطای محاسباتی شده و مسئولان چگونگی پاسخ را بررسی می‌کنند، پرسید،‌ آیا ایران برای وعده صادق 3 آماده می‌شود؟ و خرازی گفت: «قطعاً ایران پاسخ خواهد داد در زمان مناسب به شکل مناسب».

وی ادامه داد: [در خصوص] آنچه که در مورد محاسبات اشتباه رژیم صهیونیستی مطرح شده است [باید بگویم] از ابتدا آنها، محاسباتشان نادرست بوده است. آنها فکر می‌کردند با حمله به غزه می‌توانند حماس را نابود کنند. فکر می‌کردند با حمله به لبنان حزب‌الله را از بین ببرند و فکر می‌کردند با شهادت رهبران حماس و حزب الله، این جنبش‌های مردمی فروکش می‌کنند. این‌ها محاسبات اشتباهی بود که کردند و در خود رژیم صهیونیستی هم خیلی‌ها به این محاسبات اشتباه اقرار می‌کنند. فکر و آزادی‌خواهی را با حرکت نظامی نمی‌شود از بین برد. این تجربه بشری است بنابراین حماس و حزب الله همچنان با قوت ادامه خواهند داد چنانکه می‌بینید الان با وجود این که رهبر حزب‌الله شهید شد ولی می‌بینید که حزب الله همچنان پا برجا هست. همین روزها جانشین ایشان انتخاب شد جناب آقای شیخ نعیم قاسم که 30 سال است در حزب الله مشغول به کار هست و به جزئیات واقف هست. مسلماً تحت رهبری ایشان حزب الله همچنان با قوت کار خودش را ادامه می‌دهد.

المیادین در ادامه خواستار توضیح موضع خرازی در خصوص دکترین نظامی ایران در خصوص ساخت سلاح هسته‌ای شد و پرسید، شما اولین کسی بودید که درباره تغییر دکترین اتمی در صورت بروز خطر برای ایران صحبت کردید. آیا می‌توانید این موضع را که خیلی جنجالی شد، توضیح دهید که منظورتان چه بود؟ و خرازی پاسخ داد:‌ «آن سیاست همچنان پابرجا هست و صحبتی که من کردم [مبنی بر اینکه] اگر تهدیدی موجودیتی بشود، جمهوری اسلامی ایران دکترین نظامی خود را تغییر خواهد داد، هنوز پابرجا هست و الان ما توانایی لازم را برای کل سلاح را داریم. مشکلی نداریم. تنها فتوای رهبری هست که این را [فعلا] ممنوع کرده است».

خرازی در خصوص قدرت موشکی ایران نیز گفت: از جهت پرتابه‌ها و موشکی‌هایی که باید سلاح‌ها را به نقاط خاص برسانند هم می‌دانید که قدرت موشکی ما مبرهن هست و همه اذعان کردند به قدرت موشکی ما و در عملیاتی که در وعده صادق انجام دادیم کاملاً این اثبات شد. مسئله برد موشک‌ها هست که تا به حال حساسیت غربی‌ها و اروپایی‌ها لحاظ می‌شد ولی وقتی آن‌ها حساسیت‌های ما را لحاظ نمی‌کنند، به خصوص در مورد تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران، دیگر دلیل ندارد که ما حساسیت آنها را بخواهیم در نظر بگیریم و لذا احتمال اینکه برد موشکی ایران توسعه پیدا کند و بیشتر بشود هست.

در ادامه مصاحبه خبرنگار المیادین از مرحله بازدارندگی و ورود به مرحله احتمالی جنگ پرسید و خرازی پاسخ داد «ما آماده جنگ هستیم. علاقه نداریم که جنگ گسترش پیدا کند. لذا در حال حاضر با حملاتی که به رژیم صهیونیستی کردیم بازدارندگی خودمان را به اثبات رساندیم. بنابراین این بسته به رژیم صهیونیستی هست که اگر بخواهند واقعاً ادامه بدهند ما هم طبیعتاً پاسخ خواهیم داد».

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در تهران، درباره مذاکرات آتش‌بس در غزه نیز گفت: «ایران دخالتی در آتش بس و مذاکرات آن ندارد این قضیه مربوط به لبنانی‌ها و فلسطینی‌هاست و هر تصمیمی هم که بگیرند ما از آن حمایت خواهیم کرد».

المیادین در ادامه از مذاکرات هسته‌ای و همچنین زمان امضای توافق راهبردی با روسیه پرسید و خرازی در خصوص مذاکرات هسته‌ای گفت:‌ ما پایبند به توافقات قبلی خودمان هستیم، مشروط بر اینکه طرف‌های مقابل پایبند باشند. متاسفانه آنها پایبند نیستند و به جای مذاکره تحریم‌های خودشان را علیه جمهوری اسلامی ایران ادامه می‌دهند.

خرازی در خصوص توافق راهبردی با روسیه نیز پاسخ داد: «این توافق‌نامه آماده هست و تمام ابعاد روابط ایران و روسیه را پوشش می‌دهد. قرار بود در اجلاس اخیری که در بریکس بود در آنجا امضا بشود، ولی روس‌ها ترجیح دادند که در یک سفر دوجانبه این کار انجام بشود که اهمیت خودش را نشان بدهد. ان‌شاءالله بزودی این کار انجام خواهد شد».

در بخش پایانی مصاحبه، المیادین از روابط منطقه‌ای ایران و سیاست باز در مقابله همسایگان پرسید و خرازی پاسخ داد: «سیاست راهبردی جمهوری اسلامی ایران هست که فارغ از نوع حکومت و اختلافاتی که بین کشورهای منطقه هست باید روابط جمهوری اسلامی ایران با این کشورها بهینه بشود تا جمعاً بتوانند در جهت صلح و امنیت منطقه تلاش بکنند بنابراین تمام این کشورهایی که اطراف ما هستند این سیاست را می‌دانند و ما در این جهت حرکت می‌کنیم».
 

ثبت دیدگاه

شکیبا باشید ...