رشد کاهش رفاه آبی شهر تهران

رشد کاهش رفاه آبی شهر تهران

رشد کاهش رفاه آبی شهر تهران؛ با کاهش چشمگیر بارش‌ها و افت ذخایر سدهای تهران، سخنگوی صنعت آب از احتمال کاهش رفاه آبی در مناطق تحت پوشش خبر داد. 

به گزارش ، عیسی بزرگ‌زاده، سخنگوی صنعت آب، در نشست خبری امروز اعلام کرد که برخلاف پیش‌بینی‌های اولیه، بارش‌های نرمال در اردیبهشت و خردادماه در حوضه سدهای استان تهران رخ نداد. مجموع بارش‌های دریافتی از ابتدای سال آبی تا ۲۱ تیرماه تنها ۱۵۰ میلی‌متر بوده که نسبت به میانگین بلندمدت، کاهش ۴۴ درصدی و نسبت به سال گذشته، کاهش ۳۴ درصدی را نشان می‌دهد.

وی با اشاره به وضعیت بحرانی سدهای تهران گفت: سد امیرکبیر با کاهش ۵۸ درصدی، سد لار با ۳۴ درصد، سد طالقان با ۳۲ درصد و ترکیب سدهای لتیان و ماملو با ۴۷ درصد کاهش نسبت به سال قبل مواجه شده‌اند. این آمارها نشان‌دهنده سال آبی بسیار سختی برای استان‌های تهران، البرز و بخش‌هایی از قزوین است.

بزرگ‌زاده تأکید کرد که مدیریت مصرف ناکافی بوده و سال آبی جاری دومین سال کم‌بارش در ۵۷ سال اخیر محسوب می‌شود بنابراین کاهش مصرف فعلی از سوی مردم کفایت لازم را نداشته و در صورت ادامه این روند، رفاه آبی در مناطق تحت پوشش سدهای پنج‌گانه با خطر جدی مواجه خواهد شد.

در سطح ملی نیز، آورد آبی سدهای کشور از ابتدای مهر ۱۴۰۳ تا ۲۱ تیرماه حدود ۲۲.۴ میلیارد متر مکعب بوده که نسبت به سال گذشته با رقم ۳۹.۱۵ میلیارد متر مکعب، کاهش ۴۳ درصدی را نشان می‌دهد. با وجود این کاهش ورودی، حجم فعلی آب در مخازن سدها به ۲۳.۶۷ میلیارد متر مکعب رسیده که نسبت به سال گذشته ۲۶ درصد عقب‌ماندگی دارد؛ موضوعی که به گفته بزرگ‌زاده نتیجه مدیریت رهاسازی کنترل‌شده بوده است.

در حال حاضر، درصد پرشدگی سدهای کشور به‌طور میانگین حدود ۴۶ درصد است.

سخنگوی صنعت آب از شهروندان خواست با جدیت بیشتری مصرف آب را مدیریت کرده و وزارت نیرو را در افزایش تاب‌آوری منابع آبی یاری دهند.
 

ثبت دیدگاه

شکیبا باشید ...