بریکس در مسیر استقلال مالی و فناوری

بریکس در مسیر استقلال مالی و فناوری

بریکس در مسیر استقلال مالی و فناوری؛ در نشست اخیر ریودوژانیرو، مقامات کشورهای بریکس بر مقابله با یک‌جانبه‌گرایی اقتصادی تأکید کردند و با طرح ایده‌هایی مانند ایجاد نهادهای جدید در زمینه هوش مصنوعی و تأمین مالی اقلیمی، گامی مهم برای بازتعریف نظم اقتصادی جهانی برداشتند.

به گزارش ، در ادامه نشست‌های کشورهای عضو بریکس در شهر ریودوژانیرو، بوریس کوپیکین اعلام کرد که اقدامات بازدارنده‌ای مانند تحریم‌ها یا محدودیت‌های تجاری نه‌تنها مانعی برای پیشرفت بریکس نیست، بلکه به تسریع روند استقلال این گروه از بازارها و نظام مالی غرب منجر خواهد شد.

کوپیکین با اشاره به مسدودسازی ذخایر روسیه اظهار داشت: «این اقدام، بسیاری از بانک‌های مرکزی را به افزایش سهم طلا و کاهش سهم دلار در ذخایر خود واداشته است.» وی همچنین تصمیم اخیر چین برای محدودسازی صادرات عناصر خاکی کمیاب را عاملی در عقب‌نشینی آمریکا از تداوم جنگ تجاری توصیف کرد.

آنتون سویریدنکو، مدیر اجرایی مؤسسه اقتصاد رشد روسیه، نیز بر لزوم بازتنظیم تعادل جهانی تأکید کرد و افزود: جهان امروز نیازمند ساختار اقتصادی جدیدی است که منافع همه کشورها از جمله آمریکا و اعضای بریکس را در بر گیرد. وی تنظیم دوباره نقش سازمان‌های بین‌المللی مانند سازمان ملل را نیز یکی از محورهای مطرح‌شده در نشست دانست.

روزنامه نیویورک تایمز نیز گزارش داد که تهدید تعرفه ۱۰ درصدی ترامپ علیه کشورهای حامی بریکس تأثیری بر روند همکاری تجاری این گروه نداشته و بالعکس، انگیزه آن‌ها برای همکاری‌های مالی و بازرگانی را افزایش داده است. این نشریه نوشت: تعرفه‌های آمریکا به‌جای محدودسازی تجارت، شرکای قدیمی این کشور را به سمت بازارهای جایگزین سوق می‌دهد.

در بیانیه مشترک پایانی اجلاس بریکس نیز بر مخالفت با اقدامات یک‌جانبه و غیرقانونی اقتصادی مانند افزایش تعرفه‌ها و موانع تجاری تأکید شد.

ایگور ماکاروف، استاد اقتصاد جهانی، اعلام کرد که یکی از دستاوردهای اصلی اجلاس، شناسایی حوزه‌های جدید همکاری میان اعضای بریکس از جمله «تأمین مالی اقلیمی» و «هوش مصنوعی» بود. وی گفت: در غیاب ساختار حکمرانی جهانی در حوزه هوش مصنوعی، کشورهای بریکس تلاش کرده‌اند اصول کلی مشترکی برای توسعه این فناوری تعریف کنند—اصولی مبتنی بر برابری، ویژگی‌های ملی و رعایت اصول اخلاقی.

بر پایه گزارش خبرگزاری تاس، این اجلاس روزهای ششم و هفتم جولای با حضور نمایندگانی از کشورهای دیگر از جمله شیلی، مکزیک، ترکیه و اروگوئه برگزار شد و محورهای اصلی گفتگو شامل بهداشت، سرمایه‌گذاری، فناوری، تغییرات اقلیمی و صلح بود.
 

ثبت دیدگاه

شکیبا باشید ...