امنیت غذایی ایران بالاتر از  ۱۱۹ کشور جهان

امنیت غذایی ایران بالاتر از  ۱۱۹ کشور جهان

سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی ملل متحد اعلام کرد امنیت غذایی 119 کشور جهان در مقایسه با ایران کمتر است.

به گزارش ، ایران را از نظر شاخص امنیت غذایی در رتبه ۷۶ جهان قرار داد.

یکی از شاخص‌هایی که برای تشخیص میزان امنیت غذایی کشورها مورد استفاده اقتصاددان‌ها قرار می‌گیرد نسبت ارزش واردات مواد غذایی به کل صادرات هر کشور است.

فائو آمار مربوط به ارزش واردات غذای 195 کشور جهان به کل صادرات این کشورها را سنجیده و این کشورها را به‌لحاظ میزان برخورداری از امنیت غذایی رده‌بندی کرده است.

براساس محاسبات این سازمان بین‌المللی، ایران حدود 11 درصد کل ارزش صادرات خود در هر سال غذا وارد می‌کند که کمتر از 119 کشور جهان است.

بر این اساس مردمان 119 کشور جهان امنیت غذایی کمتری نسبت به ایرانی‌ها دارند و ایران از این نظر در رتبه 76 جهان قرار گرفته است. نسبت واردات غذا به کل صادرات در 75 کشور جهان کمتر از ایران است و این کشورها امنیت غذایی بیشتری در مقایسه با ایران دارند.

کمترین نسبت واردات غذا به کل صادرات مربوط به چین تایپه است. ارزش واردات سالانه غذای تایوان معادل 3 درصد کل صادرات آن در یک سال است. سنگاپور، سوئیس، تایلند، برزیل، هنگ‌کنگ، چین، جمهوری چک، قطر، آرژانتین، آلمان، نروژ، امارات، هند، ژاپن و روسیه ازجمله کشورهایی هستند که بالاتر از ایران در رده‌بندی امنیت غذایی فائو قرار گرفته‌اند.

آمریکا در این رده‌بندی رتبه 63 را به خود اختصاص داده است. 8 درصد کل صادرات این کشور صرف واردات مواد غذایی می‌شود.

ازجمله کشورهایی که امنیت غذایی کمتری نسبت به ایران دارند عبارت از پرتغال، لوکزامبورگ، لتونی، یونان، الجزایر، قبرس، پاکستان، اردن و مصر است.

سومالی در میان کشورهای جهان کمترین امنیت غذایی را دارد. میزان واردات غذای سومالی در هر سال معادل 372 درصد کل صادرات این کشور است. نسبت واردات غذا به کل صادرات افغانستان نیز 305 درصد برآورد شده است.

ثبت دیدگاه

شکیبا باشید ...