بومیسازی 30هزار قطعه صنعتی در چادرملو
تاکنون بالغبر 30 هزار قطعه صنعتی در چادرملو بومیسازی شده است.
به گزارش صنعتصنف، مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در دیدار نوروزی با پرسنل در مجتمعهای معدنی و صنعتی با اشاره به نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری بهعنوان سال (تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین) اظهار داشت: شرکت معدنی و صنعتی چادرملو از پیشگامان ورود به عرصه بومیسازی در فرآیند تولید از معدن تا فولاد و از نخستین شرکتهایی است که در سالهای اخیر، داخلیسازی قطعات و تجهیزات مورد نیاز خود را با تکیه بر خلاقیت و توانمندی صنعتگران داخلی و شرکتهای دانشبنیان بهطور جدی دنبال کرده و در این راستا سرمایهگذاریهای عظیمی نیز انجام داده است.
ناصر تقیزاده از مهمترین اقدامات چادرملو در سال گذشته را تاسیس مرکز نوآوری، تحقیق و توسعه چادرملو در برج فناوری و نوآوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر عنوان کرد.
تقیزاده افزود: با این اقدام عملا راه را برای بروز و ظهور خلاقیت جوانان مستعد و تحصیلکرده و نیز همکاری تنگاتنگ با مراکز علمی و دانشبنیان را هموار ساختیم چون اعتقاد داریم این همکاری دانشگاه با صنعت، گام عملی و بزرگی است برای نزدیک کردن نگرشهای آکادمیک و خلاق با نگرشهای صنعتی و تولیدی، که میتواند تحولات عظیمی را در بستر مراکز علمی و تولیدی کشور به ارمغان آورد.
وی اضافه کرد: چادرملو بهعنوان شرکت پیشتاز در تلاش است هوشمندسازی خطوط تولید و گسترش فناوری نوظهور همچون پردازشگرهای کلان دادهها، هوشمندسازی سامانهها و فرآیند مواد پیشرفته در ساختار تولیدی شرکت را بهعنوان رسالتی در جامعه تولیدی و علمی کشور پیادهسازی کند و از شرکتهای دانشبنیان که در عرصه بومیسازی قطعات خاص در کشور فعالیت میکنند با اختصاص تسهیلات ویژه حمایت لازم را بهعمل میآورد.
مدیرعامل چادرملو همچنین انعقاد قرارداد با شرکت فولاد اسفراین، برای بومیسازی رولرهای تجهیز HPGR که در واحد خردایش کنسانتره مورد استفاده و نیازمند برخورداری از دانش بالایی است را ازجمله گامهای عملی در جهت بهرهگیری از دانش فنی داخلی برشمرد.
تقیزاده خاطرنشان کرد: با قبول همه ریسکهای آن سرمایهگذاری در این زمینه را آغاز کردیم و امیدواریم این قرارداد که ارزش آن دهها میلیارد تومان است امسال به نتیجه برسد و در فرآیند تولید به کار گرفته شود.
وی ادامه داد: یکی دیگر از قراردادهای مهم چادرملو در سال گذشته با شرکت صنایع مس باهنر برای ساخت باس تیوبهای مسی است که در ترانسفورماتور کوره قوس الکتریک و کوره پاتیلی فولادسازی از آن استفاده میشود و ساخت این قطعه در این اندازه برای نخستین بار در کشور انجام میشود.
تقیزاده در ادامه تصریح کرد: تاکنون بالغبر 30 هزار قطعه صنعتی در چادرملو بومیسازی شده بهطوریکه در بخش کنسانترهسازی بالای 90 درصد قطعات و تجهیزات ساخت داخل است.
بهگفته وی در کارخانه گندلهسازی بالای 95 درصد بومیسازی شده، در کارخانه فولادسازی بالای 80 درصد قطعات بومیسازی شده و در کارخانه احیای مستقیم که هنوز نوپا است و دو سال از بهرهبرداری از آن میگذرد حدود 70 درصد قطعات و تجهیزات آن بومیسازی شده است.
تقیزاده تاکید کرد: ما در بخش مکانیکال نزدیک به 85 درصد از قطعات و تجهیزات را بومیسازی کردهایم که پیشرفت قابل قبولی است و به جرات میتوان گفت که در کارخانه کنسانتره و گندلهسازی به صورت انگشتشمار قطعاتی هستند که هنوز داخلیسازی نشدهاند.
وی افزود: در نتیجه این رویکرد زیربنایی توانستیم علاوهبر جلوگیری از خروج و صرفهجویی ارزی 20 میلیون یورویی، زمینه ارتقای دانش فنی متخصصان داخلی را نیز فراهم کنیم.
مدیرعامل چادرملو عمده دلیل مکانیکال بودن قطعات ساخت داخل را ضعف در دانش تولید تجهیزات ابزار دقیق عنوان کرد و گفت: تجهیزات ابزار دقیق از صنایع هایتک در جهان به شمار میرود و فناوری تولید بخشی از قطعات آن انحصاراً در اختیار برخی از شرکتهای بزرگ جهان قرار دارد. از طرفی ساخت و تولید برخی از این تجهیزات با ریسک بالایی همراه بوده و نیازمند سرمایهگذاری زیادی است. با این وجود تعدادی از شرکتهای دانشبنیان با ورود به این عرصه توانستهاند ساخت قطعاتی همچون سطحسنج و لولسنج را در داخل کشور آغاز کنند.
ثبت دیدگاه