بانک و بورس علاقه‌ای به تأمین مالی دانش‌بنیان‌ها ندارند

بانک و بورس علاقه‌ای به تأمین مالی دانش‌بنیان‌ها ندارند

ماهیت و ساختار اصلی شرکت‌های دانش‌بنیان، پرریسک بودن است اما از طرفی منابع مالی مانند بانک و بازار سرمایه هم علاقه و توانمندی لازم برای تأمین مالی این شرکت‌ها را ندارند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صنعت‌صنف، دبیر انجمن صنفی کارفرمایی سرمایه‌گذاری خطرپذیر ایران با بیان این مطلب در برنامه گفت‌وگوی اقتصادی رادیو گفت‌وگو، اظهار داشت: فرآیند تأمین، تولید و توزیع محصولات دانش‌بنیان باید به بخش خصوصی واگذار شود.

یونس حمیدی درباره شیوه‌های تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان با بیان اینکه فرآیند توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان و نوپا بسیار زمانبر است، گفت: ماهیت و ساختار اصلی این شرکت‌ها، پرریسک بودن است اما از طرفی منابع مالی مانند بانک و بازار سرمایه هم علاقه و توانمندی لازم برای تأمین مالی این شرکت‌ها را ندارند.

حمیدی احتمال شکست شرکت‌ها در رسیدن به محصول نهایی را 90 درصد تخمین زد و افزود: احتمال شکست در این پروژه‌ها زیاد بوده و یا ممکن است تیم کارآفرین روی محصول سوم به نتیجه برسد بنابراین نباید از بانک و بازار سرمایه انتظار داشت که روی چنین پروژه‌هایی سرمایه‌گذاری کنند.

دبیر انجمن سرمایه‌گذاری خطرپذیر ایران با بیان اینکه نرخ شکست این شرکت‌ها بالاست و به حمایت زیادی نیاز دارند، ادامه داد: به‌طور معمول نهادهایی از جنس شتابدهنده‌ها، صندوق‌های پژوهش و نوآوری و شرکت‌های سرمایه‌گذاری در بحث تأمین مالی شرکت‌ها ایفای نقش می‌کنند و در کنار سرمایه‌گذاری، کمک‌هایی از جنس تجاری‌سازی، توانمندسازی و پول هوشمند را نیز در اختیار این شرکت‌ها قرار می‌دهند.

وی وجود نهادهای مالی و ابزارهای متناسب با مسیر بلوغی که شرکت‌ها برای رسیدن به بازار و توسعه بازار خود حفظ می‌کنند را ضروری دانست و خاطرنشان کرد: صندوق نوآوری و شکوفایی یک صندوق دولتی است و سختی‌ها و محدودیتهای منابع مالی خاص خودش را دارد و از طرفی بخش خصوصی هم نمی‌تواند در آن سرمایه‌گذاری کند بنابراین انتظاری که از این صندوق داریم را باید تعدیل کنیم.

حمیدی پیشنهاد کرد: صندوق نوآوری می‌تواند وارد قراردادهای پژوهشی با سازمان‌ها و شرکت‌هایی مانند شرکت ملی نفت و گاز شود و هزینه را پرداخت کند البته به شرطی که دانش فنی شرکت فنآور به کارفرما منتقل نشود در این صورت چندین قرارداد در پارک‌های فناوری سراسر کشور آماده هستند.

وی گفت: با شرایط فعلی کشور، شرکت‌های دانش‌بنیان و فناوری در هر سطحی از تولید، نیازمند تامین مالی هستند بنابراین اینکه تصور کنیم شرکت‌های بزرگ نیازی به تأمین مالی ندارند، درست نیست.

حمیدی با تأکید بر اینکه فرآیند تأمین، تولید و توزیع محصولات دانش‌بنیان‌ها باید به بخش خصوصی واگذار شود گفت: بخش خصوصی می‌تواند در این حوزه بسیار موثر و کمک‌کننده باشد.
 

ثبت دیدگاه

شکیبا باشید ...