تشکیل دبیرخانه توانمندسازی اقتصادی کشورهای اسلامی
تشکیل دبیرخانه توانمندسازی اقتصادی کشورهای اسلامی؛ بنیاد برکت پیشنهاد کرد دبیرخانه دائمی انتقال تجربه و دانش در زمینه توانمندسازی اقتصادی، محرومیتزدایی و تعاملات اقتصادی در کشورهای اسلامی راهاندازی شود.
به گزارش صنعتصنف، مدیرعامل بنیاد برکت که در کمیسیون اقتصادی هفتمین اجلاس سالانه مجمع جهانی اهل بیت سخن میگفت، اظهار داشت: بنیاد برکت علاوهبر ارائه پیشنهاد راهاندازی دبیرخانه دائمی توانمندسازی اقتصادی و محرومیتزدایی در میان کشورهای شرکتکننده در هفتمین مجمع جهانی اهل بیت، آماده همکاری با کشورهای عضو در زمینههای مختلف ازجمله گردشگری حلال، گردشگری سلامت، استفاده از نظامهای نوین سرمایهگذاری و همچنین صادرات و واردات کالاها و محصولات تولیدی است.
محمد ترکمانه با اظهار امیدواری که ایران محور همکاریهای بینالمللی درباره تبادلات و انتقال تجربه و دانش در حوزههای توانمندسازی اقتصادی، اجتماعی و پیشرفت شود، افزود: کشورهای اسلامی میتوانند همکاریهای گسترده و سازندهای در رفع محرومیت، توانمندسازی اقتصادی و برقراری عدالت اجتماعی با یکدیگر داشته باشند.
ترکمانه از آمادگی برای انتقال تجارب به کشورهای اسلامی در زمینه مدل جامع پیشرفت مناطق محروم و توانمندسازی اقتصادی خبر داد و تاکید کرد: در این راستا میتوان یک دبیرخانه دائمی را به منظور انتقال و تبادل تجربه برای محرومیتزدایی، مبارزه با فقر و توانمندسازی اقتصادی در میان کشورهای اسلامی و پیروان اهل بیت (ع) راهاندازی کرد.
وی با اشاره به عضویت بیش از 130 کشور در مجمع جهانی اهل بیت تصریح کرد: بنیاد برکت بهعنوان یکی از شرکتکنندگان در کمیسیون اقتصادی این مجمع و باتوجه به فعالیتهایی که در زمینه سرمایهگذاری در حوزههای اقتصادی دارد، امکان همکاری مشترک برای اجرای مدل جامع اشتغالزایی را با این کشورها دارد.
او ادامه داد: بنیاد برکت علاوهبر ارائه پیشنهاد راهاندازی دبیرخانه دائمی توانمندسازی اقتصادی و محرومیتزدایی در میان کشورهای شرکتکننده در هفتمین مجمع جهانی اهل بیت، آماده همکاری با کشورهای عضو در زمینههای مختلف ازجمله گردشگری حلال، گردشگری سلامت، استفاده از نظامهای نوین سرمایهگذاری و همچنین صادرات و واردات کالاها و محصولات تولیدی است.
مدیرعامل بنیاد برکت با تاکید بر افزایش تبادلات تجاری میان کشورهای عضو مجمع جهانی اهل بیت خاطرنشان کرد: از آنجا که این کشورها پیروان اهل بیت هستند، بنیاد برکت آماده هرگونه همکاری و برقراری تعاملات تجاری و اقتصادی برای تقویت این شبکه در سراسر جهان است.
وی اظهار امیدواری کرد که برگزاری هفتمین اجلاس سالانه مجمع جهانی اهل بیت در ایران شروع خوبی برای همکاری و تعامل بنیاد برکت با کشورهای شرکتکننده باشد.
ترکمانه تاکید کرد: باتوجه به ظرفیتهای خوبی که در ایران در حوزه توانمندسازی اقتصادی جوامع محروم وجود دارد، بنیاد برکت میتواند تجربیات سازنده خود را در این حوزه در اختیار شیعیان و پیروان اهل بیت در کشورهای اسلامی قرار دهد.
او تاکید کرد: امیدواریم که با این تعامل و همکاری شاهد توانمند شدن هرچه بیشتر شیعیان و محبان اهل بیت در سراسر جهان باشیم و این شبکه بتواند تاثیرگذاری بیشتری در تامین نیازها، رفع چالشها و مناسبات اقتصادی دنیا داشته باشد.
وی با اشاره به سرمایهگذاری چند میلیارد دلاری بنیاد برکت برای توانمندسازی و محرومیتزدایی مناطق محروم بیان کرد: عملکرد بنياد برکت در 15 سال فعاليت نشان ميدهد که مهمترين دغدغه اين بنياد، رفع ريشهاي محروميت در اقصي نقاط ايران اسلامي است و براي رسيدن به اين هدف والا، توانمندسازي اقتصادي و کارآفريني همواره نخستين اولويت این بنياد بوده است.
ترکمانه در تشریح فعالیتهای بنیاد برکت در حوزه اشتغالزایی گفت: بنیاد برکت در قالب مدل جامع پیشرفت مناطق محروم و روستایی و با تاکید بر الگوهای توانمندسازی اقتصادی بنگاهمحور، تسهیلاتمحور و کارگاهی نسبت به راهاندازی و احیای یکهزار و 32 کارگاههای تولیدی و صنعتی بزرگ، کوچک و متوسط اقدام کرده است که فراهم آمدن فرصتهای کسبوکار برای 225 هزار نفر را به دنبال داشته است.
وی ادامه داد: همچنین در قالب آییننامه و الگوهاي نوین توانمندسازي اقتصادي که در سالهای اخیر تدوین و در دستور کار بنیاد برکت قرار گرفتهاند و با بهرهگیری از شبکه 950 نفری مجریان و تسهیلگران، تاکنون بیش از 208 هزار طرح اشتغالزایی اجتماعمحور با ظرفیت اشتغال 624 هزار فرصت شغلی مستقیم و غیرمستقیم در مناطق محروم و روستایی کشور به بهرهبرداری رسیده است.
مدیرعامل بنیاد برکت از اقدامات گسترده این بنیاد در حوزههای عمرانی و زیربنایی خبر داد و گفت: بنیاد برکت همگام با اجراي طرحهاي توانمندسازي اقتصادي، 58 هزار پروژه عمرانی و زيربنايي ازجمله ساخت یکهزار و 830 مدرسه با 14 هزار کلاس درس، ساخت و تكميل 13 بيمارستان و 220 مرکز و خانه بهداشت، ساخت 46 هزار مسکن محرومان، احداث یکهزار و 650 مرکز فرهنگی و مذهبی و 6 هزار طرح دیگر شامل راهسازي، پلسازي، آبرساني و برقرساني را برای پیشرفت و آبادانی مناطق محروم عملیاتی کرده است.
ترکمانه خاطرنشان کرد: شرکتهای مشارکتی و واحدهای صنعتی احیا شده توسط بنیاد برکت تاکنون موفق به صادرات 47 میلیون دلار انواع محصولات خود به 12 کشور شدهاند.
گفتنی است در حاشیه برگزاری هفتمین مجمع جهانی اهل بیت، نشستهای دوجانبهای بین بنیاد برکت و نمایندگان بیش از 25 کشور برگزار و توافق شد پیادهسازی مدل جامع پیشرفت مناطق محروم و روستایی بنیاد برکت در این کشورها و تبادلات تجاری مشترک برنامهریزی و اجرایی شود.
ثبت دیدگاه