ایران بهطور رسمی عضو سازمان شانگهای شد
ایران به طور رسمی عضو سازمان شانگهای شد؛ نشست رسمی شورای روسای جمهور کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در سمرقند ازبکستان آغاز به کار کرد.
به گزارش صنعتصنف، نشست روسای جمهوری کشورهای عضو شانگهای به ریاست «شوکت میرضیایف»، رئیس جمهور ازبکستان برگزار شده است.
در این نشست سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای ازجمله هند، قزاقستان، چین، قرقیزستان، پاکستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان حضور دارند.
همچنین ژانگ مینگ، دبیرکل سازمان همکاری شانگهای و روسلان میرزایف، رئیس کمیته اجرایی ساختار منطقهای ضدتروریسم این سازمان در این نشست حضور دارند.
در ابتدای این نشست، به صورت رسمی، عضویت کامل ایران در سازمان شانگهای توسط رییس جمهور ازبکستان اعلام شد که با تشویق حاضران همراه شد.
در ادامه هر یک از سران شرکت کننده در این اجلاس سخنرانیهای مستقلی ارایه کرده و به تشریح مواضع کشورهای متبوع خود نسبت به تحولات بینالمللی و همچنین همکاریهای ذیل این سازمان پرداختند.
شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین در این نشست با برشمردن مزیتهای این اجلاس در همکاریهای منطقهای گفت که این سازمان میتواند به تقویت کشورهای در حال توسعه ختم شود.
رئیس جمهوری چین همچنین با حمایت از ریاست هند بر این سازمان گفت: ما از ریاست هند برای سال آینده حمایت خواهیم کرد.
نارندرا مودی، نخست وزیر هند نیز با تاکید بر اهمیت این سازمان، گفت که سازمان همکاریهای شانگهای برای دنیا مهم است.
وی با اشاره به پیشبینیها درباره رشد 7.5 درصدی اقتصاد چین در سال جاری گفت: از اینکه اقتصاد ما در میان اقتصادهای با سریعترین رشد در جهان به شمار میرود، خرسند هستم.
مودی تاکید کرد که قصد دارد کشورش را بهعنوان قطب تولید تبدیل کند و افزود: جهان در حال پیروزی بر همهگیری کرونا است و بخاطر این بیماری و بحران اوکراین، اختلالات زیادی در زنجیره تامین جهانی ایجاد شده بود. ما میخواهیم هند را به مرکز تولید بدل کنیم.
ولادیمیر پوتین نیز در این جلسه گفت: بر این باور هستیم که سازمان همکاری شانگهای میتواند فعالیتهای گسترده داشته باشد
وی گفت که از توسعه همکاری با کشورهای علاقمند به همکاری با سازمان شانگهای حمایت خواهد کرد.
پوتین با اشاره به عضویت ایران در این سازمان گفت: بر این باور هستیم که عضویت کامل ایران یک تغییر مثبت خواهد بود. ایران نقش مثبت برای صلح بینالمللی بازی میکند.
شهباز شریف، نخست وزیر پاکستان نیز در سخنانی کشورش را قربانی تروریسم اعلام کرد و خواستار همکاری جمعی برای مقابله با این پدیده و محو کامل آن شد.
وی در عین حال صلح در افغانستان را صلح در پاکستان و دیگر کشورهای منطقه توصیف کرد و گفت: ما نیازمند صلح واقعی و بلندمدت در منطقه هستیم.
ثبت دیدگاه