تشکیل دبیرخانه انتقاد از سامانه مؤدیان
تشکیل دبیرخانه انتقاد از سامانه مؤدیان؛ سامانه مؤدیان پیچیدگیهای زیادی دارد و سازمان تنظیم مقررات دید و نگرش درست و دقیقی از آنچه در کسبوکارها مرسوم است ندارد.
به گزارش صنعتصنف، حسین ذوالفقاری کارشناس امور مالیات با بیان این مطلب در کمیسیون بهبود محیط کسبوکار و رفع موانع تولید اتاق بازرگانی تهران، قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان را متفاوت از آنچه تا به امروز در کشور اجرا شده است معرفی کرد.
ذوالفقاری با تاکید بر اینکه تا 5 سال آینده تمام امور مالیاتی بردوش پایانههای فروشگاهی خواهد افتاد، تصریح کرد: سامانه مؤدیان مشکلاتی دارد که دیده نشده است بهعنوان نمونه اگر از یک بار عمدهفروش، یک بخش از بار مرجوعی در سامانه مودیان ثبت شود مراحل طولانی باید سپری شود؛ ثبت یک مرجوعی در سامانه مودیان به مثابه بازگشت 3 هزار 999 تلقی میشود و سازمان تنظیم مقررات نیز پاسخ مناسبی به این موضوع نمیدهد.
وی با بیان اینکه در قانون آمده است که رویههای اجرایی باید به گونهای طراحی شود که مانع کسبوکار نشود، گفت: در بین اصناف رایج است که اگر خریدار کالای عمده تا یک تاریخ مشخص موفق به فروش آن کالاها نشد، کالاهای باقیمانده به فروشنده اولی بازگردد. اما در شرایط فعلی امکان فروش مدتدار وجود ندارد زیرا در سامانه مودیان، مرجوعی مدتدار تعریف نشده و با قانون جدید امکان مرجوعی کالا بهدلیل نبود فاکتور مرجع وجود ندارد.
این فعال اقتصادی با انتقاد از اجرای نادرست سامانه مودیان اضافه کرد: این طرح از ابتدا واجد اشکال بود و نمیتوان امروز همه مشکلات را متوجه سرورها و اینترنت کرد. این سامانه پیچیدگیهای زیادی دارد و برای ثبت اطلاعات در آن، شرکتها نیازمند استخدام یک حسابدار جداگانه هستند. به نظر میرسد که سازمان تنظیم مقررات دید و نگرش درست و دقیقی از آنچه در کسبوکارها مرسوم است ندارد.
ذوالفقاری چالشهای کسبه با سامانه مودیان را با ذکر یک مثال تشریح کرد و افزود: فرض را بر این بگیرید که یک کاسب در یک هفته از یک شخص 3 فاکتور کالا خرید میکند و حساب آنها در یک هفته 348 میلیون تومان میشود اما این دو یعنی خریدار و فروشنده که در همان لحظه تسویه حساب نمیکنند و ممکن است خریدار در پایان ماه 200 میلیون از بدهی خود را پرداخت کند. در شرایط رکود کدام کاسب فاکتور به فاکتور تسویه میکند؟ اما برای ثبت پرداخت 200 میلیون تومان از بدهی در سامانه باید حداقل یک روز زمان صرف کرد.
وی ادامه داد: اتاق تهران باید یک کرسی در سازمان تنظیم مقررات بگیرد متاسفانه در جلساتی که با روسای این سازمان برگزار میکنیم موضوعات تکراری بیان میشود چراکه جلسات صورتجلسه نمیشوند که پای آن را امضا کنند و ملزم به اجرای آن شوند. از بهمن سال گذشته سمینارهای مختلفی برای آموزش مودیان برگزار شد اما من پیشنهاد میکنم که این جلسات از حالت سمینار به جلسات پرسش و پاسخ تغییر کند تا مشکلات کسبه رفع شود.
در پایان این جلسه پیشنهاد شد که دبیرخانهای در اتاق تهران تشکیل شود و فعالان اقتصادی و ذینفعان انتقادهای خود را نسبت به سامانه مودیان به این دبیرخانه ارسال کنند و این دبیرخانه بعد از بررسی، نکات را به سازمان تنظیم مقررات انتقال بدهد.
ثبت دیدگاه