ناترازی برق به 20هزار مگاوات رسید
ناترازی برق به 20هزار مگاوات رسید؛ ناترازی بین تولید و تقاضای مصرف برق که در پیک مصرف برق مرداد امسال به حدود ۱۸ هزار مگاوات رسیده بود، در شهریورماه به بیش از ۱۹ هزار و ۷۰۰ مگاوات رسید.
به گزارش صنعتصنف، مدیرعامل شرکت توانیر در اینباره اظهار داشت: برق به صورت انبوه قابل ذخیرهسازی نیست، به همین جهت نیروگاههای برق تولید برقی را دارند که در همان لحظه مصرف میشود، اگر که حداکثر میزان تولید را در نظر بگیریم تا سقف احتیاجاتی که برای مصرف وجود دارد به آن ناترازی میگویند؛ سادهتر آن کسری تولید برق میشود.
مصطفی رجبی مشهدی افزود: روز گذشته که تعطیل بوده و میزان تقاضای مصرف به حدود 66 هزار مگاوات رسیده و ما 57 هزار مگاوات را توانستیم تامین کنیم، ناترازی برق حدود 9 هزار تا 10 هزار مگاوات است. وقتی برای یک دورهای مثل تابستان از آن صحبت میکنیم، معمولا حداکثر تقاضاها در تیر و مرداد اتفاق میافتد. امسال حدود 79 هزار و 800 مگاوات میزان تقاضا بوده و ما حداکثری که توانستیم تامین کنیم در حدود 63 تا 64 هزار مگاوات بوده، یعنی حدود 17 تا 18 هزار مگاوات ما ناترازی داریم.
سخنگوی صنعت برق تصریح کرد: در شهریورماه اتفاقی که افتاد باقی ماندن این موج گرمایی در کشور بود و تا همین هفته گذشته هم که مردم این گرمای فراگیر را احساس میکردند و کولرها روشن بود، این عدد به بیش از 19 هزار و 700 مگاوات هم رسید.
رجبی مشهدی در پاسخ بهاینکه چرا ناترازی برق در شهریورماه اضافه شده، گفت: دلیل آن این است که نیروگاههای برق آبی را ما از تولید برق شان در هر ماهی مطابق برنامه استفاده میکنیم، در شهریورماه میزان برنامهریزی برای استفاده از نیروگاه برق آبی کمتر میشود، دلیل آن این است که این منابع را برای کشاورزی و شربی که مردم بخشهای مختلفی که از خروجی آن سدها استفاده میکنند، ذخیره کنیم تا استفاده پاییزه را از این منابع داشته باشند؛ علاوهبر اینکه هر ساله بعد از 20 مرداد یک شکست دمایی در کشور اتفاق میافتاده که امسال این اتفاق نیفتاده و در واقع تقاضا بالا بوده و از طرف دیگر یک بخشی از نیروگاههای برق آبی را از دست دادیم.
وی افزود: مثلا الان در کارون 4 و کارون 3 ما در حداقل تولید هستیم، یا به نوعی نمیتوانیم از ظرفیت کامل این دو نیروگاه استفاده کنیم، این باعث شده که ناترازی در شهریورماه بیشتر شود، به همین دلیل ما محدودیتهایی که در بخشهای مختلف داشتیم، حالا چه در بخش صنعت و چه در بخش خانگی بیشتر شده و روند کاهشی آن هم از این هفته آغاز شده است.
بنابر اعلام تسنیم، مدیرعامل توانیر با بیان اینکه امیدواریم طی دو سه هفته پیش رو محدودیتهای برقی به حداقل ممکن و به صفر برسد، گفت: وقتی در مورد ناترازی صحبت میکنیم در واقع یک بخش آن تولید است که بالاخره دولت، وزارت نیرو و بخش خصوصی که نیروگاههایی که در اختیار دارند را باید آماده و مهیا کنند. یک بخشی هم که به نوعی فقط وزارت نیرو در آن دخالت ندارد و به نوعی همه مردم و بخشهای مولد کشور در آن درگیر هستند، بخش مصرف هست؛ ما اگر که تمام تلاش مان را هم بکنیم که بتوانیم مصرف متعارف را پاسخگو باشیم قادر به این نیستیم که این میزان مصرفی که امسال اتفاق افتاده را به نوعی در سالهای بعد با این روند مصرف بتوانیم پاسخگو باشیم.
وی ادامه داد: از هر 4 مشترک خانگی که داریم یک مشترک، مشترک پرمصرف است. آن یک مشترک پرمصرف تقریبا اندازه آن سه مشترکی که در الگو مصرف برق دارند مصرف برق دارد. آن مشترک باید حتما برنامهریزی کند برای اینکه یک بخشی از برق خود را از انرژیهای تجدیدپذیر و خورشیدی تامین کند تا انشاالله بتوانیم ناترازی را به حداقل برسانیم.
ثبت دیدگاه