جهش قیمت گوشت قرمز در راه است

جهش قیمت گوشت قرمز در راه است

جهش قیمت گوشت قرمز در راه است؛ با حذف گله‌های مولد، قیمت دام‌های پای پروار که از اقلام اصلی قیمت در پرواربندی‌ها است افزایش یافته و درنتیجه قیمت تمام شده گوشت را بالا می‌برد.

به گزارش ، مدیرعامل اتحادیه مرکزی تعاونی‌های کشاورزی دام سبک کشور با اشاره به اینکه مشکلی در تامین نهاده‌های دامی نداریم، گفت: کاهش جمعیت دامی، بهم خوردن تعادل ترکیب گله و به طور کل حذف گله‌های مولد یک هشدار است.

افشین صدر دادرس بیان اینکه در تامین نهاده‌های دامی هیچ مشکلی وجود ندارد، گفت: از بهمن پارسال شرایط در سامانه بازارگاه تغییر کرد و برای واردکنندگان و تولیدکنندگان فضای رقابتی ایجاد شد. ایجاد فضای رقابتی نیز منجر به این شد که قیمت‌ نهاده‌های وارداتی در سامانه بازارگاه کاهشی شود و در برخی اقلام حتی به زیر قیمت مصوب نیز برسد.

وی اضافه کرد: در تامین نهاده‌های دامی داخلی ازجمله علوفه‌های خشبی، کنجاله‌ها، ذرت و جوی داخلی نیز مشکلی وجود ندارد و قیمت آن براساس عرضه و تقاضا در بازار تعیین می‌شود.

مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور ادامه داد: موضوعی که در حال حاضر اهمیت دارد و دست‌اندرکاران بخش کشاورزی باید به آن توجه کنند جمعیت دام سبک است. براساس گزارش‌های مرکز آمار تعداد دام سبک در آخر تابستان نسبت به آخر بهار امسال بالغ‌بر ۸ میلیون راس کاهش یافته است.

به گفته وی در دام سبک تقسیم‌بندی سنی گله‌ها شامل بره‌های زیر ۵ ماه (نر و ماده)، بره‌های ۵ ماه تا یکسال (نر و ماده) و دام‌های بالغ نر و ماده می‌شود که متاسفانه این ترکیب بهم خورده است. یعنی دام‌ها با تغییر فصل باید به رده سنی بعدی منتقل شوند، اما براساس آمارها نه تنها این انتقال صورت نگرفته و جمعیتی اضافه نشده، بلکه از تعداد ماده‌های بالغ نیز کاسته شده است.

صدر دادرس با اشاره به اینکه کاهش جمعیت دامی و بهم خوردن تعادل ترکیب گله را باید به عنوان هشدار در نظر بگیریم، تصریح کرد: این دام‌ها کشتار شده‌اند زیرا برای دامداران به دلیل افزایش هزینه‌های تولید و کمبود نقدینگی و بهم خوردن شرایط بازار ناشی از توجه یک سویه به واردات گوشت، نگهداری و پروار دام صرفه اقتصادی نداشته است.

وی در ادامه گفت: زیرساخت تولید گوشت در دام‌های سنگین و سبک، گله‌های مولد هستند و حذف این گله‌ها باعث کاهش تولید بره‌ها و گوساله‌های لاغر یا به اصطلاح پای پروار می‌شوند. کاهش تولید این دسته از دام‌ها منجر به افزایش قیمت آنها می‌شود.

به‌گفته این مسئول صنفی، گرچه قیمت نهاده‌ها با توجه به آنچه که گفته شد کاهش پیدا کرده، ولی قیمت دام‌های پای پروار که یکی از اقلام اصلی قیمت در پرواربندی‌ها است افزایش یافته که در نتیجه قیمت تمام شده گوشت را بالا می‌برد.

بنابر اعلام ایسنا، مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور خاطرنشان کرد: تا زمانی‌که تولید و نگهداری گله‌های مولد رونق پیدا نکند و جمعیت دام‌های پای پروار زیاد نشود قیمت گوشت با رشد همراه خواهد بود، از این رو اگر مسئولان به دنبال کاهش قیمت گوشت از مسیر تولید داخلی هستند باید سیاست‌هایی اتخاذ کنند که ابتدا سرمایه‌گذارانی که از این صنعت خارج شده‌اند دوباره تشویق به کار شوند و سرمایه‌های خود را به بخش بازگردانند و دوم اینکه تولید و پرورش گله‌های مولد دوباره رونق پیدا کند که این مهم میسر نمی‌شود مگر از طریق احیای دوباره بازار داخلی، صادرات دام و گوشت تولید داخل.

در جدول زیر قیمت دام سبک و گوساله زنده به ازای هر کیلوگرم در استان‌های شاخص آمده است. 


 

ثبت دیدگاه

شکیبا باشید ...