آبله میمون چگونه منتقل میشود
بیماری آبله میمون علاوهبر میمون از دیگر جوندگان مانند موش و خرگوش نیز قابل انتقال است و ممکن است در بدن علائمی نداشته باشد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صنعتصنف، سازمان دامپزشکی کشور با صدور اطلاعیهای درباره شیوع بیماری آبله میمون در برخی از کشورهای جهان، اعلام کرد: این بیماری علاوهبر میمون از دیگر جوندگان مانند موش و خرگوش نیز قابل انتقال بوده و ممکن است در بدن علائمی نداشته باشد.
این بیماری جزو بیماریهای مشترک بین انسان و دام است یعنی قابل انتقال به انسان است. راههای انتقال آن از طریق تماس با حیوان یا انسان آلوده به بیماری است.
ویروس آبله میمون میتواند از طریق تماس با ضایعات پوستی که ویروس از آن دفع میشود، مایعات بدن، ترشحات تنفسی و در انسانها از طریق ارتباط جنسی هم انتقال پیدا کند.
نگرانیهای به وجود آمده در دنیا به این دلیل است که چرا این بیماری در چندین کشور به صورت همزمان گزارش شده است. البته در این گزارشها مشاهده شده که همه افراد مبتلا به آبله میمون در تماس مستقیم با حیوان یا انسان بیمار بودند.
سازمان دامپزشکی کشور با تاکید بر اینکه اطلاعرسانی در این زمینه میتواند بیماری آبله میمون را کنترل کند، اعلام کرد: بخش مراقبتهای انسانی در حیطه وظایف وزارت بهداشت است. اما در بخش دامپزشکی آمادگی لازم داریم تا از طریق تشدید نظارت بر حیات وحش، کنترل حیوانات در مراکز نگهداری، اطلاعرسانی به دامپزشکان و مسئولان مرتبط با این مراکز، تشدید نظارتها در مرزهای زمینی بهویژه مرز هوایی برای انتقال گونه میمون از شیوع و انتقال این بیماری جلوگیری کنیم.
براین اساس، تاکنون موردی از ابتلاء به این بیماری در حیوانات در ایران گزارش نشده است. سازمان بهداشت جهانی از انتشار این بیماری در بیش از 12 کشور ابراز نگرانی کرده ولی هنوز این بیماری را اپیدمی اعلام نکرده است.
این بیماری جای نگرانی ندارد اما تاکید میکنیم در حوزه بهداشت و بیماریها نباید هیچ چیزی را دست کم گرفت. اگر ملاحظات بهداشتی را در دستور کار خود قرار دهیم امکان انتقال بیماری وجود ندارد.
توصیه میکنیم که مردم در تماس با جوندگان دقت بیشتری داشته باشند.
ثبت دیدگاه