مرغداران هنوز ارز یارانهای طلبکار هستند
قرار بر این بوده مرغهایی که تا امروز به بازار آمده تا 21 اردیبهشت نهاده با ارز یارانهای دریافت کنند که تاکنون دریافت نکرده و مرغداران در این خصوص طلبکار هستند.
به گزارش صنعتصنف، مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران مرغ گوشتی در گفتوگو با روستانیوز در اینباره اظهار داشت: هنوز آثار حذف ارز یارانهای را در قیمت مرغ در بازار ندیدهایم چون قرار بر این بوده، مرغهایی که تا امروز به بازار آمده تا 21 اردیبهشت نهاده با ارز یارانهای دریافت کنند که تاکنون دریافت نکردهاند ومرغداران در این خصوص طلبکار هستند.
محمدعلی کمالی سروستانی مشکل اصلی مرغداران را در حال حاضر تامین نهاده و تامین هزینههای مرغداران عنوان کرد و گفت اگر هزینههای مرغداران تامین نشود، نمیتوانند ادامه کار دهند.
کمالی سروستانی افزود: امیدواریم دولت طبق قولی که داده این نهاده را در اختیار مرغداران قرار دهد که حداقل آن تولیدی که با ارز ترجیحی داشتند و قیمت مرغ را حتی پایینتر از نرخ بازار ارایه دادند، در آن برهه دچار زیان نشوند.
بهگفته وی زمانی که ارز ترجیحی برداشته شد، هزینههای تولید برای مرغداران 2/2 برابر شد یعنی هزینههای تولید افزایش یافت که براساس آن قیمت محصول هم افزایش خواهد یافت. بالاخره در این موضوع هم نرخ عرضه و تقاضا در تعیین قیمت نهایی در بازار موثر است.
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران مرغ گوشتی تصریح کرد: اکنون که قرار بر این شده نهادهها براساس ارز نیمایی تامین شود، باید به اندازه کافی نهاده در بازار وجود داشته باشد و اقلامی همچون ذرت، کنجاله سویا و انواع واکسنها و داروها به اندازه کافی در اختیار مرغداران قرار گیرد تا به واسطه کمبود، قیمتها در بازار حباب پیدا نکنند. بازرگانان واردکننده نهادهها در کشور هستند ولی ارز آن را بانک مرکزی باید تامین کند.
ثبت دیدگاه