بدنه خودرو خود را بیمه کنید

بدنه خودرو خود را بیمه کنید

بدنه خودرو خود را بیمه کنید؛ بیمه بدنه پس از بیمه شخص ثالث، رایج‌ترین بیمه خودرو است که با خرید آن خطر ریسک جبران خسارت‌ها به بیمه‌گر منتقل می‌شود. 

به گزارش ، بیمه بدنه نوعی از بیمه اتومبیل و خرید آن اختیاری است که صاحبان خودرو و وسایل نقلیه زمینی هنگام خرید بیمه شخص ثالث این بیمه‌نامه را هم خریداری می‌کنند.

البته بیمه بدنه پس از بیمه ثالث شهرت زیادی بین افراد پیدا کرده و به دلیل پوشش‌ها و مزیت‌هایی که این بیمه‌نامه دارد مورد استقبال افراد زیادی قرار گرفته است. در حقیقت با خرید بیمه بدنه خطر ریسک جبران خسارت‌های مختلفی را می‌توان به بیمه‌گر منتقل کرد. بهتر است بدانید که خرید بیمه بدنه تنها برای خودرو نیست بلکه می‌توان برای هواپیما و کشتی هم از شرایط و پوشش‌های این بیمه نامه استفاده کرد.

بیمه بدنه چیست؟

بیمه بدنه یک نوع از بیمه اتومبیل و غیراجباری است و خسارت‌هایی که در هنگام حادثه به بدنه خودرو وارد می‌شود در این بیمه‌نامه قابل جبران است. همان‌طور که می‌دانید بیمه شخص ثالث اجباری است و در صورت عدم خریداری آن با توقیف خودرو مواجه خواهید شد اما بیمه بدنه به دلیل پوشش‌ها و فرهنگسازی که انجام شده مورد استقبال قرار گرفته و صاحبان خودرو برای جبران خسارت‌های بدنه وسایل نقلیه زمینی این بیمه‌نامه را خریداری می‌کنند.

بیمه بدنه دو نوع پوشش اصلی و اضافی دارد که باتوجه به الویت‌های بیمه‌گزار انتخاب خواهند شد.

پوشش‌های اصلی بیمه بدنه

خطرات اصلی تحت پوشش بیمه بدنه به شرح زیر است:

حادثه: باتوجه به مفاد قرارداد بیمه نامه، در صورتی که خودروی بیمه‌گزار دچار حادثه شود، بیمه‌گر موظف است خسارت‌های وارد شده به بدنه خودرو را تا سقف تعهدات جبران کند. به عنوان نمونه اگر خودروی بیمه‌گزار در حادثه رانندگی آسیب ببیند و مقصر تصادف هم بیمه‌گزار باشد، بخشی از پرداخت خسارت‌های وارد شده به خودرو برعهده شرکت بیمه است و در صورت برخورد خودرو بیمه‌گزار به جسم ثابت یا در حال حرکت، جبران خسارت انجام می‌شود.

آتش‌سوزی: پوشش آتش سوزی برای خطرات تحت پوشش بیمه خودرو است. اگر در صورت برخورد صاعقه، خودرو دچار حادثه شود و خسارت برای بیمه‌گزار رخ دهد بیمه‌گر موظف به جبران خسارت خواهد بود.

سرقت: در صورتی که ماشین بیمه‌گزار دچار سرقت شود، بیمه‌گر در بیمه بدنه متعهد به جبران خسارت خواهد بود. سرقت خودرو دو نوع کلی و جزئی دارد که برای جبران خسارت‌های وارد شده ناشی از سرقت جزئی و قطعات باید پوشش‌های اضافی بیمه بدنه را خریداری کرد.

پوشش‌های اضافی بیمه بدنه

پوشش‌های اضافی بیمه بدنه باتوجه به درخواست بیمه‌گزار و پرداخت حق بیمه بیشتر قابل خریداری است که به شرح زیر است.

سرقت قطعات خودرو: سرقت قطعات خودرو جزو پوشش‌های اضافی بیمه بدنه است و برای سرقت قطعات خودرو در حال توقف جبران خسارت انجام می‌شود.

ایاب و ذهاب: اگر خودروی دچار حادثه شود و بیمه‌گزار شرایط استفاده از آن را نداشته باشد، بیمه‌گر هزینه‌ای را به عنوان ایاب و ذهاب در نظر می‌گیرد.

شکست شیشه: باتوجه به تغییر دما و تراکم هوا در داخل خودرو اگر شیشه اتومبیل شکسته شود، تحت پوشش‌های اضافی بیمه بدنه قرار می‌گیرد.

نوسانات قیمت: ارزش خودرو به طور میانگین در حال تغییر است و در صورت بروز حادثه برای جبران خسارت بدنه خودرو می‌توان از پوشش نوسانات قیمت استفاده کرد و خسارت را به نرخ قیمت روز خودرو دریافت کرد.

بلایای طبیعی: خسارت‌های بلایای طبیعی مانند: سیل، زلزله و آتشفشان تحت پوشش‌های اضافی بیمه بدنه است و جبران خسارت تا سقف تعهدات انجام می‌شود.

اسیدپاشی و مواد شیمیایی: همه خسارت‌های ناشی از اسید پاشی و رنگ مواد شیمیایی روی بدنه خودرو تحت پوشش این بیمه نامه است.

ترانزیت: این پوشش برای خسارت‌هایی که در خارج از کشور برای مورد بیمه شده رخ می‌دهد، تعلق خواهد گرفت.

کشیدن میخ: اگر بر روی بدنه خودرو خط و خش با میخ یا یک شی تیز صورت گیرد، جبران خسارت می‌شود.

محاسبه نرخ بیمه بدنه

برای اینکه بتوان میزان نرخ و قیمت خرید بیمه بدنه را مشخص کرد باید یکسری موارد و عوامل را بررسی کنید. ازجمله عواملی که به طور مستقیم روی نرخ بیمه نامه تاثیر می‌گذارد انتخاب پوشش‌های اضافی در بیمه بدنه است. همانطور که گفته شد، خرید پوشش‌های اضافی و فرعی بیمه بدنه اختیاری است و در صورت انتخاب بیمه‌گزار، با پرداخت بیشتر حق بیمه روبه رو است، اما همین موضوع هم به استعلام نرخ بیمه نیاز دارد زیرا در بسیاری از موارد بیمه‌گزار تمام پوشش‌های فرعی را نیاز ندارد و تنها چند مورد را انتخاب خواهد کرد.

مولفه‌های گوناگونی در محاسبه قیمت بیمه بدنه تاثیرگذار هستند؛ 
مشخصات خودرو: عواملی نظیر سال ساخت اتومبیل، نوع خودرو، ارزش خودرو و کاربری آن در محاسبه نرخ بیمه‌نامه بدنه نقش پررنگ دارند.

پوشش‌های اضافی(تبعی) بیمه بدنه: انتخاب هریک از پوشش‌های اضافی یادشده، مبلغی بر نرخ پایه بیمه بدنه اضافه می‌کند. به بیان دیگر، انتخاب پوشش‌های بیمه ای بیشتر با افزایش قیمت بیمه همراه است.

تخفیف‌های بیمه بدنه: تخفیفات این بیمه خودرو شامل تخفیف‌های عدم خسارت، تخفیف خودروی صفر، تخفیف خرید نقدی، تخفیف ارزش خودرو هستند.

پیشنهاد می‌شود برای استعلام این سه عامل مهم در قیمت و نرخ خرید بیمه بدنه خودرو با کارگزاری‌های معتبر مشورت کنید.

مهمترین معیار در تعیین نرخ بیمه بدنه خودرو

ارزش خودرو یکی از مهمترین معیار‌های تعیین نرخ بیمه بدنه خودرو است. به این معنا که دو نوع خودروی متعارف و خودروی نامتعارف در بیمه بدنه تعریف شده است. خودروی متعارف همان خودروهای معمولی هستند که در بیشتر خیابان‌ها و کوچه‌ها مشاهده می‌شود. خودروی نامتعارف نام دیگر خودروهای لوکس است که ارزش آنها بالاتر از 500 میلیون تومان قیمتگذاری می‌شود. بنابراین این مورد می‌تواند در کنار عوامل دیگر مانند کاربری خودرو، سال ساخت، تعداد سیلندرها و نوع خودرو به‌طور مستقیم بر قیمت و شرایط استعلام نرخ بیمه تاثیر گذارد.

دریافت خسارت بیمه بدنه

باتوجه به مفاد بیمه‌نامه و قوانین درج شده در قانون بیمه مرکزی برای دریافت خسارت‌های بیمه بدنه 4 حالت در نظر گرفته شده است؛
راننده خودرو بیمه‌گزار مقصر باشد.
راننده خودرو بیمه‌گزار مقصر نباشد، اما راننده مقصر، توانایی پرداخت خسارت را نداشته باشد.
راننده مقصر فرار کند.
اگر خودرو نامتعارف باشد و راننده مقصر تنها بخشی از خسارت را پرداخت کند.

توجه داشته باشید انتخاب درست پوشش‌های فرعی برای بیمه بدنه خودرو می‌تواند بخش زیادی از خسارت‌های ناشی از حادثه را جبران کند، پس بهتر است برای انتخاب آنها دقت کنید و از کارشناس بیمه کمک بگیرید.

منبع: پرشین خودرو
 

ثبت دیدگاه

شکیبا باشید ...