فعالیت 13 هزار تشکل کارگری و کارفرمایی
فعالیت 13 هزار تشکل کارگری و کارفرمایی؛ براساس اعلام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیش از ۱۳ هزار تشکل کارگری و کارفرمایی در کشور فعالیت میکنند.
به گزارش صنعتصنف، معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به فعالیت بیش از ۱۳ هزار تشکل کارگری و کارفرمایی در کشور به ایسنا گفت: از این تعداد ۱۱ هزار و ۳۰۰ تشکل را تشکل های کارگری و مابقی را تشکلهای کارفرمایی تشکیل میدهند که در موضوعات مختلف همراه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هستند.
علیحسین رعیتیفرد تاکید دارد که تشکلهای رسمی در واحدهای تولیدی باید عملیاتی شوند تا کارگران با استفاده از این تشکلها مطالبههای به حق خود را پیگیری کنند.
وی بر رعایت ماده ۱۳۱ قانون کار و فصل ششم این قانون از سوی همه واحدهای زیرمجموعه وزارت کار تاکید و ابراز امیدواری کرد با تقویت بازرسیها در کل کشور تعداد تشکل ها افزایش پیدا کند.
برابر ماده ۱۳۱ قانون کار و در راستای اجرای اصل بیست و ششم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، به منظور حفظ منافع مشروع و قانونی و بهبود وضع اقتصادی کارگران و کارفرمایان، این قشر میتوانند به تشکیل انجمنهای صنفی اقدام کنند.
به اعتقاد کارشناسان، حضور نمایندگان تشکلهای کارگری و کارفرمایی در مراجع تصمیمگیر نظیر شورای عالی کار، سازمان تامین اجتماعی، شورای عالی حفاظت فنی، شورای عالی اشتغال و مراجع تشخیص و حل اختلاف در پیگیری و دفاع از حقوق و مطالبات جامعه کارگری و کارفرمایی اثرگذار است.
امضای تفاهمنامه همکاری مشترک میان وزارت کار و کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران و موسسه کار و تامین اجتماعی با انجمنهای صنفی کارگری ازجمله نمونههای استفاده از ظرفیت تشکلها به شمار میرود که با هدف ارائه آموزش، بهرهوری، ایمنی و بهداشت کارگران عملیاتی شده است.
همچنین اطلاع از تعداد کارگران و بنگاهها در کشور، شناسایی کارگاههای غیرمجاز، شناسایی بنگاههای راکد و فعال، آموزش نیروهای کار، پیگیری حقوق و مطالبات کارگری، شناسایی و حل مشکلات واحدها و بنگاهها و پیگیری مسایل حقوقی ازجمله موضوعاتی است که در تشکلها مورد پیگیری قرار میگیرد.
ثبت دیدگاه