انقراض نسل دریانوردان ایرانی تا سال 1415
انقراض نسل دریانوردان ایرانی تا سال 1415؛ مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی هشدار داد اگر شرایط به شکل فعلی پیش برود تا ۱۵ سال آینده دریانورد ایرانی نخواهیم داشت.
به گزارش صنعتصنف، علیاکبر صفایی که در آیین گرامیداشت روزجهانی دریانوردی سخن میگفت با اعلام این هشدار که اگر شرایط به شکل فعلی پیش برود تا ۱۵ سال آینده دریانورد ایرانی نخواهیم داشت، تصریح کرد: متاسفانه قانون خدمات کشوری، حوزه دریایی کشور را منجمد کرد چراکه این قانون عمومی در بخش تخصصی دریایی اجرا شده و سنخیتی با آن ندارد.
صفایی با بیان اینکه در اوایل انقلاب، ۶ دانشگاه دریانوردی برای تربیت دریانوردان آزموده تاسیس شد، تصریح کرد: امروز هزینه کارورزی هر دریانورد بیش از ۱۰ هزار دلار است که بسیاری از کارآموزان و خانوادههای آنان استطاعت پرداخت آن را ندارند.
معاون وزیر راه و شهرسازی هشدار داد: با این وضعیت تا دو دهه آینده صنعت دریایی کشور رو به نابودی خواهد رفت.
وی افزود: امسال ۵۳ هزار شناور بدون هیچ مشکلی در بنادر کشور تردد کردهاند که در صورت عدم تامین نیروی انسانی در ۵ سال آینده هیچ متصدی مجربی برای تداوم این سیر ایمن و امن در بنادر نخواهیم داشت.
صفایی لازمه رفع این مخاطرات را توجه ویژه دولت و مجلس در تدوین قانون بودجه سال ۱۴۰۲ دانست و گفت: سازمان بنادر و دریانوردی و دیگر ارگانهای دریایی مانند کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و شرکت ملی نفتکش ایران هر کدام ظرفیت تربیت هزار دریانورد را دارند اما باید بودجه آن تامین و قوانین مربوطه نیز بازنگری شوند.
وی چالش بعدی پیش روی حوزه دریانوردی کشور را نیاز به اعزام دانشجویان این حوزه در دورههای فوق لیسانس به بالا به خارج از کشور ارزیابی و خاطرنشان ساخت: در برخی رشتهها در داخل امکان آموزش نداریم بنابراین باید دانشجویان به خارج از کشور اعزام شوند که این مهم نیز نیاز به نگاه ویژه در بودجه سال آینده کشور دارد.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی تداخل و همپوشانی وظایف و مسئولیتها در میان ارگانهای دریایی را از دیگر موانع مهم توسعه این بخش برشمرد و گفت: باید سازمان بنادر و دریانوردی بهعنوان نهاد حاکمیتی حوزه دریا محور اصلی و تنها محور بخش دریایی کشور باشد؛ ما مسئولیت این امر را تمام و کمال قبول میکنیم و پاسخگو نیز هستیم.
ثبت دیدگاه