برنامه سه مرحلهای صمت برای تحول صنعت خودرو
برنامه سه مرحلهای صمت برای تحول صنعت خودرو؛ وزارت صنعت، معدن و تجارت در دوره مدیریت سیدرضا فاطمیامین بهمنظور ساماندهی اوضاع نابسامان صنعت خودرو برنامه تحول صنعت خودرو را تدوین و اجرای آن را آغاز کرد.
به گزارش صنعتصنف، برنامه تحول این صنعت در چهار سال و طی سه مرحله طراحی شده است که مرحله اول آن آمادهسازی و احیای ظرفیتهای موجود تا پایان سال 1401 با تمرکز بر حل مسائل و اصلاح ساختار بنگاهها، فعالسازی ظرفیتهای موجود، دستیابی به ترکیب مناسب تولید و تعریف پروژههای سرمایهگذاری است.
مرحله دوم برنامه تحولی صنعت خودرو به ارتقای محسوس کیفیت، عرضه محصولات جدید و گسترش صادرات تا پایان سال 1402 با تمرکز بر تولید محصولات منطبق با همه استانداردهای روز و دستیابی به کیفیت رقابتی تاکید دارد و در مرحله سوم برنامه تحول خودرو بر گسترش صادرات خودرو و قطعات تا پایان سال 1404 تاکید شده است.
در مرحله اول از برنامه تحول صنعت خودرو تاکنون دستاوردهای مهمی حاصل شده است که حاکی از تثبیت تولید خودرو و فعالسازی ظرفیتهای داخلی است. در حوزه کیفیت اقدامات مهمی شروع شده که نتایج آن به تدریج آشکار خواهد شد و در سال آینده بهطور کامل محسوس خواهد شد.
رشد تولید انواع خودرو در 6 ماهه امسال در مقایسه با دوره مشابه پارسال شامل وانت 48 درصد، انواع ون 585 درصد، انواع اتوبوس 51 درصد، انواع کامیونت، کامیون و کشنده 183 درصد و انواع موتوسیکلت 50 درصد ازجمله اقدامات صورت گرفته در حوزه تحولات خودرو است.
با وجود محدودیتهای بینالمللی کشورهای تولیدکننده خودرو برای تامین قطعات که ناشی از محدودیتهای کرونا شکل گرفته و منجر به کاهش تولید خودرو در دنیا و افزایش خودروهای کف پارکینگ شده بود، خودروسازان با برنامهریزی عملیاتی برای تامین قطعات حساس و وارداتی مهم، تعداد خودرو ناقص کف پارکینگ را از 170 هزار دستگاه در آذرماه سال گذشته به صفر در مهرماه 1401 رساندند که نشاندهنده مدیریت و تثبیت جریان تولید است.
کاهش تعداد خودروهای ناقص کف پارکینگ خودروسازها یکی از موضوعات مورد اهمیت دولت بود و رئیس جمهور در بازدیدی که در اسفند سال گذشته از خودروسازیها داشت نسبت به این موضوع تاکید کرد؛ بنابراین سیدرضا فاطمیامین این مهم را در دستور کار قرار داد و طی مدت زمان 6 ماه پس از دستور رئیس جمهور، تعداد خودروهای کف پارکینگ خودروسازها به صفر رسید.
براساس اقدامات انجام شده در حوزه خودرو، تعهدات معوق شرکتهای خودروساز به میزان 13 درصد در مقایسه با دوره مشابه سال قبل کاهش یافته است.
قرعهکشی در محصولات شرکت سایپا (شاهین، کوییکspan ، کوییک R و ساینا) حذف شد که ناشی از افزایش تولید و تعادل عرضه و تقاضا در بازار است.
آغاز واردات و توقف تولید بیکیفیتها
یکی از مهمترین اقدامات وزارت صمت رفع ممنوع واردات خودرو است که باتوجه به نیاز بازار بالاخره ممنوعیت واردات خودرو در سال 1401 رفع و فرآیند واردات آغاز شده است.
همچنین از اقدامات مهم دیگر وزارت صمت توقف تولید خودروهای باکیفیت پایین بود و براین اساس تولید خودروهایی مانند تیبا، سمند و پژو 405 در سال جاری متوقف شد.
خودروهای جدید ازجمله تارا برقی، ری را و تی اف 21 در ایران خودرو رونمایی شده و برنامهریزی برای تولید انبوه 9 خودرو جدید انجام شده است که یکی از 9 خودرو تولید خودروی ال نود با قطعات کاملا بومی است.
بنابر اعلام فارس، با اقدامات انجام شده سهم خودروسازان کوچک از 7 درصد در سال 1400 به 15 درصد در سال 1401 افزایش یافته است.
آغاز فعالیتهای بینالمللی ازجمله برگزاری نمایشگاه قطعات خودرو در روسیه نیز از دیگر اقدامات وزارت صمت است که از دستاوردهای شرکت در این نمایشگاه امضای 700 میلیون دلار تفاهمنامه است در حالیکه کل صادرات ایران به روسیه در سال گذشته کمتر از 600 میلیون دلار بوده است.
آگهی فروش سهام خودروسازان انشا شد
تعریف و اجرای پروژههای فناوری در صنعت خودرو نظیر خودروهای خودران و متصل، تولید بن سازههای خودرو برقی، تولید اتوبوس برقی، تولید گیربکس اتوماتیک و خودروهای کوچک دو نفر نیز آغاز شده است.
همچنین ازجمله اقدامات مهم انجام شده در حوزه صنعت خودرو افزایش گارانتی خودروسازان به سه سال یا شصت هزار کیلومتر است.
تعریف 300 پروژه جدید برای ارتقا و بهبود کیفیت خودرو در کوتاهمدت و برای بهبود نسبت بن سازههای فعلی که بخشی از آن در شرکتهای خودروسازی تکمیل و بخشی دیگر تا پایان سال به پایان میرسد، راهبرد اساسی تعیین شده برای بهبود کیفیت، تغییر بن سازههای قدیمی و ایجاد بن سازههای جدید و بهروز است.
تشکیل کنسرسیوم برای راهاندازی مرکز آزمون تصادف، ایجاد سامانه پیگیری بهمنظور پایش کیفیت توسط شرکت بازرسی کیفیت، ایجاد سامانه پایش مصرف سوخت خودروسازان از دیگر اقدامات برای ارتقای کیفیت خودرو است.
از موارد مهمی که در بازدید رئیس جمهور در اسفند سال گذشته مورد تاکید قرار گرفت و در فرمان 8 مادهای رئیس جمهور نیز بیان شد، واگذاری سهام خودروسازان است که در این مورد نیاز فرآیند واگذاری خودروسازان (سایپا و ایران خودرو) از اسفند سال گذشته با انعقاد قراردادهای ارزشگذاری سهام آغاز شد.
براساس اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت ارزشگذاری داراییهای شرکتهای گروه سایپا و ایران خودرو در مردادماه پایان یافته و آگهی اولیه فروش منتشر شده و درخواست مجوز فروش به سازمان خصوصیسازی اعلام شده است.
ثبت دیدگاه