یارانه شکر را به شیر هم بدهید
یارانه شکر را به شیر هم بدهید؛ چرا به روغن و شکر که برای سلامتی ضرر دارند یارانه داده میشود، ولی به لبنیات که برای سلامتی نیز مفید است یارانهای پرداخت نمیشود؟
به گزارش صنعتصنف، رئیس اتاق بازرگانی تهران با بیان این مطلب در دومین همایش صنعت لبنیات با اشاره به اهمیت بخش خصوصی در اقتصاد گفت: اگر بخش خصوصی توانمند باشد آسیبها کمتر خواهد شد و بخش خصوصی درجهت توسعه سرمایهگذاری نیز چابکتر است.
محمود نجفی عرب با اشاره به اهمیت مصرف لبنیات در سلامتی جامعه و سرانه مصرف لبنیات کشور افزود: دولت سال ۱۳۸۹ با قطع شیر یارانهای و شیر مدارس آسیب جدی به حوزه سلامت وارد کرد.
رئیس اتاق بازرگانی تهران اضافه کرد: ما به وزیر بهداشت هشدار میدهیم که قطع شیر قشر ضعیف جامعه چه آسیبهایی بهداشتی را به همراه دارد و دود آن به چشم وزارت بهداشت خواهد رفت. به همین دلیل به انجمن صنایع لبنی پیشنهاد میکنیم که هشدارهای لازم را در این خصوص بدهند.
وی تصریح کرد: چرا به روغن و شکر که برای سلامتی ضرر دارند یارانه داده میشود ولی به لبنیات که برای سلامتی نیز مفید است یارانهای پرداخت نمیشود؟
او با تصریح اینکه در دهکهای پایین اولین کالایی که حذف میشود لبنیات است، اضافه کرد: از طریق اتاق پیگیر یارانه شیر برای سه دهک پایین جامعه و شیر مدارس هستیم.
وی با بیان اینکه ۴۲ سال است که درگیر قیمتگذاری دستوری هستیم، یادآور شد: سالهاست اعلام کردیم که صنعت ارز ترجیحی نمیخواهد و اجازه دهید عرضه و تقاضا قیمتها را تعیین کند. اگر قیمتگذاری دستوری نباشد قیمت نه تنها بالا نمیرود بلکه حتی کاهشی هم میشود و بحث رقابت و نوآوری نیز پیش میآید.
رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: برای رسیدن سرانه مصرف به ۹۰ کیلو باید برنامهریزیکنیم و آن را در دوره ۵ ساله برنامه هفتم توسعه قرار دهیم.
همچنین دبیر انجمن صنایع لبنی در این همایش با تأکید بر اینکه باید به سرانه مصرف لبنیات بیندیشیم تا تولید رشد داشته باشد، سرانه مصرف را گلوگاه مسیر تولید برشمرد و گفت: توسعه تولید بدون توزیع عادلانه ثروت و قدرت خرید خانوار، غیرممکن است.
رضا باکری ادامه داد: در مسیر رشد توسعه و تولید باید سرمایهگذاری انبوه در رشد درآمد سرانه خانوار و طبقات متعدد مدنظر قرار گیرد.
وی تصریح کرد: سرانه مصرف ریشه اصلی رشد تولید است پس بهتر است به آن بیندیشیم تا تولید رشد داشته باشد.
ثبت دیدگاه