اعلام قیمت خرمای مضافتی و کبکاب

اعلام قیمت خرمای مضافتی و کبکاب

اعلام قیمت خرمای مضافتی و کبکاب؛ هم‌اکنون خرمای مضافتی درجه یک با 12 درصد افزایش قیمت، درب سردخانه کیلویی 80 تا 85 هزار تومان به فروش می‌رسد.

به گزارش ، رئیس انجمن ملی خرمای ایران با بیان این مطلب گفت: عرضه مستقیم خرما امسال در فروشگاه‌های زنجیره‌ای و میادین میوه و تره‌بار قبل از شروع ماه مبارک رمضان انجام خواهد شد.

محسن رشیدفرخی افزود: ایران بعد از مصر با تولید یک میلیون و 300 هزار تن خرما، دومین تولیدکننده این محصول در جهان است و 100 هزار تن خرما از کشور عربستان بیشتر تولید داریم.

رئیس انجمن ملی خرمای ایران، ادامه داد: 70 درصد خرمای تولیدی کشور به مصرف داخل رسیده و مابقی آن صادر می‌شود. بطوریکه در سال گذشته نزدیک به نیم میلیارد دلار صادرات داشتیم.

رشید فرخی تصریح کرد‌: امیدواریم تا 5 سال آینده صادرات خرمای ایران به یک میلیارد دلار افزایش پیدا کند که البته در این ارتباط محدودیت‌هایی نیز وجود دارد.

وی گفت: اخیرا ستاد بازار بابت تنظیم بازار خرمای داخلی تعرفه صادرات خرما را 50 درصد افزایش داد.

رئیس انجمن ملی خرمای ایران اظهار کرد: نیمی از صادرات خرما در روزهای ماه رمضان صورت می‌گیرد و افزایش 50 درصدی تعرفه منجر به توقف صادرات این محصول خواهد شد و در عمل صادرکنندگان نمی‌توانند به تعهدات خود عمل کنند و کشاورزان نیز از مزیت‌های صادرات محروم خواهند شد.

رشید فرخی با بیان اینکه 50 درصد خرمای تولیدی از سال قبل در انبارها قرار دارد، افزود: حدود 25 درصد از این خرما برای روزهای ماه مبارک رمضان کفایت می‌کند و برنامه‌ریزی شده بود که مابقی آن صادرات شود اما با افزایش تعرفه با مشکل روبه‌رو شد.

وی بیان کرد: تا گرم شدن هوا مصرف این محصول پایین می‌آید و از طرفی به زودی نیز محصول جدید به بازار وارد می‌شود که منجر به باقیمانده تولیدات کشاورزان روی دستشان خواهد شد.

محسن رشید فرخی در پاسخ به تسنیم، تصریح کرد: خرمای مضافتی درجه یک اکنون درب سردخانه کیلویی 80 تا 85 هزار تومان به فروش می‌رسد این در حالیست که نرخ آن در سال گذشته کیلویی 70 هزار تومان بود و قیمت خرما در سال جاری تنها با حدود 12 تا 13 درصد افزایش داشته که حتی به سطح تورم موجود در جامعه نیز نمی‌رسد.

وی اضافه کرد: قیمت هر کیلوگرم خرمای کبکاب نیز در سال جاری حدود 45 تا 50 هزار تومان است که قیمت آن در سال گذشته نیز همین حدود بود.

رئیس انجمن ملی خرمای ایران ادامه داد: عرضه مستقیم خرما امسال در فروشگاه‌های زنجیره‌ای و میادین میوه و تره‌بار قبل از شروع ماه مبارک رمضان انجام خواهد شد.

رشید فرخی یادآور شد که محدودیت در صادرات خرما نمی‌تواند تاثیر زیادی در تنظیم بازار داخلی داشته باشد اما تولیدکنندگان خرما در کشور را با مشکل روبه‌رو می‌کند.

وی تصریح کرد: اقتصاد 6 استان کشور به تولید خرما وابسته است و هفتصد هزار نفر تولیدکننده مرتبط با خرما در کشور وجود دارد.

رئیس انجمن ملی خرمای ایران درباره بازارهای صادراتی خرما گفت: علاوه‌بر کشورهای همسایه و مسلمان، این محصول به بازارهای جدیدی ازجمله اتحادیه کشورهایCIF،‌ هند و بخشی از اروپا صادر می‌شود.
 

ثبت دیدگاه

شکیبا باشید ...