نصف اصناف مالیات نمیدهند
نصف اصناف مالیات نمیدهند؛ بیش از 50 درصد مودیان حوزه مشاغل صنفی مالیاتشان صفر بوده است و حدود 90 درصد این افراد مالیاتشان تا سقف 20 میلیون تومان بوده است
به گزارش صنعتصنف، رئیس سازمان امور مالیاتی در نشستی با مسئولان مرکز دادرسی مالیاتی کشور با بیان اینکه در دریافت مالیات از اصناف و بازاریان تنها 6 درصد منابع وصولی سال گذشته مالیاتی ما از محل مالیات اصناف و مشاغل تامین میشد افزود: یعنی از حدود 850 هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی کشور حدود 50 هزار میلیارد تومان مالیات از اصناف و مشاغل بود درحالیکه به گزارش مراجع رسمی بالغبر 30 درصد تولید ناخالص داخلی کشور در بخش اصناف است با این حال در همین حوزه تمرکز ما بر دانهدرشتها است.
سیدمحمدهادی سبحانیان افزود: بیش از 50 درصد مودیان حوزه مشاغل صنفی مالیاتشان صفر بوده است و حدود 90 درصد این افراد مالیاتشان تا سقف 20 میلیون تومان بوده است، اما یک کارمند یا کارگر اگر حقوق 20 میلیون تومانی در ماه داشته باشد به طور متوسط سالانه 30 میلیون تومان مالیات پرداخت میکند.
رئیس سازمان امور مالیاتی اضافه کرد: متوسط مالیات در سال گذشته که از اصناف دریافت کردیم حدود هفت میلیون تومان بوده و این نشان میدهد فشار نظام مالیاتی بر اصناف فشار کمی است و باید آنها را بر انجام تکالیف خود آشنا کنیم.
وی ادامه داد: در حوزه مالیاتستانی از اصناف، بیش از 50 درصد از مالیات اصناف را فقط از یک درصد آنها دریافت کردیم که گردش پولی بیشتری داشتند و 50 درصد اصناف مالیات صفر داشتهاند.
سبحانیان افزود: امروز با سرعت بیشتری در مسیر مالیاتستانی هوشمند مبتنی بر داده حرکت میکنیم، ظرفیت تبصره ماده 100 که بخشنامه آن بهتازگی با مشارکت اتاق اصناف تدوین و ابلاغ شد ظرفیتهایی بینظیر در اختیار اصناف و مشاغل قرار داده که برای نخستین بار به وجود آمده که باید به مودیان تبیین شود که ازجمله آن میتوان به افزایش سه برابری تقسیط پرداخت مالیات آنها و مشمول جریمه نبودن و بخشودگی 100 درصدی اشاره کرد.
سیدمحمدهادی سبحانیان اظهار داشت: ماه خرداد موعد مالیاتستانی از اصناف و بازاریان است؛ دشمنان کمین کردهاند از کاه، کوه بسازند و در قانونی که 15 سال در حال اجراست شبهه ایجاد میکنند که اصناف باید آگاهانه عمل کنند چراکه آغوش نظام مالیاتی بر هر سوال و ابهامی باز است.
سبحانیان افزود: درمجموع در دهه 90 وابستگی جدی ما به حوزه نفت همچنان حفظ شد و در این زمان بالغبر 64 درصد از منابع بودجه عمومی به نفت و فروش اموال و داراییهای دولت وابسته بود و حدود 36 درصد از منابع عمومی از مالیات تامین میشد.
وی تصریح کرد: با برنامهریزیهایی که در دولت سیزدهم صورت گرفت موفق شدیم بیش از 50 درصد منابع بودجه کشور را از محل منابع مالیاتی تامین کنیم و منابع نفتی بهطور عمده صرف سرمایهگذاری برای نسلهای آینده و ایجاد درآمد پایدار برای کشور شود.
ثبت دیدگاه