اسپانیاییها راهآهن بصره به شلمچه را میسازند
اسپانیاییها راهآهن بصره به شلمچه را میسازند؛ قرار است در سفری که به زودی وزیر راه و شهرسازی به بصره دارد، همزمان عملیات اجرایی راهآهن شلمچه - بصره از شرکت اسپانیایی در عراق فعال شود.
به گزارش صنعتصنف، عملیات اجرایی خط ریلی شلمچه - بصره از حدود ۲۰ سال پیش آغاز شد و در نهایت شهریور سال 1403 ساخت این خط ریلی کلید خورد.
احداث این خط ریلی ۳۲ کیلومتری قرار است با همکاری دو کشور ایران و عراق طی ۱۸ ماه و با احداث پلی روی رودخانه اروند در محل جزیره سندباد در شهر بصره، پل با دهانه بازشو با قابلیت کشتیرانی، پل بزرگ روی رودخانه اروند رود( شط العرب)، ۱۶ کیلومتر عملیات مین روبی و احداث پایانه مرزی عملیاتی شود.
جبارعلی ذاکری در گفتوگو با ایسنا، آخرین وضعیت راهآهن شلمچه – بصره را تشریح کرد و گفت: راهآهن شلمچه به بصره یکی از پروژههای برون مرزی کشور است که بیشتر جنبه مسافری دارد.
وی افزود: ما برای ارتباط بین ایران و عراق به خصوص زائران کربلا این پروژه رو پیش بردیم و توافقات خوبی بین دولت عراق و ایران صورت گرفت.
مدیرعامل راهآهن تصریح کرد: در این پروژه مشکلات فنی متعددی وجود داشت. سه ماه گذشته تقریباً تمام مسائل و مشکلات فنی را برطرف کردیم. مثلاً طرف عراقی معتقد بود باید شیب و فراز پلها کم گرفته شود ولی همکاران ما مطابق با استاندارد «یو آی سی» آن را تدوین کرده بودند و تغییرات را اعمال کردیم. همچنین در بحث مینروبی نیز همکاران ما عرض مینروبی را ۶۰ متر دیده بودند ولی آنها معتقد بودند باید ۲۰۰ متر باشد که در نهایت به توافق رسیدیم ۶۰ متر توسط ایران انجام شود و مازاد بر آن را نیز پیمانکار ما با هزینه دولت عراق برعهده گیرد.
ذاکری در ادامه افزود: شمعکوبی نیز با سرعت خیلی خوبی در حال پیش رفتن است و اولین شمع داخل آب نیز در اروند در حال اجرا است. همچنین شمعکوبی خشکیها نیز تمام شده است.
وی با بیان اینکه تمام معارضی که در طول مسیر وجود داشت دولت عراق تملک و تخریب کرد و در حال حاضر آماده شده است، گفت: این اراضی برای انجام عملیات روسازی و زیرسازی در اختیار پیمانکار قرار گرفته است.
ذاکری اضافه کرد: قراردادی بین دولت عراق و شرکت اسپانیایی منعقد شده است. شرکت اسپانیایی از طریق یکی از شرکتهای فعال در این حوزه کار اجرایی را شروع خواهد کرد. پیشبینی ما این است که در سفری که به زودی وزیر راه و شهرسازی به بصره خواهد داشت همزمان عملیات اجرایی شرکت اسپانیایی نیز فعال شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین ادامه داد: پروژه در ابتدای کار مشکلات مالی داشت ولی از محل تهاتر نفت تزریق مالی خوبی صورت گرفت و در حال حاضر در مسیر، پل و در داخل کشور در حال آمادهسازی ایستگاهها هستیم و در بخش سوزنبندی خطوط، زیرسازی و حصارکشی و آماده کردن ایستگاه برای اتصال به خطی که به سمت عراق میرود پیمانکار ایرانی فعال است و هیچ مشکل مالی هم در پروژه وجود ندارد.
مدیرعامل راهآهن در پاسخ به اینکه پروژه برای تکمیل به چه میزان اعتبار نیاز دارد، گفت: اعتبار مورد نیاز تکمیل این پروژه و آنچه که قرارداد شده ۵۰ میلیون دلار برای پل بوده و مابقی ریالی است ولی سرجمع با پیشبینیهایی که برای پل متحرک شده، بحث مینروبی، ساخت ایستگاه و ساختمان ایستگاه حدود ۱۵۰ میلیون دلار تمام خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: براساس تعهدات داده شده این پروژه سه ساله به پایان خواهد رسید.
ثبت دیدگاه